Jump to content
Hundesonen.no

Pomeranian


Silje Helén

Recommended Posts

Jeg har lenge ønsket meg en pomeranian, og har nå bestemt meg for å kjøpe meg en - når jeg én gang finner den perfekte oppdretteren, og ikke minst, den perfekte hunden. Er på utkikk etter en black and tan valp, og da aller helst tispe...

Noen her inne som har pomeranian, og som vil dele noen erfaringer med meg?

Hvilken oppdretter kjøpte dere av? Fornøyd?

Jeg har ikke så mye erfaring med rasen, bortsett fra at jeg har passet pommen til kjæresten (familienhunden deres) noen ganger. Kjempeflott hund.

Har nå sendt rundt en del mailer til ulike oppdrettere, og så får jeg se videre hvilken oppdretter som virker best. Men jeg tar imot alle tips med stor takknemlighet!

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke B&T er den vanligste fargen på Pomeranian i norge, så mulig du må vente en stund/lete grundig før du får tak i en. :)

Har selv vurdert rasen og de virker som hærlige hunder, dog en smule bjeffete kanskje for min smak.

HER<< finner du nok god info :P Leter du litt rundt der og på linker fra siden finner du sikkert valpelister, oppdrettere og godkjente kull :P

Link to comment
Share on other sites

Nei, det ser dessverre ikke ut som det er så enkelt å finne den perfekte black and tan valpen.

Har falt veldig for Bella Klein kennelen, og snakket nettopp med de over telefon. De venter kull nå i høst, på en av sine b/t tisper - men, de har jo maaange som er interesserte, i tillegg til at hvis de evt. får tispe (som jeg aller hels vil ha) kommer de sannsynligvis til å beholde den selv. Så jeg får bare smøre meg med tålmodighet, for det kan vel ta en evighet før jeg finner hjerteknuseren min.

Tror iallfall at vi tar oss en tur innom Bella klein neste gang vi er i det området, så får vi se det an. Håpe, håpe!

Link to comment
Share on other sites

Jepp, du får bare vente og se om det kommer en tispe til deg hos dem :)

Du kan jo også kikke over grensen til Sverige og eventuelt Danmark, kanskje til og med Finnland. Se om du finner noe spennende der :P

Link to comment
Share on other sites

Anbefaler kennel Soffie i Danmark.. De har holdt på med rasen i 30 år, og har noe av Danmark beste pommer... Jeg er venn med sønnen deres, han stiller også hundene. Og jeg ser at han hele tiden legger ut knallresultater på hundene.. Ene selvoppdrettede hundene deres ble BIR på Crufts i 2006 og 2009 :)

kennelsoffie.dk

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Astrid er en hyggelig dame.. Hun drev med bedlingtonterrier før, og da var jeg endel på besøk hos henne, men det begynner å bli mange år siden, så jeg har ikke sett hennes pommer i virkeligheten.. men Astrid er en seriøs og koselig dame, så de er nok bra :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Astrid er en hyggelig dame.. Hun drev med bedlingtonterrier før, og da var jeg endel på besøk hos henne, men det begynner å bli mange år siden, så jeg har ikke sett hennes pommer i virkeligheten.. men Astrid er en seriøs og koselig dame, så de er nok bra :)

Åååh, nå ble jeg glad! :)

Godt å høre :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fjernet tre innlegg fra tråden som omhandlet oppdrettere som person. Henviser til Retningslinjene:

§1.11

Personangrep, sjikane, banning og annet støtende blir slettet umiddelbart. Dette gjelder også angrep/sjikane mot firmasider, nettbutikker, oppdrettere osv. Synsinger og rykter skal ikke fremstilles som fakta. Når personer omtales negativt så skal dette skje i generelle termer der personvernet ivaretas. Det er ikke lov å poste opplysninger som kan identifisere vedkommende med mindre det er en sak i media om dette.

Vi forstår at det er ønskelig med erfaringer osv, men samtidig må vi forholde oss til reglene og passe på å ikke henge ut folk :innocent:

Moderator IW

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv en pomeranian og dette fungerer helt utmerket. Betalte 12.500 for denne for seks år siden. Hadde problemer med bjeffing i starten, men etter to års tid så klarte jeg å venne den helt av med dette. Dessverre så har den fått problemer med løse kneskåler i år, noe som er et problem hos rasen. Veterinær har anbefalt meg å enten operere eller avlive dersom kneskålene sklir ut igjen. Hunden har det vondt forstår dere. Det står en del om pomeranian på denne siden. Spesielt dette med helseproblemene vil jeg anbefale dere å lese!

Det ligger også en oppdretterliste på siden :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...