Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til å tyde engelsk kritikk


SD

Recommended Posts

"Balanced outline, pleasing head, I would have liked to see more lenght of muzzle, front rear quarters are well angulated, very good through the ribs, loin + tailset, nice low hock, pasterns a little slack, in best of coats."

Tja, på norsk noe slikt, kanskje?

Velbalansert utlinje, godt hode, jeg skulle likt å se litt mere lengde på snuten, fram og bakben er velvinklet, veldig bra brystkasse, lend og haleansetning, gode lave haser, bakbena litt løse, i beste mulige pels.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jo - siluett kanskje er et bedre ord enn utlinje, i alle fall..

Outline er liksom typen på hunden (som oftest), dvs forhold høyde/lengde, hvordan nakken går over i ryggen, underlinjen /bryst/buk), ja, hele "fasongen" liksom.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på om noen kan fortelle meg hva dette betyr (bare jeg har tydet skriften riktig): Nice head + expression. Carrying to much weight on shoulder. Would to se more spring in pasterns. Nice angulated. Moved well.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt hode og utrykk, bærer for mye vekt på skuldrene (vil tro h*n mener hunden er for steil i skulderen og ikke har skulderene godt nok plassert under kroppen) Vil like å se mere bevegelse i bakbena (mere fleksibilitet.. Strekke mere ut i bevegelsene kanskje?) Bra vinklet, beveger seg bra..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er godt mulig.... jeg bare tok oversettelsen av ordet fraSusanne. hehe... Men mellomhender høres mere riktig ut... (hovawarten min fikk "pastern should be stronger" på et par kritikker, og hun var fransk i fronten med utvridde poter) så jo.. Det høres riktig ut :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden ordet pastern kommer rett etter kommentaren om hasene, så tror jeg det har med bakbena å gjøre - ikke mellomhendene.

Men jeg gjetter jo bare hva dommeren kan ha ment + kanskje dårlig engelsk fra skriveren - vips masse forskjellige tolkninger..

Også kan det jo hende at dommeren ikke bruker riktig uttrykk heller. ELLER kanskje ikke leser inn kritikkene slik andre gjør det - så vedkommende faktisk hopper fram og bak på hunden i annenhver setning...

Noen idè fra eieren? Noe som har blitt kommentert på tidligere kritikker, kanskje?

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står ingenting annet om bevegelser i kritikken, så jeg antar at kommentaren om mellomhendene gjelder i bevegelse (som gjerne blir nevnt etter alt det andre, om man følger oppskrifta). "Would (like?) to see more spring of pastern" (fra den andre kritikken) betyr at dommeren mener mellomhendene er for steile, har for lite svikt (spring).

Her ser du en hund med korte, rette mellomhender (en fox terrier som skal ha det):

http://www.traffordphotos.com/assets/images/Fox_Terrier_Smooth_9T072D-126.jpg

Her ser du en hund med lengre mellomhender med mer svikt (valgte et bilde av en hund som kanskje har i overkant mye svikt, bare for at det skal bli enklere å se forskjellen):

http://2.bp.blogspot.com/_LYxGQn08RU4/SERVnV6SnuI/AAAAAAAAAb0/b2m8J6tmVXs/s320/Deutscher+Sch%C3%A4ferhund+GERMAN+SHEPHERD+DOG.bmp

Hvordan mellomhendene er konstruert har mye å si for hundens bevegelser. Fox terrieren har et helt spesielt, oppreist, energisk (men ikke særlig effektivt) trav med ganske korte, stive skritt, og bøyer ikke mellomhendene noe særlig i trav. Schæferen skal ideelt sett bruke alle vinkler i trav - også mellomhendene - for å få til det typiske lave, lange, energieffektive travet de er kjent for. Akkurat hvordan dommeren mener det påvirker bevegelsene til din hund, er ikke lett å si ut fra kritikken, men jeg synes ofte hunder med steile mellomhender har en tendens til å peke tærne inn.

Fox terrier:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar folkens. Selv ble jeg ikke mye mer klokere av å lese kritikkene til hunden min, for så å gi dere et svar på dette. Men på de to engelske kritikkene jeg la ut her har det vært hhv en engelsk og en irsk dommer, så de vet vel kanskje hvordan bruke rett engelsk uttrykk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...