Gå til innhold
Hundesonen.no

Enkel selskapsmat


Yodel

Recommended Posts

Vi skal arrangere barnedåp første helgen i April, og i den anledning må man jo servere noe mat. Ikke noe middags-styr, men enkel "lunch" mat- med dessert.

Vi kommer til å være ca 12 voksne + 2 barn. Kakene og desserten har jeg oversikt over.

Jeg tenkte på snitter. Det bør vel være enkelt nok? Jeg må kunne gjøre det kvelden i forveien. Morningen blir nok hektisk nok uten matlaging en må tenke på i tillegg.

Så- tips og gode ideer når det kommer til snitter? Hva slags brød? Hva slags pålegg?

Hvor mye skal man beregne pr.pers?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje halvparten loff og halvparten grovt brød? Laks og eggerøre er digg ja :) Roastbeef og løk også, kanskje med sylteagurk. Reker med majones, dill og sitron. Brie med drue på. Røkt kalkunskinke og avokado. Garnityr kan jo varieres med salat, paprika, kiwi, eple, drue osv, bare fantasien som setter grenser :) Man bruker å beregne 3-5 snitter per person :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snitter med f.eks roastbeef, karbonader, skinkestek, reker, laks o.l er jo klassikere. Men man kan også lage noe litt spenstigere og nytenkende, ulike pålegg kommer jo også med noen tips til servering/sandwich - slik kan man jo også lage noe litt nyere og mer spennende.

Ellers er jo koldtbord/tapas enkel mat og servere. Mye slikt kan jo lages kvelden i forveien også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for mange forslag!

Ca halvparten av gjestene er vegetarianere, så det blir nok iallefall:

Brie/ drue

Avokado/ gulost/ agurk

gulost/ paprika + andre garnityrer

Siden jeg er oppvokst som veggis kan jeg innmari lite om sånn roastbeef og slikt (vet knapt hva det er :icon_redface: )

Så der må jeg få det litt inn med t-skje altså.

Tror vi går for:

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

Roastbeef (Med hva? How to do)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

- Lag eggerøren, kjøp ferdig skivet røkelaks, legg en en dæsh eggerøre på skiva og et par skiver røkelaks på toppen. Pyntes med en dusk persille.

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

- Du kan enten kjøpe ferdig reker i majones (finnes på de fleste dagligvarebutikker), eller som jeg foretrekker reker i lake, en dæsj majones oppå og pynt med en skive sitron (og evt litt persille).

Roastbeef (Med hva? How to do)

- Roastbeef i skiver, litt remulade og skivet purreløk på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggerøre/ Laks (Help, please? How to do? Eggerøre kan jeg sånn ca, men der er det stopp)

- Lag eggerøren, kjøp ferdig skivet røkelaks, legg en en dæsh eggerøre på skiva og et par skiver røkelaks på toppen. Pyntes med en dusk persille.

Reker/Majones (Kjøper jeg ferdig reker i majones? -og har kun på det? Eller??)

- Du kan enten kjøpe ferdig reker i majones (finnes på de fleste dagligvarebutikker), eller som jeg foretrekker reker i lake, en dæsj majones oppå og pynt med en skive sitron (og evt litt persille).

Roastbeef (Med hva? How to do)

- Roastbeef i skiver, litt remulade og skivet purreløk på toppen.

Du er en engel. Takk :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva med å lage et lite koldtbord i stedet? Litt mindre jobb med klargjøring og alle kan forsyne seg med det de vil og ikke minst kombinere de tingene de selv liker.

Da kan du også gjøre mer eller mindre alle forbredelser dagen før. Mindre jobb å dandere fat enn snitter synes jeg i hvertfall. Det blir jo omtrent de samme tingene som man har til snitter, bare at på fat. En kabarèt (ble jeg plutselig usikker på om det skrives med k eller c) eller to er heller ikke å forakte. Så kan du kjøpe forskjellige typer brød ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Yoshi fylte 3 år den 31. august og har begynt å bli voksen selv i hode. Siden sist har vi: Deltatt i og vunnet endel blåbær, til og med 2 cuper. Også plassert seg i åpen hopp. Kommet igjennom mer enn en offisiel hopp bane, og faktisk kommet på en 3. plass. Konkurrert hos søta bror, de hadde vist merkelig slalåm så Yoshi skjønte ikke hvordan den skulle passeres 😆 Vært på japaner spesialen og fått exc og ck (mye bedre en den gule i fjor). Begynt surfetrening
    • Er det tatt røntgenbilder? Er dette et nytt problem, har det oppstått plutselig, eller gradvis? Hvor mye tur får han til daglig? Hvor langt/lenge går dere? Går dere på samme sted hver dag, eller ulike steder?  Bruker dere alltid sele?  Det er slett ingen selvfølge at det ikke er noe fysisk galt selv om veterinær ikke finner noe. Jeg ville vurdert å få en hundefysio til å undersøke grundig.  Ellers avhenger det veldig av svarene på spørsmålene over. Det kan ha med ubehagelige opplevelser å gjøre, det kan være utstyret du bruker, det kan være fysisk ubehag eller noe i området han reagerer på. 
    • 4 år gammel engelsk setter vil tidvis ikke gå på tur... Selv i svært sakte gå-tempo kan han finne på å sette seg ned midt i turløypa og setter frembeina i bakken demonstrativt. Hvis jeg kobler han løs og begynner å gå - dilter han til slutt etter på god avstand. Når han setter seg ned og jeg ber han komme, kommer han tuslende saaakte med bøyd hode. Så kan vi kanskje gå 100m i svært sakte tempo før det samme skjer igjen... Det pussige er at andre dager kan han ligge i selen og dra 2t på tur uten problemer. Akkurat som hodet er skrudd på den ene dagen, og ikke den andre. Han er undersøkt av veterinær og det er ikke noe galt fysiologisk. Så problemet sitter nok i toppetasjen... Noen som har vært borti noe liknende?
    • Wow, det er så flott å se at de får selvtillit av arbeidet. Gratulerer med debuten!
    • I helgen deltok Lilje på sin aller første blodsporprøve, etter å ha gått to-tre treningsspor 😅 Her har vi virkelig skyhøye ambisjoner Vi deltok egentlig mest for turen sin del, hun er en utrolig usikker hund både når det gjelder fremmede mennesker og andre hunder, og jeg tenkte en sånn setting kunne være en fin trening for henne. Det jeg var mest redd for var at hun skulle utagere på dommer og sporlegger, men hun kunnen virkelig ikke brydd seg mindre. Når sporsela kommer på er hun på jobb, og å gå spor er tydeligvis morsommere enn usikkerheten på fremmede. Virkelig morsomt å se selvtilliten komme frem i sporet, og vanskelig terreng er heller ingen hindring, selv om hun er en ganske liten hund. Hun brøyter seg frem gjennom tette kratt og nærmest svømmer over myr for å få følge sporet 😅 Treningssporene har bare vært rundt en time gamle, 50-100 meter uten vinkel og opphold, så et prøvespor ble som forventet litt i vanskeligste laget for henne. Men super trening, og fine kritikker: Kritikk lørdag: "Trivelig hund med stor motor. Dessverre går ekvipasjen av sporet i blodoppholdet." Kritikk søndag: "Meget god start. Følger sporet godt frem til vinkel. Tempo fint innledende, men øker gradvis. Ekvipasjen brytes av dommer når de går av og ikke finner tilbake."  Så her er det absolutt noe å jobbe videre med  Søndag var det for så vidt ingen andre i åpen klasse som kom til sporslutt heller, så vi var i godt selskap 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...