Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan lage godbiter av V&H?


SiriEveline
 Share

Recommended Posts

Er det mulig? Tenkte på f.eks. å tørke på kjøkkenbenken, eller er ovnen best? Hmm, kanskje bare fryse små kuler?

Kom gjerne også med andre tips til enkle godbiter som faktisk kan brukes til å erstatte deler av måltidet. Det går rett og slett mye godbiter nå om dagen, og jeg innbiller meg at de ikke er like sunne som vanlig mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Oppbevares de i fryser da eller?

På hjemmesiden til Vom Hundematprodukter står snackspølsene under "våtfôr" (se nederst på siden i linken), så jeg tror det har begrenset oppbevaringstid andre steder enn fryseren.

Men samtidig står det at det kun selges i 10 kilos sekk, og det er vel ikke alle som har plass til det i en vanlig fryser.... :lol: Syns det var litt merkelig, men...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sendte v&h en epost, jeg. Spurte om konsistens på disse snackpølsene ligner vanlige grillpølser og kjøttpølser, så de er greie å skjære i terninger og skiver når tint. Og om de egna seg greit for tørking i stekeovnen. Så skal poste svaret her når det kommer.

Får jeg positivt svar på dette, så skal jeg jaggu insistere på at min forhandler tar inn disse :aww:

Jeg tok nettopp et brett grillpølsegodbiter ut av ovnen. Og selv om jeg får 360 godbiter utav ei standard pølse fra Gilde så det altså blir ganske små mengder pølse hver gang han får slikt (telte 30 skiver når jeg hadde skåret opp pølse nr2 - ikke innkludert de runde endestykkene, skjærer hver skive i 4 strimler, ergo 120 bittesmå pølsestenger til tørk, hvor hver strimmel deles i 3 når de brukes :)) - så går jeg heller for et sunnere alternativ om hunden liker de snackpølsene godt nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok nettopp et brett grillpølsegodbiter ut av ovnen. Og selv om jeg får 360 godbiter utav ei standard pølse fra Gilde så det altså blir ganske små mengder pølse hver gang han får slikt (telte 30 skiver når jeg hadde skåret opp pølse nr2 - ikke innkludert de runde endestykkene, skjærer hver skive i 4 strimler, ergo 120 bittesmå pølsestenger til tørk, hvor hver strimmel deles i 3 når de brukes :aww:) - så går jeg heller for et sunnere alternativ om hunden liker de snackpølsene godt nok.

Hvordan tørker du disse pølsene egentlig? Hvor mye varme og tid i ovnen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan tørker du disse pølsene egentlig? Hvor mye varme og tid i ovnen?

Tar det alltid litt på feelingen i grunn.. Men hovedtrikset er jo ikke for høy varme. Man skal tørke, ikke steke.

Nå i dag, f.eks., med to grillpølser:

Hver pølse delt i ca 30 skiver, hver skive delt i fire staver - spredt utover bakepapiret på plata, så ingen biter berørte hverandre. Satte midt i ovnen på 85ish grader, over- og undervarme med varmluft. Fuglene vet hvor lenge det var.. Men det var ikke snakk om timesvis for å si det sånn, og heller ikke 5 minutter :aww: Mot slutten slo jeg av varmlufta, senka temperaturen ti grader, og putta ei flat tresleiv i døråpningen så det lufta litt ut av ovnen. Hvilken av de to teknikkene som er best, eller om det faktisk HAR noe for seg å kombinere? Aner ikke :)

Når de små pinnene/strimlene/stavene/hvamanennvilkalledem føltes tørre nok ut på utsida, men ikke harde enda, så tømte jeg alt utover en god lengde tørkepapir på kjøkkenbenken, rista det litt rundt og fremogtilbake på papiret så overflatefett skulle bli minst mulig igjen av. Og heiv alt i en liten plastboks som egner seg i fryseren. Tiner på bortimot null komma niks når man tar ut en liten dose for trening.

Tidligere har jeg også prøvd med tynnere pølseskiver, som jeg delte i 8 biter hver etter "kakestykke-metoden", altså formen ligna kakestykker, spisser mot midten av skiva. Og tørka dem slik, ferdig oppdelt. Følte det ble litt for tørt og sprøtt, liker bedre at de er tørka på utsiden som små pinner, men får en eller to saftigere brytekanter når jeg deler disse ferdigtørka pinnene i 3 før bruk. Men de små minikakestykke-greiene egner seg veldig fint i aktiviseringsleker og slikt da, tomflasker etc hvor det er dumt om ting kleber seg fast :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svar fra V&H angående snackpølsene:

Snackepølsene våre er frostvare og inneholder det samme kjøttet som våre andre produkter (også samme konsistens), men stappet i naturtarm. Pølsene fungerer best å gi frossent el halvtint. Fullstendig tint er tarmen seig og innholdet ganske bløtt og egner seg ikke til å dele opp i små biter.

