Jump to content
Hundesonen.no

Våteksem


Martine

Recommended Posts

Santo har fått noe jeg antar er våteksem på underleppa. Det er jo fuktig/vått der ganske ofte, og det har nå blitt gult/rødt og pelsen har begynt å falle av. Det gjør helt tydelig vondt og det lukter ikke spesielt godt! Jeg oppdaget dette i dag.

Jeg prøver å holde han unna vann, men han må jo få drikke. Det hjelper jo ikke akkurat når han puster og peser og han sikler litt. Er det noen som har tips til hva jeg kan gjøre for at dette skal bli bedre, eller må vi til veterinæren for å få sjekket det i morgen?

Link to comment
Share on other sites

Når hunden min hadde våteksem dro jeg til dyrlegen. Alt de gjorde var og barbere vekk pelsen på disse stedene, vaske det med noe desinfiserende og si at han ikke burde bade på en stund. Betalte i underkant av 1000 kr for det og dette er jo ting som er lett og gjøre selv.

Men hvis du ikke er helt sikker på at det er våteksem så er det jo lurt og ta en tur til dyrlegen..

Link to comment
Share on other sites

Vedrørende sinksalve; den skal utenfor sårkanten, så ikke det utenfor tørker ut. Så rusler du på apoteket å kjøper salve med kortison i og noe til å vaske det med (husker brått ikke hva det heter). Trinn for trinn gjør du dette:

1: vasker godt

2: tørker godt Bruk gjerne føner på kaldluft

3: smør såret med kortisonsalven (type den vi bruker på lette brannskader f.eks, kjøpes reseptfritt

4: smør sinksalven utenfor sårkanten

5: gjentas to ganger om dagen til såret er borte, eller du ser det en skikkelig skorpe på det.

Målet med dette er å tørke såret ut. Det går relativt fort over om du klarer å gjennomføre det, men i og med at såret er slik det er så vil det bli vanskeligere. Jeg ville nok tatt han med til veterinær for å få mer hjelp til det der, kanskje h*n har noe annet som kan hjelpe der. For det er jo litt rart at våteksemen kommer der. Det dukker stort sett opp inni ved huden på godt pelsede områder som bruker lang tid på å tørke. Men for all del, det kan jo være det å.

Link to comment
Share on other sites

Det er inni en liten grop i underleppa, litt vanskelig å forklare... Fikk tips om å prøve maizenamel og føner, så vi prøvde det i går. Han har jo vondt stakkars, så regner med at det blir en tur til veterinæren.

Link to comment
Share on other sites

Er du sikker på at det ikke bare er en kvise? Mange får det fordi det blir igjen litt mat og vannrester der. Valpis er periodevis plaget med dette, så jeg er nøye med å tørke henne rundt munnen etter hvert måltid, og når hun har drukket vann, jeg popper kvisene når de er modne, og har på litt tetreolje. Vips, så er det borte, helt til neste gang jeg glemmer meg...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...