Gå til innhold
Hundesonen.no

Alternativer til brød


Carina

Recommended Posts

Skrevet

Hvis man ønsker å kutte ned på brødmat, hva er alternativene egentlig? Bortsett fra knekkebrød og salat (som jeg ikke blir mett av). Hva er lurt å spise om morgenen for at det skal vare en stund, og hva bør man spise på kvelden?

Skrevet

Omelett. Lett, godt, mye proteiner og det holder blodsukkeret jevnt lenge.

Kjøtt; dvs bacon,pølser, stekt skinke eller rett og slett en kotelett. Og har du god tid/ønsker litt luksus , jatakk begge deler :)

Skrevet

Havregrøt, kornblanding, yoghurt med frukt og korn, omelett, kokt egg, posjerte egg, røkelaks og eggerøre, speilegg og bacon(kan finne litt mer sunn bacon med mindre fett, men den er også dyrene da...), salat med litt mer fyll(dvs. skinkebiter, kylling, tunfisk, osv) Ehm ja, ikke lett å komme vekk vekk fra mat som er laget av korn. :) Ettersom vi har egne høns så går det mye i eggeretter her da :(

Skrevet

Omelett eller andre ting med egg er ganske mettende, evt. Cottage cheese og/eller youghurt med frukt og litt frokostblanding. Sistnevnte er ofte min frokost. Jeg tåler gjær utrolig dårlig og spiser ikke brød annet enn pizzadeig og en sjelden gang rundstykker til middag e.l. Utover det spiser jeg knekkebrød.

Skrevet

Havregrøt, kald eller varm, gjerne med eplebiter, bananbiter, nøtter og rosiner i, er mat du iallefall er mett av lenge ... Ellers kan du lage müsli med melk eller yoghurt, gjerne med frukt og nøtter det og. Styr unna de med mye sukker ... Hvis du liker yoghurt er skyr et godt alternativ, det er sukkerfritt, fettfritt, men med mye proteiner (sånn ca, tatt etter hukommelsen). Dessverre litt dyrt, men du blir iallefall skikkelig mett, selv om det ikke ser sånn ut på størrelsen. Smoothies er også godt og sunt, og hvis du har i proteinpulver er det litt mer mettende også.

Guest Jonna
Skrevet

Dyrt, men funker som frokost:

Ost, skinke og eple sammen, Fakstisk ganske godt.

Ellers spiser jeg endel rugsprø knekkebrød. Jeg er heller ikke noe glad i brød, men det gir "smak" og samler maten. Jeg spiser heller masse pålegg enn å øke brød mengden. Men det er en veldig dyr frokost..

Ellers er også Cream Fresh m/vanillje ett godt alternativ sammen med frukt og korn.

Skrevet

skal du spise knekkebrød så anbefaler jeg Rugsprø! det er bare fantastisk godt :)

Skal jeg spise en skikkelig mettende frokost, lager jeg enten min egen frokostblanding (solsikkefrø, rosiner, musli, mandler, nøtter + alt annet jeg kommer på å putte i skåla). Eller en boks tunfisk, en boks mais, to knuste rugsprø, salt og pepper (+ litt majo)

Tunfisk greia holder til to måltider, og du er stappa mett fra frokost til middag! :(

Skrevet

Ris

Koke opp en del ris og ha i kjøleskapet, så slipper man å koke nytt hele tiden.

Du kan ha hva som helst til det egentlig.

Skrevet

Ok, er jo knekkebrød på en måte, men rugsprø original, de tynne sprø greiene fra wasa er sinnsykt gode med kremost naturell eller hvitløksost :) og man blir overraskende mett av dem, det gjør jeg iallefall.

Skrevet

Hvis det er for å kutte ned på karbohydrater, ville jeg gått for f.eks All Bran Natural (uten sukker, men f.eks med lett-syltetøy, frukt eller bær om du må ha noe til) eller disse ekstremt grove brødene (sånne små pakker med mørkebrunt brød), egg (bare kokt egg med røkelaks, agurk, salat, sennep f.eks, nammis.. og dyrt.. eller egg og bønnert), lett-yoghurt, litt frukt..

Skrevet

Hvis man ønsker å kutte ned på brødmat, hva er alternativene egentlig? Bortsett fra knekkebrød og salat (som jeg ikke blir mett av). Hva er lurt å spise om morgenen for at det skal vare en stund, og hva bør man spise på kvelden?

Du burde google mat/trenings blogger. Og sjekke ut f eks www.myrevolution.no Masse tips :)

Havregrøt er sunn frokost, inneholder dog mye kalorier, så se ann mengden om du passer vekta. Min favoritt om morran er lapper laget av Mager Kesam, Eggehvitter og bittelitt speltmel. Sukrin som søtning. (ingen kalorier) Bytter du ut melet med mandelmel og hi-maize er du ennå bedre på vei :( På lappene har jeg syltetøy uten sukker.

Pannekaker av mandelmel og proteinpulver er og godt :wub:

Ikke la deg lure av disse frokostblandingene. Kaloribomber uten like. De ligger alltid på minst 300 per 100 gram. Da får du lettere brød for å si det sånn :)

Skrevet

Tusen millioner takk for tips alle sammen! Burde kanskje spefisiert at det ikke er pga vekt/-reduksjon eller noe sånt, jeg tror bare ikke magen min tåler det rett og slett. :) Fortsett gjerne å kom med tips, jeg går fort lei av ting, så kjempefint å kunne variere masse. :(

Skrevet

Er det for å kutte ut brød bare, eller for å gå på lavkarbo kost?

