Gå til innhold
Hundesonen.no

Soppen lurer, du svarer!


SoppenCamilla

  

133 stemmer

  1. 1.

    • Med sjokoladen opp
      105
    • Med sjokoladen ned
      17
    • Om nom nom, jeg bryr meg ikke
      11
  2. 2.

    • Hullene opp!
      51
    • Hullene ned, flat side opp!
      82
  3. 3.

    • Mariesiden opp
      83
    • Mariesiden ned
      4
    • Om nom nom, jeg bryr meg ikke
      46
  4. 4.

    • På langsiden
      87
    • På kortsiden
      24
    • Begge veier for at det skal se finest ut
      22
  5. 5.

    • Graver ned i smørboksen
      29
    • Smører smøret på kniven så det ikke blir kratere nedi
      104
  6. 6.

    • Klemmer på midten
      49
    • Klemmer alltid bakerst
      84
  7. 7.

    • Med klumper
      75
    • På tube
      7
    • Samme, liker ingen av delene
      51
  8. 8.

    • Høyre
      27
    • Venstre
      26


Recommended Posts

Forresten, hvordan spiser folk Ballerinakjeks og andre av den typen? Jeg har en stygg tendens til å dele kjeksen, og spise det kjedelige lyse på toppen først. Sparer det beste til sist, må vite!

Signerer denne :D

Jeg deler den også :wub: Først den lyse, så biter jeg av sjokoladen (eller "puppen" som den ene naboungen sa *flir*), den mørke delen trenger egentlig ikke å være der. Den er ikke noe god.

Ang. sko, så må man ta på høyre først. Det samme gjelder sokker :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 61
  • Created
  • Siste svar

Og det er en gåte for meg at noen i det hele tatt kan vurdere å smøre noe på hullsiden av knekkebrød.. :wub:

What?! Det er jo de som er det rette å gjøre, med hullene opp, altså rett vei! :D

Knekkebrød spiser jeg med hullene opp, for jeg vil ikke ha hullene på tunga! Det blir jo helt omvendt av det som er vanlig! ;)

Nettopp! ;)

Kjeks med sjokolade på den ene siden, hvilken vei spiser du de?

- Med sjokoladen opp. Selvfølgelig, det er jo den rette siden!

Knekkebrød, hvilken vei?

- Hullene opp! Den rette siden, igjen!

Mariekjeks?

- Mariesiden opp. Igjen, det nå være rett side opp! :D

Hvilken vei høvler du osten?

- På langsiden. Egentlig spiser jeg ikke så mye sånn ost, her går det mest i runde oster. Men når det er avlange oster er det bestandig på langsiden, ellers blir jo skivene så små :D

Hvordan forsyner du deg med smør?

- Smører smøret på kniven så det ikke blir kratere nedi. Kratere er ugh.

Hvordan får du smøreost ut av tuben?

- Nesten alltid klemmer fra bakerst. Ellers så klemmer jeg fra midten, men fikser det etterpå... ;)

Makrell i tomat?

- Med klumper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjeks med sjokolade på den ene siden, hvilken vei spiser du de?

- Med sjokoladen opp. Det smaker nemlig best! :D

Knekkebrød, hvilken vei?

- Hullene opp! Da samler smøret seg nedi hullene og det smaker ekstra godt.

Mariekjeks?

- Mariesiden opp. Går ikke ann å spise Mariekjeks som er feil vei.... :wub::D

Hvilken vei høvler du osten?

- På langsiden. Det blir lengst osteskiver på den måten! ;)

Hvordan forsyner du deg med smør?

- Graver ned i smørboksen. Hvordan det ser ut nedi smøret er meg glitternde likegyldig. ;)

Hvordan får du smøreost ut av tuben?

- Klemmer alltid bakerst. Ellers blir det bare tull.

Makrell i tomat?