Så de er nok ikke noe lettere å lage godbiter av enn de vanlige variantene fra v&h, nei.

Men jeg kan jo også føyte til et sitat fra et annet forum, hvor jeg etterlyste erfaringer om bindemidler når man lager godbiter basert på kjøtt:

"Jeg bruker maisenna som bindemiddel, med en del mel, en del veske (vann, vann/ blod) og en del kjøtt (bruker vom og hundemat), Kjører det til "suppe" og steiker det som pudding i vannbad. Syns maisennaen smuldret minst og holder formen best og i lomma og klisser ikke når den blir varm".

Jeg kan tenke meg det også er verdt å teste med mindre mel, og heller føye til litt egg som et sunnere bindemiddel.. Men åssen det virker inn på pudding-måten å steke det på aner jeg ikke, aldri laget pudding i noen som helst variant før. :icon_cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en stund siden jeg fulgte denne oppskriften, men godbitene var kjempepopulær :getlost:

Vohdding 2

Fantastisk. De nederste bildene, av "puddingpølsa", ser ut som det perfekte emnet for godbitterninger. Tusen takk!

Hvordan formet du den pølserullen, forresten? Altså, noen spesiell type stekepose du brukte for å få til det der, mtp lukking og slikt uten at det lekker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk. De nederste bildene, av "puddingpølsa", ser ut som det perfekte emnet for godbitterninger. Tusen takk!

Hvordan formet du den pølserullen, forresten? Altså, noen spesiell type stekepose du brukte for å få til det der, mtp lukking og slikt uten at det lekker?

Pølsa er i en stor stekepose liggende i en stor ildfast form med vann, bare rullet sammen noen runder. Er like greit å bruke brødformer egentlig (i vannbad) bruker bare det nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pølsa er i en stor stekepose liggende i en stor ildfast form med vann, bare rullet sammen noen runder. Er like greit å bruke brødformer egentlig (i vannbad) bruker bare det nå.

Ja, det høres i grunn likegreit ut. Får ta meg en handlerunde og se etter brødformer med lokk. Kjekt å ha i hus uansett det. Og svær ildfast form å lage vannbad i har jeg jo allerede.

Du venter til det har avkjølt seg med å velve det ut av forma da, eller funker det best å la den kjøle seg utenfor? Jepp, masse spørsmål. Men det er så arti å stå på kjøkkenet midt oppi det også "hva er lurest å gjøre nå..?" :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det høres i grunn likegreit ut. Får ta meg en handlerunde og se etter brødformer med lokk. Kjekt å ha i hus uansett det. Og svær ildfast form å lage vannbad i har jeg jo allerede.

Du venter til det har avkjølt seg med å velve det ut av forma da, eller funker det best å la den kjøle seg utenfor? Jepp, masse spørsmål. Men det er så arti å stå på kjøkkenet midt oppi det også "hva er lurest å gjøre nå..?" :getlost:

Trenger ikke lokk på brødformene og bruker vannbad i langpannen, den trenger ikke være opp hele formen- Lar dem stå til dem er avkjølt for da fester dem seg ordentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å lage godbiter av kjøttdeig/kyllingkjøttdeig. Tipper VH kan brukes istedenfor i denne oppskriften.

Ca 400 g kjøttdeig, 2 egg, litt olje, rismel/soyamel til passe konsistens, litt soyamelk/vann, hvitløkspulver.

Legg bakepapir under og oppå og kjevle til ca halv cm tykkelse. Inn i ovn på 170 grader sånn cirka 20 min,

Se an hvor lenge bakepapiret skal være oppå. Skjær opp i terninger og la det tørke i ovnen på ettervarme og vifte.

Nå er vel VH mest sunt når det serveres rått, så jeg er litt skeptisk til sunnhetsgraden her - men det er muligens billigere enn kjøttdeig. (og lukter vel grusomt...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å lage godbiter av kjøttdeig/kyllingkjøttdeig. Tipper VH kan brukes istedenfor i denne oppskriften.

Ca 400 g kjøttdeig, 2 egg, litt olje, rismel/soyamel til passe konsistens, litt soyamelk/vann, hvitløkspulver.

Legg bakepapir under og oppå og kjevle til ca halv cm tykkelse. Inn i ovn på 170 grader sånn cirka 20 min,

Se an hvor lenge bakepapiret skal være oppå. Skjær opp i terninger og la det tørke i ovnen på ettervarme og vifte.

