Jump to content
Hundesonen.no

Bur til sheltie


MonicaB

Recommended Posts

For å korte litt ned på den aaltfor lange ventetiden til jeg får valpen min i desember, driver jeg og kjøper inn litt forskjellige ting som man burde ha i hus når valpen kommer.

Nå har jeg omtrent bare kjøp av bur igjen og er litt usikker på type/strl. Jeg vil ha et bur som jeg kan ha både hjemme, hvis jeg tar henne med til noen hvor hun ikke kan gå løs, på fly (lasterommet) osv. Jeg vil gjerne ha ett bur jeg kan bruke til alt, for da kan hun bli trygg på dette ene buret. Jeg kommer ikke til å låse buret mens jeg er borte osv, det skal stå åpent hele tiden og være en "friplass" hvor hun kan få være alene. Har også kjøpt en supergod og myk hundeseng som hun kan få sove i hvis hun vil det i stedet :ahappy:

Det er en sheltie tispe jeg skal få, så jeg er litt usikker på størrelsen på buret. Ville tro hun trenger S/M men er det noen andre med sheltier her inne som har erfaringer?

Også lurer jeg på om noen har sheltie eller hund på samme størrelse som kan si noe om man kan ha den med i kabinen? Har lest reglene til SAS på hjemmesiden deres om strl, men har hørt litt forskjellig, noen sier at de alltid har med sheltien sin i kabinen i en myk bag (ikke bur, det blir for stort ift setet foran), mens andre sier de må sende den i lasterommet. Det kommer selvfølgelig an på størrelsen på hunden men sheltiene er vel noenlunde samme størrelse og jeg skal jo ha tispe også som sikkert er litt mindre enn hannhundene.

Jeg vet at et evt. bilbur må være en helt annen type men jeg har ikke bil foreløpig så venter litt med bilburkjøp til jeg får meg bil :wub:

Så hvis det er noen sheltieeiere eller andre der ute som har erfaringer med bur som de vil dele med meg så blir jeg veldig glad! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lurt på noe av det samme du spør om, derfor har jeg lest litt og undersøkt litt. Jeg har ikke Sheltie enda, men skal ha det.

Har du forresten lest denne tråden på Hundesonen? "Hjelp jeg skal ut og fly med hunden".

Kan være nyttig lesning :-)

Jeg tror ikke du får en voksen Sheltie med deg i kabinen. De må nok i lasterommet, pga burstørrelsen du ville trenge til en voksen sheltie.

Men det lar seg derimot gjøres med valper, ettersom de er små nok til å fraktes i disse spesielle flyselskap-godkjente bagene (str som får plass under setet foran i kabinen, det er et krav). Da kan man ha dem med inn i kabinen.

Du kan ikke true en voksen sheltie ned i en slik bag, det går ikke. Den ville knapt kunne bevege seg, og det er dyreplageri. Iflg reglene til flyselskapene er det heller ikke lov å bruke så trange bur ifht hundens størrelse. Hunder i bur skal ha god plass til å bevege seg, snu seg og reise seg. Det sier seg selv at en voksen sheltie ikke kan bruke en slik kabin-godkjent bag. Sannsynligvis ville den også protestere høylydt og klage/pipe, og være til sjenanse for både deg og andre passasjerer.

Hunder på fly SKAL altså være i bur eller godkjent sikker bag, de får ikke lov å være løse i flyet, hverken i kabin eller lasterom.

En voksen Sheltie blir ca 35-38 cm i mankehøyde. Legg til ca str for hals og hode, og så har du størrelsen et vanlig hundebur må være. Altså hundebur for bruk bak i bil, eller frakt med andre metoder. Jeg ville si 70-80 cm lengde på buret, og kanskje 55-60 i høyde (det burde gi plass til hals og hode).

Jeg tenkte å kjøpe Vari Kennelbur, str enten intermedium eller medium. Altså passende til en voksen Shetland sheepdog. Gidder ikke gå veien om små bur til den når den er valp, men kjøper et som kan passe når den er voksen også.

