Jump to content
Hundesonen.no

Plutselig sensitivt øre.


Recommended Posts

Jeg børster jo dyret med jevne mellomrom, samt at jeg har en kam jeg liker å bruke på pelsen rundt ørene, men de siste to dagene har jeg oppdaget noe nytt.

Frøya løfter på leppa og viser tenner når jeg tar på det høyre øret hennes. Jeg er ikke hardhendt, jeg drar ikke i det, men jeg tar flippen og retter det litt opp når det skal børstes bak/under øra. Det har jeg alltid gjort og hun har aldri reagert på det.

Nå løfter hun på leppa akkurat som om hun skal til å knurre, men det har aldri kommet lyd. En stille advarsel?

Hun trekker seg ikke unna, men jeg må innrømme at jeg er rimelig kjapt ferdig med det øret når hun sitter der og viser tenner. Det andre øret kan jeg gjøre hva jeg vil med, hun sitter bare der og ser seg rundt.

Har hun vondt?

Spiser som normalt, drikker som normalt, trener og går turer som normalt, men sover kanskje en del. Faktisk sover hun hele tiden innendørs, gjør ikke alle hunder det? :banana:

Link to comment
Share on other sites

Det kan være at hun har øreverk, og derfor er var når du holder på under øret. Prøv å lukt i ørene hennes om du merker forskjell, litt sånn søtt og kvalmt kan være ørebet eller sopp.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte ørebetennelse med en gang. Se inni øret; er det veldig rødt? Hvordan ser øret ut i forhold til det andre? Er det noen luktforskjell på de to ørene? Hvis svaret er negativt, ta en kikk utenpå øret; har hun fått et sår som gjør vondt?

Link to comment
Share on other sites

Har luktet og kikket med lommelykt, ingen luktforskjell, lukter ikke kvalmt eller søtt, bare hund. Ser ingen rødhet eller at det er hovent eller noe sånt. Har sjekket utsiden og finner ingen sår eller rifter eller hovne områder.

Kanskje vet kan se dypere inn i øret?

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke refleks da? Hundene mine er ihvertfall sånn at hvis jeg kiler dem under øyet, eller på kinnet opp mot øret så har de et punkt der som gjør at leppa på samme side løfter seg i ren refleks. De har "punktet" på litt forskjellig sted og. Kanskje Føya har en sånt punkt i øret?

Link to comment
Share on other sites

Mnja, kanskje, men det er ett eller annet med det blikket hennes som sier meg at det er noe galt. Hun gir meg samme blikk som hun gir til unge hannhunder som er i ferd med å tråkke over streken :rolleyes2:

I dag oppdaget jeg at hun har blitt rød og hoven i munnviken på samme side som det sensistive øret, kanskje det er der problemet ligger.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...