Anbefaler deg å melde deg inn i forumet lavkarbo.no Suverent forum, med masse støtte og mange fine oppskrifter :)

Skrevet

Er det for å kutte ut brød bare, eller for å gå på lavkarbo kost?

Anbefaler deg å melde deg inn i forumet lavkarbo.no Suverent forum, mend masse støtte og mange fine oppskrifter :)

Som sagt er det bare fordi jeg blir crappy i magen av det. :( Takk for forumtips, mye bra forslag der til ting å bytte ut brød med. :wub:

Skrevet

Jeg tror jeg ville prøvd å finne ut (dersom det går an da, selvsagt) hva i brødet du ikke tåler. Er det gluten? Gjær? Kombinasjonen gluten og gjær? (Jeg tåler f.eks både loff og brød, men ikke boller- mye hvete, mye gjær og sukker i kombinasjon fungerer dårlig) Dersom det f.eks er gluten, så finnes det jo mye godt glutenfritt brød, og det finnes mange alternativer uten gjær også ... Da ville jeg tatt en periode helt uten brød, så begynt å spise glutenfritt brød, men med gjær, og så videre. Bare noen tanker fra meg :getlost:

Skrevet

Riskaker. :getlost: De er også glutenfrie, om det er noe der du reagerer på.

De smaker ikke så veldig da, men det er jo pålegget som skal smake... :ahappy: Og jeg synes man blir bra nok mett av de, uten å måtte spise halve pakken. Men det kommer jo an på hvor mye mat man er vant til å spise og sikkert.

Skrevet

Jeg tror jeg ville prøvd å finne ut (dersom det går an da, selvsagt) hva i brødet du ikke tåler. Er det gluten? Gjær? Kombinasjonen gluten og gjær? (Jeg tåler f.eks både loff og brød, men ikke boller- mye hvete, mye gjær og sukker i kombinasjon fungerer dårlig) Dersom det f.eks er gluten, så finnes det jo mye godt glutenfritt brød, og det finnes mange alternativer uten gjær også ... Da ville jeg tatt en periode helt uten brød, så begynt å spise glutenfritt brød, men med gjær, og så videre. Bare noen tanker fra meg :ahappy:

Det jeg synes er så merkelig er at boller fungerer magen min helt topp på, men reagerer ofte på brød. :getlost: Tåler heller ikke særlig mye melk lenger, og heller ikke feks grøt, pannekaker, ikke så mye vafler og diverse annet.

Skrevet

Hvis det er for å kutte ned på karbohydrater, ville jeg gått for f.eks All Bran Natural (uten sukker, men f.eks med lett-syltetøy, frukt eller bær om du må ha noe til) eller disse ekstremt grove brødene (sånne små pakker med mørkebrunt brød), egg (bare kokt egg med røkelaks, agurk, salat, sennep f.eks, nammis.. og dyrt.. eller egg og bønnert), lett-yoghurt, litt frukt..

Rugbrød? rugbrod_billede1.jpg ?

Skrevet

Ris

Koke opp en del ris og ha i kjøleskapet, så slipper man å koke nytt hele tiden.

Du kan ha hva som helst til det egentlig.

Må bare advare litt om at i ris kommmer det vannvittig fort bakterier til. Iallefall om risen ikke blir kjølt ned fort nok.

Husker ikke hva de bakteriene het, men var visstnok ganske "skumle" greier for magen...

Hjemmebakte knekkebrød er en slager på jobben. Har ikke smakt de selv, men "alle" skryter over de. Sikkert ikke vanskelig å finne oppskrift :-)

Skrevet

Å bare steike litt ris fra middagen (som har vært oppbevart i kjøleskap (holder seg 2-3 dager) med noen grønnsaksrester og et egg som du blander sammen med litt krydder (karri og aromat f.eks.) er veldig lettvint og metter.

Müsli-blandinger med melk eller yoghurt (evt. fruktskiver, syltetøyklatter osv.)

Yoghurt og banan er et veldig greit mellommåltid.

Omeletter, salater (bønner er vedlig mettende), wraps, pannekaker, rett-i-koppen supper, fruktsalat

Eller du kan bake en diger posjon med fine horn med ost inni (og skinke?) som du fryser og tar opp etter behov.

Skrevet

Det jeg synes er så merkelig er at boller fungerer magen min helt topp på, men reagerer ofte på brød. :getlost: Tåler heller ikke særlig mye melk lenger, og heller ikke feks grøt, pannekaker, ikke så mye vafler og diverse annet.

Mager er veldig rare ... Min tåler fint sånne kjøpeboller, det er hjemmelagde boller den reagerer litt på. Samme med vafler og pannekaker ... Jeg har litt tro på litt sånn kryss-sensitivitet; at melk, hvetemel, gjær og sukker (for mitt tilfelle) i visse mengder, og også i sammenheng med hva jeg har spist før den dagen, gjør at jeg reagerer ... Eller no:P Men å kutte ut brød (eller, å kutte ut gjær og gluten!) i en viss periode, tror jeg bare er fornuftig.

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...