Jump to content
Hundesonen.no

Trekksele


Recommended Posts

Jeg fikk nylig i posten 2 seler som jeg bestilte fra seleverkstedet. Og jeg prøvde de på hundene, og må si jeg ble svært skuffet. Jeg hadde en lang dialog med de på seleverkstedet, og jeg målte hundene 2 ganger for å være på den sikre siden.

Sele 1 - Sledehundsele (X-back)

Calypso - Kinesisk Nakenhund, 5 kg, tispe, 2 1/2 år.

A- Brystbeinspiss (Sternum) til halerot, målt mellom forbeina = 40 cm (jeg måler selen jeg har fått til 44cm)

B- Omkrets rundt skallen. = 28 cm (jeg synes båndet sitter fryktelig stramt rundt halsen, er dette normalt?)

C- Mellom skulderbladene til halerot = 30 cm (selen måler jeg til 38cm, da helt bort til der løkken sitter).

Denne selen sitter bare fryktelig rart på henne, og hun synes den er fryktelig ubehagelig å gå med og krøker seg vanvittig. Kanskje er dette bare en vanesak, at hun vil føle seg komfertabel i den etter hvert?? Hun har løpetid, så se bort ifra den hjemmelaga midlertidige tispetrusa.

IMG_1261_small.jpg

Denne selen føler jeg er for lang for henne.

IMG_1253_small.jpg

Skal selen bule så mye over skuldrene? Greit at den kan bule litt, og blir normal når de trekker, men så mye? Den er jo ikke sånn på den andre selen jeg fikk. Er det pga foringen at den buler sånn, så synes jeg seleverkstedet kunne gitt beskjed om at selen ville bli veldig stiv og ikke ligge så naturlig til kroppen.

IMG_1259_small.jpg

IMG_1270_small.jpg

IMG_1285_small.jpg

Her buler ikke det så mye over skuldrene. Det var ikke så lett å få henne til å trekke i denne selen, fordi hun bare krøket seg. Det så svært ubehagelig ut for henne.

IMG_1282_small.jpg

Selen er jo helforet siden det er nakenhund jeg har, og veldig mye lager gnagsår i huden hennes. Og kanskje er det det som gjør at selen blir fryktelig rar. Kanskje hadde den blitt bedre etterhvert?

Sele 2 - Sledehundsele (X-back)

Hamlet - Blandingshund 6 år, hannhund og veier ca 32 kg.

A- Brystbeinspiss (Sternum) til halerot, målt mellom forbeina = 75 cm (77 cm)

B- Omkrets rundt skallen. = 44 cm (her sitter den ALT for stramt rundt halsen, ingen tvil om det)

C- Mellom skulderbladene til halerot = 56 cm (61 cm)

På denne selen, så føler jeg lengdene stemmer godt, sett bort ifra at båndet rundt halsen sitter ALT for stramt, og at belastningspunktet blir på halsen, og ikke ved det beinet. Bildene illustrerer litt hva jeg mener.

IMG_1228_small.jpg

IMG_1237_small.jpg

Her ser dere at det strammer litt rundt halsen, sånt at båndet legger seg rart i nakken.

IMG_1235_small.jpg

Her ser dere at båndet strekker seg pga at det er for trangt rundt halsen.

IMG_1230_small.jpg

Her holder jeg fingen der benet er. Altså der hvor krysset skulle hvert.

Er det ikke denne plasseringen krysset skulle hatt?

IMG_1254_small.jpg

IMG_1227_small.jpg

IMG_1239_small.jpg

Jeg har også følelsen av generell hastearbeid på disse selene

IMG_1247_small.jpg

IMG_1246_small.jpg

IMG_1250_small.jpg

IMG_1240_redigert.jpg

Jeg var bombesikker på at jeg ville bli kjempefornøyd med disse to selene, men jeg er langt ifra fornøyd. Og de glemte meg ut også, og det tok over 1 mnd før jeg fikk selene (etter å ha purret en gang). Fikk beskjed om 1-3 ukers leveringstid.

Dere som har peiling på trekkseler, hva mener dere ut ifra bildene?

