Jump to content
Hundesonen.no

Bullterrier


Katrika

Recommended Posts

]Hei.

Så flott at du tenker på bullterrier som en rase for deg!

Som bull eier kreves det tålmodighet, kaldt hode og en god dose humoristisk sans for å håndtere pøbelstrekene deres som unghunder :blink:

Morsomme allsidige hunder med flott gemytt, og gjerne stor selvtillit :lol:

De krever en konsekvent men "myk" eier, med mye positiv forsterkning. ( etter mine erfaringer).

Vi har også ett veldig flott miljø i rasen som arrangerer turer i forskjellige fylker så man kan møte andre bulle folk,

man må bare innse det, det er ikke en hund, det er en BullTerrier ! Bulle folk er heller ikke som folk flest:D

MEN rasen har desverre, pga useriøs oppdrett blitt sterkt preget av mye sykdommer... Allergi , feks hustøvmidd, lagermidd, pollen, gress mat etc. Furunkulose, epilepsi, nyresvikt, hjertesykdommer syn/hørsel svakheter, og patella for å nevne noe. Dette er sykdommer som blir oppdaget hos individer som etter påvist arvelige lidelser fortsatt blir avlet på.

Så for din og din hunds del, krev at oppdretter du eventuelt kjøper hos har helsesjekket foreldrene, og kan vise deg dokumentasjon på at de er frie fra disse lidelsene. I Sverige er det krav om helsesjekking før avl, men her hjemme i Norge er det bare etiske retningslinjer... desverre...

Har selv mistet min kjære bull tidligere enn nødvendig pågrunn av useriøs oppdretter, og ønsker ingen å bli satt i samme situasjon. Møter bulle folk med jevne mellomrom og alle har sitt å fortelle om sin hunds helse. Jeg vil på det sterkeste av egen erfaring og generell viten anbefale deg å

Flere andre flinke oppdretter du kan kontakte i Norge, og i Sverige.

Link to comment
Share on other sites

§1.11

Personangrep, sjikane, banning og annet støtende blir slettet umiddelbart. Dette gjelder også angrep/sjikane mot firmasider, nettbutikker, oppdrettere osv. Synsinger og rykter skal ikke fremstilles som fakta. Når personer omtales negativt så skal dette skje i generelle termer der personvernet ivaretas. Det er ikke lov å poste opplysninger som kan identifisere vedkommende med mindre det er en sak i media om dette.

mvh

Moderator Tore

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...