- Samme, liker ingen av delene. Makrell i tomat er vondt! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stønn.... det har jeg faktisk aldri tenkt på. Men nå serru, NÅ tenker jeg på det... *hrmnpf*

*fnise* Bare hyggelig :D

Jeg deler den også :wub: Først den lyse, så biter jeg av sjokoladen (eller "puppen" som den ene naboungen sa *flir*), den mørke delen trenger egentlig ikke å være der. Den er ikke noe god.

Ang. sko, så må man ta på høyre først. Det samme gjelder sokker :D

*signere den med høyre sko og sokk*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*fnise* Bare hyggelig :wub:

Tror søren meg at det er med høyre sko jeg starter først. Hvis ikke mister jeg liksom balansen *rødme*

Tror Sonen må være spekket med folk som har sånn eh... hva heter det? Sånn når man må gjøre ting i en viss rekkefølge osv osv? Ala filmen "As Good as it gets!"

Edit: Men hva med Kvikk-lunch? Folk driver vel ikke helligbrøde ved å spise den fra tuppen til tupp? Man skal jo selvsagt først gnafse på den ene langsidekanten, så den andre. Så kan man ta topplokk sjokoladen også bunnen. Tilslutt kjeksen :D (psyyyyyycho)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjeks med sjokolade på den ene siden, hvilken vei spiser du de?

- Sjokoladen opp ja.

Knekkebrød, hvilken vei?

- Hullene opp! Alltid!

Mariekjeks?

- Mariesiden opp.

Hvilken vei høvler du osten?

- På langsiden til osten er så tykk (enn tynn?) at det blir en ostehøvelbredde når jeg setter den på høykant og skjærer på kortsiden. Har da aldri problemer med ujevn ost av den grunn? Skjønner ikke åssen folk høvler over osten sin (høhø) for å få den så ujevn at de må snu på den for å rette på det. :wub:

Hvordan forsyner du deg med smør?

- Spiser ikke smør, men om jeg skulle smøre på for gubben eller besøkende, så ser det somregel pent ut etter meg ja :D

Hvordan får du smøreost ut av tuben?

- Klemmer på midten, men fikser det alltid opp ved å dra tuben over kanten på kjøkkenbenken etterpå og samle alt mot åpningen på tuben.

Makrell i tomat?

- Et fett i grunn. Spiser det maks 3 g i året uansett

Skospørsmålet

- Her burdet du hatt et "et fett" alternativ. ;) Blir det samme hvilket bein jeg har på først. Så det ene høyre svaret kan du glemme :D

Men ja? Hvilken vei spiser folk lompa? (evnt lefse) Med de brune flekkene opp eller ned? (evnt ut eller inn :D)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lompa spises med de mørke flekkene ut! Det er liksom litt pynt det *fnis* Det samme med pannekaker, MEN der må den minst stekte siden opp etter at man har stekt dem (de legges på tallerken i stabler, og da må den pene siden opp, den med minst flekker)

Skoproblematik: ett fett *ler* Dere er rare!

Det går ikke an å spise ost om man høvler den på kortsiden, helt umulig. Like umulig som å klippe av snorene som er for lange på baller faktisk :D

Ellers har jeg ikke noen sære matvaner, tror jeg... Jeg har fast plass på tallerkenen til middagen da, er det sært? :wub:

Bryr man seg her om strømpebuksa går langt oppover på maven? Det gjør jeg, får fnatt av for lange strømpebukser!

Eller å ha noe i halsen? bah, det er grusomt! Føler jeg bli kvalt!

Tråd mellom tærne? :D

Edit:

Glemt jo kvikklunsh problemet *ler* Det må deles i en og en bit, herfra kan man gafle i seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjeks med sjokolade på den ene siden, hvilken vei spiser du de?

Sjokoladen må opp, ellers kunne en jo også spist brødskive med pålegget nederst?

Knekkebrød?

Det forsøker jeg å unngå å spise. Men når jeg gjør det en sjelden gang skal hullene ned, om det er noen der.