Ja, jeg er svært kritisk, jeg har betalt over 1200kr for disse selene, og da forventer jeg bra kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes også det ser helt feil ut..! Hadde ikke vært fornøyd selv heller hvis jeg hadde fått det der. Rart også, siden seleverkstedet har fått så bra kritikk og blir anbefalt hele tiden :hmm:

Til CCen virker det som om den er alt for lang i fronten/over skuldrene og derfor er den så rar der. Også på grunn av foret, det ser man godt. Det blir litt for stivt til en liten hund synes jeg ihvertfall.

Og på den andre hunden er krysset helt feil, synes jeg ihvertfall og det ser ganske ubehagelig å måtte trekke med krysset der det sitter nå.

Men hvordan er selen når de trekker skikkelig da? For selene er jo lagd for hundene mens de skal trekke og ser jo annerledes ut da?

Link to comment
Share on other sites

Hadde krysset hvert korrekt på den store hunden, så hadde nok den hvert perfekt på han. Den sitter greit ellers på kroppen.

Jeg prøvde jo å få hun lille til å dra, men hun bare krøket seg og gikk skikkelig rart. Så den fungerte ikke i det hele tatt på henne. Jeg prøvde å dra litt hardt i selen for å illustrere hvordan den blir når hun drar, men uansett hvor hardt jeg dro (fikk ikke bilde av det siden jeg var alene, og brukte begge hendene til det), så satt selen fortsatt rart på henne.

Ja, jeg også synes dette er rart, fordi jeg har jo lest og hørt mye positivt bl.a her inne, og ble veldig paff når jeg prøvde selene på. Jeg skal selvsagt kontakte seleverkstedet, men ville høre med dere her inne først.

Link to comment
Share on other sites

Er ikke selen til CC'en for lang også? For H-back-seler har jeg iallefall fått for meg at trekkpunktet skal ligge ved haleroten, er kanskje sånn på X-back også?

Og hvorfor er det foring/"padding" på utsiden/fronten av den blå selen? Den så forøvrig hakket for stram ut rundt halsen ja, greit at de skal være stram, men når de strammer allerede før hunden har begynt å trekke så havner jo presset på nakken - ikke krysset - som du sier.

Har de blitt for populære...?

Link to comment
Share on other sites

Synes ikke krysset ble for langt opp på den sorte hunden, kunne kanskje vært noe videre i halsen men ikke så mye.

På den lille hunden blir brystkrysset alt for langt ned. Iallefall slik det ser ut på bilder.

Håndarbeid= uryddige sømmer, men støtter at passformen kanskje ikke var helt som den skulle på disse hundene. Min hund har også helforet sele og den er også litt sånn stiv, men den passer bedre i lengde og ellers på trekkpunkt der dette gjelder. Håndtverket er jeg svært fornøyd med. Eneste skaden er en rift i fôret fordi bikkja absolutt skal inn alle kratt og kjærr han kan finne :aww:

Link to comment
Share on other sites

Synes ikke krysset ble for langt opp på den sorte hunden, kunne kanskje vært noe videre i halsen men ikke så mye.

På den lille hunden blir brystkrysset alt for langt ned. Iallefall slik det ser ut på bilder.

Håndarbeid= uryddige sømmer, men støtter at passformen kanskje ikke var helt som den skulle på disse hundene. Min hund har også helforet sele og den er også litt sånn stiv, men den passer bedre i lengde og ellers på trekkpunkt der dette gjelder. Håndtverket er jeg svært fornøyd med. Eneste skaden er en rift i fôret fordi bikkja absolutt skal inn alle kratt og kjærr han kan finne :icon_redface:

Krysset på selen er jo nå rett på halsen hans, og der skal det da ikke være. http://seleverkstedet.no/Sider/seletoy08.htm når du ser nederst på siden her, på det punktet det står at man skal måle fra (under brystet), så er det vel der trekkpunktet skal være, ikke langt oppi halsen. Og jeg klarer så vidt å få noen fingrer inni selen rundt halsen, og det virker som om det var svært ubehagelig for han. Skal disse selene virkelig være så stramme?

Håndarbeid = uryddige sømmer er greit, men løse tråder er en annen ting. Sender en mail til seleverkstedet nå og linker til denne tråden. Så får vi se hva som skjer.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...