Jump to content
Hundesonen.no

Drektige tisper og svømming


patricia

Recommended Posts

En av mine turvenner har en retrievertispe som ble parret for 2-3 uker siden. Den er -som retrievere flest - gal etter å bade, og vil fryktelig gjerne hive seg uti sammen med mine labradorer. Men den får ikke lov! Eieren er helt sikker på at basiller, mikrober og gud vet hva vil svømme inn i livmoren og ødelegge hele drektigheten.

Jeg er helt uenig, og vi har hatt flere høylydte diskusjoner. når mine tisper er drektige, får de svømme så mye de orker, selvsagt i rent vann. De roer ned når de er 6-7 uker på vei, og slutter å svømme på eget initiativ.

hva sier dere andre oppdrettere her? Tar jeg sjanser på vegne av tispene mine, eller gjør min venninne rett i å være så forsiktig? Svømming er jo topp mosjon!

Link to comment
Share on other sites

Jeg hørte med Astrid Indrebø og fikk følgende svar

"Sannsynligvis er det ingenting i veien for at det er OK for en drektig tispe å svømme i rent vann. Men man kan likevel ikke utelukke en viss infeksjonsfare. Selv lar jeg ikke mine tisper svømme når de er drektige, for å være på den sikre siden. Og alt vann er jo ikke like rent..."

Med andre ord er det jo en vurdering en må ta - jeg har selv latt min drektige tispe bade noe der jeg anser vannet som rimelig rent.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...