Jump to content
Hundesonen.no

Ekstrem pesing..


Recommended Posts

Okay, det her blir nok litt vanskelig å forklare, men skal gjøre mitt beste.

Min hund har alltid hatt et høyt aktivitetsnivå og blir lett stresset. Men nå i det siste så har hun blitt helt ekstrem.. Spesielt i forbindelse med turer. Hun peser som en gal etter bare korte avstander og det er klin umulig å få kontakt med henne. Når vi kommer hjem så peser hun så mye at hele hunden vibrerer, så jeg klarer ikke å sjekke pulsen hennes. Jeg tenker jo at det umulig kan være særlig bra og blir jo selvfølgelig bekymra. Hun ser helt fjern ut.

Både på tur og etter at vi kommer hjem så "tvangsroer" jeg henne, og da sitter/ligger hun rolig, men det går laaaang tid før hun puster roligere. Og det har ikke noe med varmen å gjøre for de dagene det er varmt så går jeg på kvelden og har i tillegg med meg vann. Kan også nevnes at hun blir litt "smågal" når vi møter andre hunder i bånd, men dette jobber vi med og det går til tider litt bedre...

Denne stressinga har blitt virkelig ille den siste uka og jeg lurer litt på om det feiler henne noe? Sånn ellers er hun seg selv!

Vi har dyrlegetime til onsdagen, men kanskje noen her har noen forslag?

Link to comment
Share on other sites

Jeg er klar over det med varmen, men det kan ikke være grunnen! For vi har liggi på plenen (har har hatt tilgang på skygge altså) på dagen da det er på det varmeste og den pesinga kan ikke sammenlignes med den som er når vi går på tur. Og som sagt så går vi på tur enten på kvelden når det er mye kjøligere. Og da har vi jo også med vann! Passer en hund nå av samme rase og hun peser også når vi kommer hjem fra tur pga at hun er sliten, men det er normal pesing... Jeg får det ikke til å stemme at det er varmen som er grunnen :lol:

Link to comment
Share on other sites

Få sjekket hjertet grundig når du er hos vet, gjerne med (doppler) ultralyd. Det kan være at hun har vann i lungene (også). Prøv å få med deg om hun puster virkelig dypt innimellom, eller er det bare helt overfladisk pust/pesing hele tiden? Hvordan puster hun når hun sover?

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Få sjekket hjertet grundig når du er hos vet, gjerne med (doppler) ultralyd. Det kan være at hun har vann i lungene (også). Prøv å få med deg om hun puster virkelig dypt innimellom, eller er det bare helt overfladisk pust/pesing hele tiden? Hvordan puster hun når hun sover?

Var noe slikt jeg også skulle foreslå.

Hvordan er det med "stemmebånd-kollaps" på Stor Puddel?

Jeg vet at enkelte raser sliter med dette og da høres pesinga mye værre ut (som regel det ene stemmebåndet som blir slapt og da dekker for endel av luftrøret). Dette fører til skikkelig pesing samt at hunden ikke får nok oksygen, dette igjen kan føre til skjelvninger når hunden har vært eller er fysisk aktiv.

Link to comment
Share on other sites

Sier som andre, få en skikkelig sjekk på hjertet. Det er ikke alle veterinærer som er like gode på å sjekke hjertet bare ved å lytte så vær litt obs på det. Haldor på Jeløya er veldig flink på hjerter.

Håper du finner ut av det. Er ikke noe gøy å kjenne at alt ikke er som det skal, men ikke vite hva det er.

Link to comment
Share on other sites

Åååh, tusen takk for at dere tar meg seriøst og gir meg gode svar :blink: Nå ble jeg så glad altså!

Jeg skal ta med meg infoen videre til dyrlegen.

Når hun sover så puster hun vel for det meste normalt, men det er etter at hun har klart å roe seg ordentlig. Er noen ganger hun prøver å legge seg for å sove (hun er jo tross alt sliten), men vekker seg selv med pesing. Ikke den helt ekstreme pesinga da, men fortsatt mer enn vanlig. Etter en stund så puster hun helt normalt og da klarer hun å sove.

Som dere nevner så virker det som om hun kanskje sliter med å få nok oksygen. Hun sperrer på en måte øynene opp mer og hun ser stressa/ukomfortabel ut... Og dette er ikke en hund som sutrer for småting.

Jeg skal prøve å studere pusten hennes i kveld og i morgen før vi drar til dyrlegen. I morgen skal hun være med på kontoret, så da får jeg fulgt med ganske nøye mens hun slapper av.

Tusen takk igjen for tips dere kommer med. Håper bare de finner ut av noe hos dyrlegen, for jeg er helt sikker på at det her ikke er normalt...

Link to comment
Share on other sites

Lykke til hos dyrlegen. Håper veterinæren finner ut av det. :blink:

Jeg tenker som andre vann i lungene og sjekk av hjertet. Luftrørskollaps er nok mer et miniatyrpuddel fenomen, men det kan uansett være lurt å få sjekket.

Link to comment
Share on other sites

Ja da får jeg vel oppdatere litt.

Vi var hos dyrlegen i 2 timer i går og hun ble sjekket i huet og ræva... Vi tok urinprøve, blodprøver, røngten og en grundig fysisk sjekk.Og ingenting unormalt ble funnet :P Hadde jo selvfølgelig håpet at de hadde funnet noe konkret.

Men hun fikk en sprøyte med no astmamedisin for å se om det hjelper. Vi gikk en liten tur i går kveld, men det var litt vanskelig å si om jeg så noe stor forandring. Syns det virket veldig bra en periode og så så det ut som om det gikk dårlig. Men kanskje jeg bare vil så innmari at det skal virke at jeg så ting som ikke stemte?! Ble ikke lange turen heller, for Java var temmelig redusert i hele går. Det tok visst på et stakkars krøllehode :) Hun fikk jo beroligende før røngten og det tar jo litt tid å komme seg til hektene igjen.

Men vi skal nok gå en lang tur i kveld å se om vi ser noen forandring. Jeg krysser fingrene for at medisinene hjelper...

EDIT: Ble bare stille fordi jeg ikke bruker pc så mye hjemme. Har en ekstrem pc som henger seg hele tiden... ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...