Gå til innhold
Hundesonen.no

Staffordshire bull terrier valp


galnaste
 Share

Recommended Posts

Her kommer noen bilder av Quilla.. Hun er nå straks 6 mnd og kjempe flink og veldig snill... Det jeg lurer på er vel blandt annet om det er noen som har noen tips til hvordan man kan trene opp musklene og slikt... Hu har vokst litt i rykk og napp så hodet hennes er veldig lite iforhold til resten av kroppen. Og hun er ikke fult så kraftig... Jeg vil gjerne trene musklene hennes litt slik at dette ikke trekker ned på eventuelle utstillinger og slikt... Har du tips ang Stafforshire bull terrier valp så bring it :lol:

post-6270-1280932551,5561_thumb.jpg

post-6270-1280932705,523_thumb.jpg

post-6270-1280932718,0586_thumb.jpg

post-6270-1280932729,1912_thumb.jpg

post-6270-1280932741,2465_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har valp, la den være det.

Gå i variert og kupert terreng slik at mest mulig av kroppen blir brukt på en grei måte, men trene muskler kan du vente med til den er minst ett år. Du vil også se at kroppen endres drastisk av seg selv på den tiden, musklene bare tyter frem av seg selv. Den er ikke voksen/ferdig før 2 1/2 - 3 års årsalderen, så om den ikke vinner på uts før den tid, hva så?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg har en staff på litt over 2 år, og det er først det siste halve året at kroppen hennes har "satt" seg skikkelig :lol:

Valper vokser i rykk og napp, den ene måneden er hoftene høyere enn skuldrene, og neste måned er det omvendt :D Hunder er også veldig forskjellige når det gjelder trening, noen trenes hver dag uten at det synes på dem, mens andre igjen får nesten ingen trening men ser allikevel smashing ut.

Bra muskeltrening:

- løping i sandtak

- svømming

- turer i kupert terreng

- løping i bratte bakker, feks hoppbakker

- trekke kjetting

- springpole

- sykling

Når det er nevnt, er de fleste av disse aktivitetene noe du bør vente med til hunden din er ferdig utvokst, og helst røntget!

Jeg synes du skal gjøre som de andre har foreslått, la hunden være valp, gi henne tid, men ta henne gjerne med ut i skogen og mark og kupert terreng :D Så skal du se når hun nærmer seg 12-18 måneder at hun ser ganske annerledes ut!

Når det gjelder hodet på staff, så sies det at det tar 3 år før det er ferdig utviklet, så bare smør deg med tolmodighet :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en snart to år gammel gutt her som alltid har vært i slankeste laget, ikke syltynn, men slank i forhold til "alle andre". Muskeltrening er det ikke vits i å begynne med for tidlig. Det værste som kan skje er deformering av lemmer på grunn av overdreven belastning. Så lenge hunden er som valp å regne (opp til 12mndr, helst litt eldre) bør muskeltrening unngåes. Hunden blir tidsnok voksen og det vil den være resten av livet. Hva den vinner i utstillinger som valp har som regel ingenting med hva den kommer til å vinne som voksen. Den kan være dritdårlig nå og kanongod som voksen. Uansett, rasemessig er det også individer. Om musklene er i orden, kan det være andre proposjoner som gjerne er feil. Har aldri vunnet noe spess vi på utstillinger, men jeg begynner å tro at først nå, når han har satt seg litt bedre, har han en bedre sjanse i ringen. Han er fortsatt slank, men han er godt markert og jeg liker proposjonene hans.

Jeg merket litt "presset" med å ha en sterk og kraftig hund da jeg så "alle andres" staffer som var mye større enn min. Han er litt mini fortsatt, bare 38cm i manken og ca 16kg, men jeg vet at ettersom han blir eldre og stoffskiftet endrer seg, vil han nok legge seg litt mer ut.