Mariekjeks?

Ah, dette er et tema jeg kan mye om etter at jeg var syk. Mariekjeks spises med bokstavene opp, og når matlysten er skikkelig, skikkelig dårlig er det mulig å få minst ti biter ut av en kjeks, og den kan vare en hel dag.

Hvilken vei høvler du osten?

Jeg tror ikke jeg høvler på verken langsiden eller kortsiden, slik jeg ser for meg osten.

Den er altså rektangulær, men bred om en tenker tredimensjonalt. Og kortsiden og langsiden blir jo sidene, mens jeg bruker høvelen på flatsiden - den flaten med størst areal. Altså den siden som er under plastikken med logo og info.

Hvordan forsyner du deg med smør?

Veldig sjelden, men når jeg gjør det så starter det fint øverst i boksen, også sklir det ut etter hvert som det blir vanskelig å få noe på kniven når den blir brukt elegant og rolig skrapende bortover.

Hvordan får du smøreost ut av tuben?

Klemmer på midten, men justerer etterpå.

Makrell i tomat?

Makrell i tomat skal kun spises fra boks, tuben er ekkel!

Hvilken sko tar du på deg først?

Den jeg først får tak i? Oj, må følge med hjemme og se om jeg har noe mønster. Jeg tror det kommer an på hvordan skoene står, og også hvilke sko det er (kan jeg kjippe nedi dem, eller må jeg hjelpe til?)

Angående kvikk lunsj så føler jeg meg sjelden så gærn som når jeg tar en jafs av en HEL plate, med fire strimler og alt! Bad to da bone!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjeks med sjokolade på den ene siden, hvilken vei spiser du de?

- Med sjokoladen opp, hvis ikke søler jeg så fælt!

Knekkebrød, hvilken vei?

- Hullene ned! Er ikke så glad i smør at jeg trenger de ekstra tonnene som havner nedi hullene..

Mariekjeks?

- Det går begge veier egentlig, tenker ikke spesielt over det :wub:

Hvilken vei høvler du osten?

- På langsiden som oftest, spørs hvilken type ost, blir skivene for lange bare rives de av, kan uansett ikke ha ost utenfor kantene så da blir det automatisk litt riving ;)

Hvordan forsyner du deg med smør?

- Tar litt og litt av gangen, så ingen kratere her i gården nei :D

Hvordan får du smøreost ut av tuben?

- Klemmer på midten om det er ny tube men ender opp med å ta fra enden om det er lite igjen ;)

Makrell i tomat?

- Jeg liker best den på sånn liten boks jeg, den på boks blir litt for mye fisk og den på tube blir litt for gørrete på en måte, funker fint som belønning til bikkjene da :D

Hvilken sko tar du på deg først?

- Tar somregel alltid på meg venstre sko først, tror jeg iallefall! Får rette på det om jeg finner ut at det er feil :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lompa spises med de mørke flekkene ut! Det er liksom litt pynt det *fnis* Det samme med pannekaker, MEN der må den minst stekte siden opp etter at man har stekt dem (de legges på tallerken i stabler, og da må den pene siden opp, den med minst flekker)

Nettopp! Helt enig med du :P

Like umulig som å klippe av snorene som er for lange på baller faktisk :D

Snorer på baller sier du? :D

Og hva da med rekkefølgen man kan ha på fyllet i en tacolefse??? Det finnes kun en, nemlig! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og hva da med rekkefølgen man kan ha på fyllet i en tacolefse??? Det finnes kun en, nemlig! :P

Jepp - lefse, kjøtt, løk, paprika, mais, rømme, ost, salat. Og så rulles den sammen, ikke brettes som origami.

Mariekjeks spiser jeg forresten ikke, tørre greier.