PS! Vari Kennelbur brukes også i bil, så slipper du å kjøpe eget bur til det også. Det spennes fast bak i bilen. Da holder det å kjøpe et bur.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Selvfølgelig skal jeg aldri "true" en voksen sheltie ned i en liten bag, det hadde aldri falt meg inn å gjøre, så det er ingen vits i å ta opp en gang. Jeg ville bare høre hva erfaringene til andre er siden jeg som sagt har hørt om folk som har med voksne sheltier på fly i kabinen. Jeg er fullt klar over at den skal ha god plass til å stå, snu og ligge. Jeg vet også at de ikke kan være løse :ahappy:

Men takk for svar på bur, skal sjekke ut strl :wub:

Link to comment
Share on other sites

Blida: Er hun normal størrelse? Hvilket flyselskap pleier dere å bruke? Det er nettopp det jeg har hørt flere si at de får med sheltien sin i kabinen. Jeg håper virkelig jeg kan det, tror de har det mye bedre der enn i lasterommet, men de må selvfølgelig ha godt med plass. Hvordan flybur har dere? :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

...

Selvfølgelig skal jeg aldri "true" en voksen sheltie ned i en liten bag...

Å, hehe, beklager uttrykket. Jeg mente det ikke bokstavelig altså! :ahappy:

Men ang. det å ta hunden med i kabinen.... der tror jeg du må sjekke fra gang til gang, for det avhenger nok veldig på flyselskapet og hvor dere skal fly (utenlands eller innenlands osv) og hvor lang reisen er. Jeg mener overhodet ikke å kritisere noen, så ikke misforstå, men det så for meg ut til å være ganske trangt i den bagen på bildet over, så personlig ville jeg ikke brukt den på turer lengre enn en times tid iallefall. Men det er meg.

For eksempel har jeg lest at det i England er totalt forbudt å ha med hund i flykabinen, der må selv valper i lasterommet. Så skal du fly et sted med et britisk flyselskap (f.eks. British Air Ways, og ikke nødvendigvis fly til/fra England med dem, de flyr jo mange ruter til mange land) sjekk ekstra nøye.

Jeg mener jeg har lest at det er en fast regel fra flyselskapenes side at hunden skal kunne reise seg og stå med hodet oppreist, og å kunne snu seg fritt i buret. Det kan den jo ikke i den nevnte bagen. Den må i så fall bøye hodet og stå duknakket. Men de godtar det kanskje (mindre plass) når det er korte turer og hunden er med i kabinen så eier overvåker den?

Og til sist: maks tillatte vekt på hund + bur (bag) tilsammen hos SAS er 8 kg. Mange sheltier veier jo 8 kg, så det kan bli akkurat på håret.... Har man en litt tungt bygd tispe, eller en hannhund, så kan det fort tippe over 8 med "reisebagen" inkl i vekten.

(man må kanskje i visse tilfeller slanke hunden før reisen, så den kommer innenfor krava :wub:)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kun flydd halvtime/tre-kvarters turer, og det er ikke noe problem. Hadde det vært lengre turer hadde jeg nok kanskje vurdert annet, men da er det gjerne ikke lov/aktuelt å ta med hund kabinen heller?

De fleste innenlands reiser er det ingen problemer.

Men husk at målene er forskjellige hos alle flyselskap, Wideroe og SAS er de trangeste. Hadde jeg flydd med Norwegian hadde jeg kunne hatt en større bag enn med wideroe f.ex

Jeg sendte nettop min 11 kg valp i lasterommet og det gikk smertefritt, tror hun ville protestert mer om jeg trøkket henne ned i sherpa bagen (ja jeg klikkertrente den inn men baggen buuulet så :ahappy: ). Husk at de kan veie hunden din og om den veier mer enn 8 kg så må du vente på et annet fly/ordne bur til lasterom.

Link to comment
Share on other sites

Takk for fine svar :ahappy:

Det virker som det kommer til å bli en vurderingssak på den enkelte reisen - er det en kort reise kan jeg ha den i kabinen men hvis det er en lengre reise er det kanskje litt trangt med plass og at hunden da har det bedre i et større bur i lasterommet. Mye å tenke på det her!

Blir jo uansett en stund til jeg skal fly med den til utlandet, må jo bli ferdig med rabiesvaksinen først og det tar jo sin tid...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...