Jump to content
Hundesonen.no

Barn-Internett-Sperrer


Blondiemamma

Recommended Posts

Min eldste sønn som snart blir 13 år har fått egen laptop nå som han begynner på ungdomsskolen. Men mor er ikke like begreistret over at poden skal kunne surfe rundt på den store, vide internett verden helt alene.. Jeg vet det finnes sperrer man kan legge inn som gjør at han ikke kommer inn på porno, pengespill eller voldlige sider.. men jeg er totalt grønn på sånne ting.. Hvor får jeg bestilt sånne sprerrer og hvordan installere det?

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Det finnes så mangen typer slike sperrer. Store "internett sikkerhets firma" som Norton, Norman, Mcafee osv tilbyr somregel dette i pakkene sine til en normal pris. Dersom du har telenor internett tilbyr dem dette gratis (noe eg tror flere leverandører også gjør". Enkelte Modem/Routere tilbyr også en mild form for sperre som virker nokså greit.

Link to comment
Share on other sites

Du begir deg ut på en "umulig" oppgave her, bare så det er sakt...

Du får starte på denne siden: http://www.medietilsynet.no/no/Trygg-bruk/

Siden det er en skolePC, kanskje skolen har lagt inn noen sikkerhetstiltak også?

Men uansett hva man gjør så kan man til en viss grad tilfeldigvis forhindre at man kommer inn på en side, men vil man inn på en siden så kommer man seg inn uansett...

Om så hele PCn er låst ned så er det lett å komme rundt...

Hjemme kan man nekte tilgang til internettadresser, men med de 100.000vis av sider man kan komme borti så er dette også en umulig oppgave... Da blir det enklere å gå den andre veien, å nekte alt, å tillate bare enkelte sider, som igjen skaper problemer på skolen å når man må inn på ikkegodkjente adresser...

http://internet-filter-review.toptenreviews.com/ (se video på siden)

http://explore.live.com/windows-live-essentials?os=win7

Om det er en låst skolePC så får ikke du installert programvare på den uansett, da dere ikke har administratorpassord til pcn...

Link to comment
Share on other sites

Det ligger ingen låsinger på pc'n, da pc'n er kjøpt privat... Hmm, så om jeg skal legge inn sprerrer så må jeg nesten søke opp alle mulige sperrer å legge inn en og en sperre? Det gjør det litt vanskelig da. Jeg tror jeg heller bare får kreve å få passord og gå inn å sjekke pc'n hans med jevne mellomrom, og heller være striks på at han bare har visse tider han får lov å være på den. Det blir uansett ikke aktuelt å sitte på pc'n til langt på natt langt etter leggetid, så vi får vel bare inngå noen avtaler på hva som er lov, ikke lov og hvor mange timer pc tid det skal være per kveld..

Link to comment
Share on other sites

Ah, privat PC ja, trodde de fikk fra skolen...

Du/foreldre har administratorkontoen på pcn med passord barnet ikke vet.

Barnet får en vanlig brukerkonto med de begrensinger man kan sette i Windows 7..

Installer foreksempel Nett Nanny (Video)..

som settes opp til å begrense tilgang til nettsider, kutte internettilgangen på PCn om natten, logge chattehistrorikk å altmuligrart...

koster rundt 176kroner pr år...

Link to comment
Share on other sites

Etter mitt syn er det bare tull å legge inn sperrer. Er det en plass du KAN lære ungen hvordan de bør surfe så er det hjemme. Det eneste som fungerer er å være med de og lære de det. Unger surfer til hverandre og på skolen - da hjelper det lite med filter på en maskin (som de likevel kommer forbi filter til).

Selv satte jeg filter på og 'overvåket' hva de holdt på med en periode i mine yngre dager (ISA server og der de ikke kunne fjerne spor av hva de holdt på med). Men når jeg hørte fra ungene hva medelever og venner surfet på, så skjønte jeg det var bedre å stole på at det vi hadde lært de var det beste å satse på.

De lærer egentlig ikke noe av filter - beste plassen Å surfe 'feil' er hjemme der foreldre kan følge med og snakke rundt temaet det beste, istedet for at de surfer innom fra skole eller venners pc syns nå jeg.

Selv om jeg syns det er uting å ikke vise dem tilliten verdig også hjemme, så hvis du har telenor, så har de 'sikker surfing' men noe de kaller for Magic Desktop som er gratis og inkludert hvis man har bredbånd fra de.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...