Gå til innhold
Hundesonen.no

Lyd


shepherd

Recommended Posts

Hei,

jeg trenger noen synspunkt på en problemstilling. Lille dyret mitt hyler (9 mnd portis), skriker og uler uansett hva vi gjør når vi trener.

Jeg så veldig tidlig at valpen hadde veldig lav terskel for å lage ulike lyder i ulike aktiviter, og jeg har derfor alltid hatt dette i bakhodet under trening. Ingen forsterking på lyd og ingen aktivitet når lyden har kommet.

Vel det hjelper ikke, og sikkert har man i enkelte settinger ikke tenkt igjennom belønning/aktivitet der hun har fått lov til å forsette aktiviteten selvom det har vært ett pip eller mer.

Jeg har akkurat vært ute med Galskapen og hun hadde så mye lyd at det holdt hardt å være tålmodig. Hun fikk ingen belønning på lyd, jeg bare snudde ryggen til og gikk vidre vær gang lyden kom (og det var maaasse av den).

Kjenner jeg blir frustret, men klarte å avslutte vår økt uten å la frustrasjonen overstyre treningen vår, men det holdt hardt.

Nå trenger jeg konstruktive tilbakemeldinger på hva en kan gjøre for at ikke lyden skal ødelegge for en ellers fantastisk flink hund. Kun metoder med positiv belønning og negativ straff.

Er det noen der ute med gode erfaringer på hund med lav terskel for lyd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en valp med lav terskel for lyd. Jeg var klar over at også foreldrene har lav terskel. Derfor slo jeg relativt hardt ned på dette med en gang - altså sa jeg NEI med streng stemme og truende holdning. Det gjaldt pip i bur/bil eller pip for å få noe. Jeg prøver å ikke benytte noen form for straff under innlæring/konkurranselydighets-trening og heller ta meg av uønsket atferd i hverdagslydighet. Altså har jeg er KLART skille på hverdag/konkurranserettet trening. Læringen vil vanligvis "smitte" over på lydighetstreningen.

Hvis jeg får litt lyd i lydighetstreningen, så bare overser jeg det. Om han lager MYE lyd, så kan jeg bruke straff også her. Det har ikke vært nødvendig for min del, da jeg har vært veldig veldig konsekvent i hverdagslydigheten.

Om det er viktigere for deg å forholde deg til egene regler og prinsipper, så setter du store begrensninger på sjansen til å lykkes med hundetreningen. Jeg sier ikke at det er umulig med dine prinsipper, men det er mest sannsynelig en laaang omvei (om du i det hele tatt vil lykkes med å løse dette problemet).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har faktisk akkurat gått opp for meg at hun har en del lyd på værdagsaktiviter som jeg må ta tak i, eks hvis hun skal ut (har stor hage, så hun slippes rett ut), så venter hun ved døra og i det jeg reiser meg så begynner ho hyle. Skjønte straks at dette kan jeg ikke tillate og valgte å sette meg ned igjen. En tålmodighetsprøve, men jeg fikk ho ut uten lyd. Så jeg er enig med deg at jeg må ta tak i værdagssituasjonene for å få skikkelig bukt med dette.

Tenker du har litt kontakt med de som jobber med hund på høyt nivå og vet litt om langtidsresultatene av ei slik trening?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...