Gå til innhold
Hundesonen.no

Øyekatar


Recommended Posts

Heisann.

Lillegutt har fått øyekatar på ene øyet og har litt brunt puss liggende i underkant. Prøver og vaske 2 ganger for dag med øyeskyllevann og ser ut som at eg klarer og holde det i sjakk med dette. Ble anbefalt av veterinær og gå til innkjøp av kamillete som eg skulle koke, tilbrede og avkjøle for så og dryppe i øyene (skulle vist ha en vis desinfiserende effekt). Lurte på om det var noen som hadde noen tips/råd rundt dette. Kan selvfølgelig ta meg ein tur til veterinæren på en ordinær time men var vannskelig og komme til på dagtid nå i forige uke siden det er mye stordyr oppdrag for tiden.

Noen som forresten og vet hvorvidt dette trekker på en eventuelt utstilling (valpeshow)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skyll med saltvann eller kamille tre mye oftere enn to ganger dagen, så blir du kvitt det på en-to-tre. Så lenge gugga ikke er skikkelig gul eller grønn går det som regel finfint å kurere det hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øyekatarr er utrolig smittsomt. Katten til søsteren min fikk det i fjor sommer, og vil ble smittet alle mann. Jeg ble faktisk direkte syk, fordi jeg ikke gikk til legen før jeg hverken kunne åpne øynene eller se. Jeg ville IKKE dratt på utstilling med hunden, og ville dratt til veterinær for å fått øyesalve. Da forsvinner det raskt. Øyekatarr smitter fra dyr til mennesker og mellom dyr... God bedring til bisken :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nåja, det er ikke alle typer øyekatarr som smitter, og jeg har aldri opplevd å bli smittet til tross for at jeg har pillet på mange mange hunder med øyekatarr. Men hvis det er smittsomt, bør man holde seg unna utstilling ja. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Og takk for svar. Tror nokk ikkje dette er snakk om noe smitsom øyekatar iogmed at vet mente eg ikkje hadde brukt for noe reseptbelagt medisin. Ikkje kan eg sei at det har smittet over på noen av dem andre hundene vi har daglig kontakt med. Heller ikkje til meg som bruker mye tid sammen med dyret.

Skal skylle og vaske litt oftere en 2 ganger for dag en periode og sjå om det hjelper. Men og holde fast en makuleringsmaskin er ikkje altid like lett.

Noen som forresten vet om dommerene gir trekk for katar?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...