Nå er vel VH mest sunt når det serveres rått, så jeg er litt skeptisk til sunnhetsgraden her - men det er muligens billigere enn kjøttdeig. (og lukter vel grusomt...)

I motsetning til.. hva av annet kjøtt du kan gi hunden? :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trenger ikke lokk på brødformene og bruker vannbad i langpannen, den trenger ikke være opp hele formen- Lar dem stå til dem er avkjølt for da fester dem seg ordentlig.

Ånei, trodde de burde dekkes til med lokk eller folie. Men okei, da vet jeg enda litt mer om veien til perfekt resultat, og det blir lettere å finne gode former uten å begrense for mye til de med lokk til. Takk igjen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

I motsetning til.. hva av annet kjøtt du kan gi hunden? :)

Hva mener du med det? Skjønte ikke?

Har forresten prøvd med V&H i denne oppskriften og det lukta ikke blomster i huset etterpå akkurat, men Hr Hund digga godbitene. Litt ubetenktsomt av meg å bruke dem under fri ved fot trening - dvs jeg forer med godbiter konstant - ble jo meeeeengder av avføring dagen etterpå. Vi snakker meter altså. Så det blir nok i kraftigste laget, så bør gies i bittesmå biter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med det? Skjønte ikke?

Har forresten prøvd med V&H i denne oppskriften og det lukta ikke blomster i huset etterpå akkurat, men Hr Hund digga godbitene. Litt ubetenktsomt av meg å bruke dem under fri ved fot trening - dvs jeg forer med godbiter konstant - ble jo meeeeengder av avføring dagen etterpå. Vi snakker meter altså. Så det blir nok i kraftigste laget, så bør gies i bittesmå biter.

Trodde V&H ga mindre avføring jeg, enn f.eks. tørrfór. Det er nå ihvertfall min erfaring.

Men du byttet kanskje ikke ut måltidet med godbitene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med det? Skjønte ikke?

Jeg mente at kjøtt generelt taper seg ved varmebehandling :P

Har forresten prøvd med V&H i denne oppskriften og det lukta ikke blomster i huset etterpå akkurat, men Hr Hund digga godbitene. Litt ubetenktsomt av meg å bruke dem under fri ved fot trening - dvs jeg forer med godbiter konstant - ble jo meeeeengder av avføring dagen etterpå. Vi snakker meter altså. Så det blir nok i kraftigste laget, så bør gies i bittesmå biter.

Men om du ikke kuttet ned på matmengden, så totalsummer ble litt vel mye den dagen, så kan jo det som nevnt over her være en naturlig årsak til all avføringa.

Eventuelt, kanskje han ikke går så godt overens med maisenna?

Min hund har ikke reagert noe på disse godbitene hvertfall. Har laget både med v&h nr33 og med kyllingkjøtt.

