Gå til innhold
Hundesonen.no

Trene opp hofter


Akita

Recommended Posts

Jevn mosjonering, ikke en halvtime og 4 timers turer om hverandre.

Mykt, fast underlag. Bør unngå dyp snø og myrterreng, grusveier og skogsstier er bra.

Trene i bånd, gå opp bratte motbakker, det bygger bra på bakparten.

Bruke sele ved "båndturer", det flytter tyngepunktet på hunden lengre bak.

Om hun herjer mye når hun løper løs så ville jeg holdt henne i bånd 10-15 minutter før og etter frislipp.

Hold henne slank, overvekt sliter mer.

Har god erfaring med glucosamin til Birk (hd-E).Han får 1/2 tabl (400 mg) hver dag som sørger for at kroppen produserer mer leddveske og gjør leddene smidigere.

Var på en sjekk hos vet nå nylig da Birken haltet på det kaldeste nå i vinter.

Hun sa at kroppen tok opp mer dersom man gav glucosamin som tilskudd i stedet for å gi hunden et leddfor.

I tillegg bruker jeg BOT dekken når han skal ligge i kald bil og som ekstra hjelp til oppvarming/nedtrapping ved trening. Ser god virkning av det også :blink:

Ellers er jeg personlig for å gi hunden kvalitet, jeg pakker ikke Birk inn på noen måte. Han får være med på alt som er gøy. Heller en lykkelig hund med færre leveår, enn en "polstret" hund som får leve noen år lengre. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! :lol:

Glucosamin og Arthro care er det i samme gate? Får en skje i frokosten sin hver dag.

Hmmm det vet jeg ærlig talt ikke :lol:

Du får sjekke innholdslisten :rolleyes2:

Også god trening i sommerhalvåret, er å vasse med vann opp til brystbeinet.

Vetr. Milde sa at water walker var å foretrekke fremfor svømming i Birk sitt tilfelle ihvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm det vet jeg ærlig talt ikke :lol:

Du får sjekke innholdslisten :rolleyes2:

Også god trening i sommerhalvåret, er å vasse med vann opp til brystbeinet.

Vetr. Milde sa at water walker var å foretrekke fremfor svømming i Birk sitt tilfelle ihvertfall.

Er våren vi gleder oss til, slik av vi kan begynne å dra til sjøen igjen. Er jo bare 2- 3 hundre meter ned. Får eg kjøpt meg ny våt drakt så blir det bra. Får ikke Akita til å vasse, siden ho elsker å svømme og dykke og siden det er så utrolig lite med strender her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...