Jump to content
Hundesonen.no

Strikkeopppskrifter?


SusanneL

Recommended Posts

Tenkte høre med kunnskapsbanken her inne - noen som vet om noen greie strikkeoppskrifter på gensere/dekken, e.l. til hunder?

Fortrinnsvis på norsk eller (helst) svensk..

Tenkte sette igang min mor til å strikke litt i høst. Og jeg har (og får mer) garn av beardisull, så det må jo være greit å prøve å kamuflere "den lille nakne" best mulig utover vinteren... :aww:

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Sjekk her: Drops design

Selma har denne i mange mønstre og farger, (mutra er fantastisk flink til å strikke :aww: )

drops.jpg

Tror du Moxy blir like stor som Selma? Hvis ikke har jeg en rød og hvitstripete genser som er for liten til Selma, som dere kunne fått.

Edit: Vi har gjort om litt på oppskrifta vi da, den er jo kortere på magen for hannhundene. Selma har derfor gensere som er like lang oppå og under.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar, begge to.

Malnick - hun (dvs rasen) har i alle fall en veeeeldig annen type pels enn Mopsene. Hadde gleden av å kose-mose med mopsene til Synnøve forrige helg, og var på Boston Open Show denne helgen. Mopsene har minst 10 ganger så mye pels, lengre og tettere dekkhår samt masse underull.

Bostonene er klart mer tynnhåret, ja - og Moxy er i alle fall nå nærmest naken under hele kroppen, faktisk litt rosa foran på brystet (der hun er hvit). Moxy legger seg aller helst mitt i solen, på flisegulvet - hvis hun ikke kan tulles inn i et fleecepledd og ligge på fanget, såklart.. Og det er NÅ på sommeren.

SaraS - kjempefin link - tusen takk!

Moxy blir nok sånn rundt 6 kg som voksen - jeg vil gjette på at hun nok blir høyere enn Selma, men brystomfanget og rygglengden kanskje blir omtrent den samme... Eller, tja.. Vet ikke helt, jeg - men folk som skjønner seg på denne rasen sier at hun nok ikke blir en særlig stor tispe - hva nå dèt betyr...

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Sølve har flere av genseren fra Drops, bla den Sara linket til. Moren min (som er den strikkekyndige) har også strikket en Marius genser etter den malen som Sølve får masse skryt for. :aww:

En annen kilde til mye fint i strikk og tøy er boken Sy og strikk til hunden. Boken har ikke bare oppskrifter til fine gensere, dekken og jakker, men også seler, halsbånd og potesokker. :aww:

Link to comment
Share on other sites

De sorte mopsene har ikke underull :aww:

Men skjønner, jeg har ikke tatt i en boston terrier såvidt jeg husker, men syntes bare de ser ut som at pelsen er omtrent som på en (sort) mops.

Anyways; å sy ei slik fleecepølse er billig og fryktelig enkelt! :aww: Jeg bare klipte en passe form, og to hull til bein, og sydde sammen til ei pølse (på langs). Den passer perfekt, og ligger tett inntil langs hele buken. Jeg har prøvd å finne ferdigstrikkede eller strikkeoppskrifter, men de fleste er som SaraS sier tilpasset hannhunder, og blir altfor korte nettopp der Sita trenger beskyttelsen mest.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...