Mitt råd er å la hunden utvikle seg i sitt tempo. Når den er voksen, få hunden dømt av en dommer, deretter ser du hva som er å endre på og om det er noe du kan gjøre :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja jeg har egentlig aldri skjønt meg på de som tar med seg hundene sine til hundeparken osv. Selv har vi alltid sosialisert hundene våres med bekjente og deres hunder, som vi vet går godt overens. Med huskyen vår gjorde vi masse "people-watching" inkludert å se på andre hunder utenfor den lokale matbutikken osv. uten å faktisk hilse på de. Det hjalp nok utrolig mye da hun ikke viser interesse for andre mennesker eller hunder på tur.  Har også som sagt bare erfaringer med tisper selv, og samme husky som nevnt over slet mye med innbilt svangerskap og var veldig stresset og frynsete hver gang hun skulle ha løpetid. Det endte med at hun måtte få en ovarioektomi (kastrert), så det er virkelig ikke bare bare med tisper heller! Tror det som skremmer meg mest med hannhunder er det at de kan bli territorielle og agressive mot andre hannhunder, men det er jo såklart forebyggende. Har også funnet en oppdretter i nærheten av der vi bor, og vurderer å sende en forespørsel om å komme å lære litt mer om rasen
    • Forkle. Jeg trives ikke med noen av de vestene, synes alle er teite, og ingen av dem har perfekte lommer. Bruker også vann som belønning og forkle går så meget bedre enn vest med en Camelbak sekk (bedre oppbevaringsplass enn vest, og ikke SÅ mye vanskeligere tilgjengelig) på ryggen. 
    • Hvilke hundetrenervester til dame liker dere best? Må ha litt stor størrelse 
    • Det er nok mye smak og behag. Jeg tror nok også at det er riktig at flere hannhunder kan være aggressive mot andre, med tanke på hormoner, territorie osv. Jeg tror heller ikke at hvorvidt man lar dem snuse eller ikke spiller noen stor rolle hverken for lederskap eller aggresjon, men såklart, løpetid i nærheten kan påvirke adferden en del, og ingen er tjent med å la hannene stikke nesa si oppi rumpa på en løpetispe. Når det er sagt, personlig finner jeg hannhundene mye enklere og ukompliserte, mens med tispene er det litt mer styr, og om de først er usikre og/eller aggressive så er det mer alvor. Løpetid kan også være slitsomt og masete, men det er jo veldig individuelt både for hanner og tisper hvordan de reagerer på det. Jeg opplever forsåvidt også at retrieverhanner ofte er mer hormonelle enn mange andre raser, så det kan jo være greit å være obs på. Jeg ville foreslått å dra på treninger i retrieverklubben om du har noen i nærheten, eller andre aktiviteter, treninger, konkurranser i nærheten, og møte ulike retrievere for å få litt mer inntrykk og erfaring med ulike individer. Men ja, som Maskot sier over, trygg sosialisering hjelper masse, og ikke minst god research på oppdretter og linjer på forhånd. Det er mye dårlig mentalitet som går i arv, og da skal det ikke mye til før det trigger usikkerhet i ulike situasjoner. Hilsing på fremmede/nye hunder i bånd er hemmende for språket og ikke trygg sosialisering.
    • Golden og labrador er jevnt over veldig joviale og greie hunder, da. Safe bet om en vil ha omgjengelig hund. Hadde heller ikke bekymret meg mer for aggresjon på hann enn på tispe, eller mindre for tispe enn hann. Min personlige erfaring, som selvsagt er begrenset, er at det er litt hypp som happ hvilket kjønn enn risikerer aggresjon mot andre hunder eller mennesker med. Jeg har kjent marginalt flere med grinete tisper som overhodet ikke tåler fremmede folk eller hunder, enn aggressive hanner. Kan selvsagt være at hannhundeierne generelt er mer forsiktige med hundemøter og derfor ikke har fått samme problemet som de jeg kjente med virkelig grinete tisper? Ingen av dem var retrievere, da ^^ Hunner krangler ikke med hverandre om hanner, men de krangler om rang, territorium, ressurser og personal space de også, og hunner og hanner kan også krangle og sloss med hverandre. Selv liker jeg både tisper og hanner. Fordeler og ulemper med begge, litt avhengig av hva du skal med de. Mye kan unngås ved å ikke la hannhunder sniffe tiss og henge som et slips mens de selvstendig sporer tispe, også kjent som mangel på lederskap. Ta lederskap og gi hunden oppgaver å fokusere på mens dere går tur. Og virkelig: ikke hils med nærkontakt på tilfeldige fremmede. Vi mennesker berører jo ikke fremmede forbipasserende vi heller. Det ville vel etterhvert blitt stressende om en forventet at alle en så komme mot seg på gata var på tur til å kline og grafse på en. Dersom en oppdaget at det å kjefte og smelle og snerre og glefse var måten å unngå uønsket nærkontakt på..? Finn faste hunder for fysisk kontakt i vennekrets, via sosiale medier eller i hundeklubben og avtal treff på steder hvor hundene kan være løse. (Unngå, eller i det minste vær forsiktig med offentlige hundeparker. Mange kunnskapsløse og uerfarne der.)   Beklager evt feil og merkelige formuleringer, valpis våknet fra en dupp..  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...