Bittesmå biter bruker jeg uansett :D Så smått jeg er i stand til å håndtere, både det å få delt det opp uten å mose, og å få plukket med fingrene etterpå. Men det blir jo fort en god mengde likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt kortere tur i dag, med Maps Timeline på. Viste seg at den kortere turen var 44 min uten stans. Ikke rart Ede ble sliten i går.  Det er altså padde flatt rundt her vi bor nå, og Mutterns gamle traver av en hjerne som har navigert i by og kuperte landskap hele livet, den tolker tydeligvis alt synlig som mye nærmere enn det egentlig er. Får mæppe rute i en æpp og sjekke nøyere før vi går nye turveier fremover. Ede har ikke oppdaget verken pinner eller bading ennå, og aner ikke hva slags paradis av et lykkeland mange andre hunder synes han sitter i her.
    • Han er utrolig søt og pen 😍 Jeg hadde slitt veldig med å ikke la det søte kjekkastrynet der få tvinne meg rundt potene. 
    • Takk, han er nuskesnusk kosemos søtnos når han ikke har biteraptus. Gikk en for lang tur i sted. Kjempekoselig på sandstrand i vindstille solnedgang og utforskning av ny og finere hjemvei, helt til han ble sliten og ville være hjemme uten å gå resten av veien som ikke luktet kjent. Veier ca 22 kg nå. Lettere å feilberegne sånt med mindre valp.  Tørst ble han også, og det er vanskelig å forklare en valp at det er dumt å drikke skittent sølevann når vi er hjemme om 5 minutter. Følte meg som en sadistisk mishandler hver gang jeg måtte dra ham unna en søledam.  Vel hjemme ville han jeg skulle legge meg sammen med ham (for å være sikker på at jeg ikke forsvinner ut av rommet? Han er skikkelig borrelås. Kun når han sover virkelig dypt jeg kan forlate rommet uten min personlige livvakt på post.) Han ble frustrert og prøvde bite og true og trekke meg til sengen. Han fikk viljen sin på det fordi han var ute av seg overtrøtt og trengte sove umiddelbart. Sover som en stein nå, og jeg tør ikke reise meg og gjøre noe, for tvert han er ute av dyp søvnfase våkner han av den minste bevegelse, spretter opp og er på jobb som personlig livvakt og assistent igjen. 
    • Jeg tyvtitter litt på insta, du er utrolig flink med ham og han virker jo som den perfekte hund. Jeg tviler ikke på at det er mye jobb og utfordrende i blant altså. Fortsett slik!
    • Hei og hå, lenge siden sist nå!  Tempo har blitt 1 år gammel 🎂 I den anledning har vi tatt HD og AD røntgen med topp resultat! HD: A og AD: 0. Veldig glad for det. Så da kan vi kjøre på med agility fremover uten å bekymre oss for den biten.  Vi har allerede gått et agilitykurs til etter jul, agility basic. Første kursdag gikk kjempebra. Han er en heit hund med mye motor, og kan fort gire seg opp litt vel mye og bikke over i stress. Men det var håndterbart på første treningen. Andre gang var han helt umulig. Det var en ganske utfordrende bane, og allerede hinder nummer 1 hadde vi utfordringer da det var et skrått hinder. Han koblet helt ut, gikk masse rundt og snuste, var lite samarbeidsvillig og jeg tenkte nesten at det bare var å gi opp agility. Satse på en mer beroligende sport. Men på siste kursdagen var han så fin å jobbe med igjen 😃 Vi må nok bare finne ut hvordan jeg best kan legge til rette for at han skal mestre oppgaven, og balansere det veldig i forhold til å ikke la han bikke over i for høyt stress. Jeg må også være nøye på å ikke la han ruse rundt på egenhånd, men gi han tydelige oppgaver.  Ellers trener vi jevnlig rally lydighet, lydighet i forbindelse med bruks, feltsøk og spor. Han har endelig kommet litt forbi den verste unghundsfasen hvor andre hunder er kulere enn alt, og klarer å fokusere mer og mer på trening. Deilig 😊 Feltsøk har vi trent mye alene, så han får påvirkning av at jeg går ut i feltet og ligger ut gjenstandene mens han er bundet fast i et tre. Jeg legger stort sett alltid 3-4 gjenstander ut, og lar han hente alle, med belønning i mellom. Vi har ikke trent på lydigheten på start enda. Med forrige kelpien fikk jeg kommentar på brukskurs at hun var "for lydig". De ville ha mer driv og lyst i søket, hvor jeg nok fort hadde krevd lydighet på startlinjen fra henne. Så nå prøver jeg å la Tempo få skikkelig søkelyst og driv med å ikke medta lydighetern helt enda. Så får vi se hvordan det går 🤣 Vi jobber iherdig med å få inn avlevering av gjenstander i utgangsstilling. Så langt får jeg han bare til å holde gjenstanden i utgangsstilling. Det å gå inn i utgangsstilling med en gjenstand i munnen, og sette seg, det er litt vanskelig enda. Jeg skylder på mannehjernen som ikke klarer å multitaske 🙈 I spor er han blitt mye flinkere til å plukke pinner. Nå trenger vi å trene mer på fremmedspor tror jeg. Vi er meldt inn i en brukshundklubb, og gleder oss til å få være med på både spor og feltreninger her fremover.  I starten av april reiser vi til Sverige for å gå MH. Det blir veldig spennende! 😄 Glemte nesten å skrive at vi har også debutert på utstilling! Jeg var skikkelig nervøs før vi skulle inn i ringen, og jeg har ikke vært nervøs på hundeutstilling på kanskje 16 år 😅 Dommeren så skikkelig streng ut, ringsekretæren og skriveren like så. Men da vi kom inn i ringen var dommeren så hyggelig! 😄 Første kommentaren vi fikk var "herlig humør". Da dommeren skulle ta på Tempo og stod først å snakket til han, så gjorde han alle triksene han kunne omtrent. Sitt, dekk, osv. Da sa dommeren "åå, kan du sitte, kan du dekke, du kan jo alt"! Så hyggelig opplevelse 😊 Vi var alene i ringen og Tempo stod som en påle! Det endte med BIR junior, BIR og CERT! Så da måtte vi ta med treningen å få gå i gruppen og Beste junior. Her fikk vi litt andre hunder sammen med oss i ringen, og Tempo var så morsom. Han løp rundt og virket som han tøffet seg for de andre hundene der han løp med halen rett til værs og bjeffet litt på de andre 🤣 Men alt i alt oppførte han seg ganske fint i grupperingen og.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...