Jump to content
Hundesonen.no

Flybur!


bonaqua

Recommended Posts

Nå skal vi snart ut og reise, og vi har sånn smått begynt å lete etter flybur til rottweilerfrøkna vår.

Og som de fleste sikkert kan tenke seg, så er det ikke akkurat billig for et flygodkjent bur til en hund på denne størrelsen...

Er det noen som vet om man kan få leid/lånt et slikt bur noe sted? Flyselskapene har ikke slike bur til utleie på flyplassen?

På forhånd takk for svar!

Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk flybur i størrelsen rotweiler til 600 på tilbud på tropehagen. Du får nok et nytt bur til rundt 1000kr til hunden din, ev sjekk finn så finner du mange brukte til rimelig pris.

Jeg dro i en butikk og prøvde ut hvilken størrelse jeg trengte og lette deretter på nett etter modeller og størrelser og fant tilslutt. Du kan låne mitt om det passer hunden din men jeg er i Vestfold :icon_redface:

så ja

1.finn størrelse

2.let på finn

3. hør med venner

4. sjekk tilbuder i butikker

forøvrig er varikennel hva de selger på torp, og de er HIMLA mye rimeligere enn å kjøpe i butikk. kosta 2000 for et varikennel bur på tropehagen og 1000 for det samme hos torp flytransport. Krizoo zoo i stokke hadde også mange bur, modeller og merker i forskjellige prisklasser.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Har ringt Gardermoen Hunde- og Kattehotell, men det var ikke noe rimelig i vårt tilfelle. 1000kr uka... Og vi skal være borte i 3mnd, så da blir det 12 000kr (-får mange flybur til den prisen!)

Så vi får bare lete videre.

Det beste hadde vært å få leid et bur på flyplassen begge veiene, så man slapp å drasse med seg buret...

Hjemme har vi et sånn stålbur som er sammenleggbart, men det står bare i boden og tar opp plass.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Har ringt Gardermoen Hunde- og Kattehotell, men det var ikke noe rimelig i vårt tilfelle. 1000kr uka... Og vi skal være borte i 3mnd, så da blir det 12 000kr (-får mange flybur til den prisen!)

Så vi får bare lete videre.

Det beste hadde vært å få leid et bur på flyplassen begge veiene, så man slapp å drasse med seg buret...

Hjemme har vi et sånn stålbur som er sammenleggbart, men det står bare i boden og tar opp plass.

Du får ikke leid bur desverre, jeg måtte kjøpe bur for å fly med Amiga til trondheim, så måtet bare bite i det og drasse det med meg inn i vår lille leilighet og prøve å sette det så det var minst mulig i veien. Hadde man leid/lånt på flyplassen, så hadde det jo vært masse ekstra arbeid for flyselskapet.. tenk hvor ille.... :getlost:

Men om du kjøper flybur fra finn eller fra butikk så må du ut med opp til 2k maks, spørs hvor stor plass hunden din trenger. og da har du jo et bur til fremtiden, ev kan du selge det på finn etter bruk. er også noen som leier ut bur på finn, for en rimelig penge.

se her

søk på flybur, transport, bur etc. får mye opp da :heart:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bestilt Vari Kennel Intermediate til min staffevalp..

Det koster meg 76 pund inkl frakt i UK (hentes sammen valpen når jeg skal ha henne med hjem..)

Tilsvarende koster vel bortimot 1500,- her.

Altså vil det sannsynligvis lønne seg å handle fra utlandet!

Ebay.co.uk er et bra utgangspunkt :getlost:

Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk mitt i går, og er kjempefornøyd med både pris og kvalitet. Dette er intermedium Gulliver 5 IATA, sånn at de kan stå, ligge utstrakt og snu seg rundt.

flybur.jpg

reisebur2.jpg

(Ikke la den betuttede hunden påvirke inntrykket)

Kjøpt herfra, og har ikke funnet billigere noe sted!

Synes ikke de har truffet helt med kiloangivelsene på hundene burene skal passe til.... Hvis en akita skal kunne stå uten å hende med hode, må jeg nok opp i Gulliver 7, men hun veier ikke mer enn 25 kilo, da.... Rai som er hannhund veier nok 35 kilo. Men fortsatt et stykke under 50 kilo...

Jeg tror jeg ville hatt en Gulliver 4 til shiba. Men vet jo ikke om det finnes...

Link to comment
Share on other sites

Enig, kiloangivelsene er ganske på viddene... På buret jeg har kjøpt til mine shibafrøkner er det bilde av boxer og dobermann, akkurat som om de to rasene hadde hatt det godt inni det buret!

Har ikke funnet str 4, men mens nr 5 (som jeg har her) går som intermediate/intermedium, vil nok nr 4 være medium. Sjøl om det riktignok er høyt, er ikke bunnarealet så stort, så for at Aiko skal få ligget utstrakt på siden (sånn hun liker), måtte jeg ha denne størrelsen. Skal du til WW i Paris til sommeren, Inu? :(

Link to comment
Share on other sites

Hvordan er reglene hos Sas og Norwegian når det gjelder burstørrelsen?

Skal det være mye rom rundt hunden når den står i buret? Herregud... blir jo nesten fire rom og kjøkken på bikkja vår da! :console:

Når hun ligger rett ut så er hun jo over 1meter fra snuta til haleroten.

Og disse reisebura, er dem tunge? Så et sted et bur som var 23kg -jeg håper det var skrivefeil fra nettbutikkens side...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...