Kvikklunsj skal deles selvsagt, og så brekker man av en tredjedels lengde og spiser toppen (med kjeks) og den tjukke bunnsjokoladen etterpå. Hvis man tar mer enn en tredjedel kommer ikke kjeksen av i en fin bit. :D

Skolebrød da? Jeg spiser fra den siden med minst melis først, inn til eggekremen i midten og spiser opp den og så siste halvmånen til slutt.

Høyre sko først! Som regel..

Og så har jeg alltid blitt litt irritert på trapper der jeg ikke kan starte og avslutte med venstre ben - og det er en sånn en ned til hagen her. Har kurert meg litt, heldigvis.

For dere som røyker - hva gjør dere med plasten og papiret fra den nye pakka? Jeg er blitt bedre, men før MÅTTE jeg rulle sammen plasten til en liten bit og pakke den pent inn i papiret før jeg kunne ta en røyk. Gjør det som regel enda, men ikke like panisk. :D

Tror vi har OCD alle sammen jeg.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lompa spises med de mørke flekkene ut! Det er liksom litt pynt det *fnis* Det samme med pannekaker, MEN der må den minst stekte siden opp etter at man har stekt dem (de legges på tallerken i stabler, og da må den pene siden opp, den med minst flekker)

Helt enig i dette :D

Snorer på baller, ehm kremt :P:D

ang. Tacofyll er det faste rutiner ja :D først kjøttdeig, så mais og til slutt ost, slik at ikke maisen detter så lett ut :D så brettes den fint sammen så ikke no detter ut :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp - lefse, kjøtt, løk, paprika, mais, rømme, ost, salat. Og så rulles den sammen, ikke brettes som origami.

:D

Neinei!

Creme fraiche, salat, annet "grønt", kjøttdeig, saus, ost... så det så :D Og den kan rulles om det er mye i den, men da må bunnen brettes opp litt når man løfter den opp så alt ikke faller ut. Er det litt mindre, så brettes begge sider inn, så bunnen opp :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mariekjeks har jeg ikke spist siden jeg var 5 eller noe. Tørt, søtt og ikke noe godt.

Hvilken vei sjokoladen er på kjeksen tror jeg ikke spiller noen trille for meg, har aldri tenkt over det. Er sjelden jeg spiser kjeks i grunn.

Knekkebrød må ha hullene ned, ellers blir det alt for mye smør på (de gangene jeg har på smør, ikke alle pålegg er kompatible med smør nemlig. :P ), og bare tull.

Jeg er og en av dem som høvler osten bein og fin. Det nest verste jeg vet er ost som det er laget hoppbakke på! Det verste er kratersmør med smuler i. Og det svarer smørspørsmålet, jeg stryker pent og pyntelig. Blir det for mye smør på kniven tørkes eller skyller jeg det av. Og jeg får fnatt om det er spor av smør i nugattiboksen, leverposteiboksen osv. Griseri!

Smøreost klemmer jeg på midten av tuben når den er full, når det minker i tuben klemmer jeg bak. Det samme gjelder tannkrem. Makrell i tomat er ikke spiselig, uansett om den kommer med klumper eller i tube.

Jeg tar som regel på meg skoene på venstrefoten først, det samme med sokker, men jeg er ikke konsekvent. Tar jeg tak i høyreskoen først så tar jeg den på meg på først. Enkelt og greit.

Og kvikklunsj må man da dele opp i fine strimler, og så bite av det underste laget sjokolade (den som har kanter, spiser jeg noe som har kanter må jeg tygge kantene vekk. :D ) før resten av biten kan spises. Æsj, nå fikk jeg lyst på kvikklunsj!

Og klart man har klare rutiner på hvordan tacolefsa skal fylles. Først så skal tacosausen på, deretter salat, så tomat, mais, ananas og ev paprika. Løk har ikke noe i en tacolefse å gjøre (Ikke noe sted egentlig. Jeg får noia hvis jeg setter tennene i en løkbit, syns smaken som blir av løk er god med ikke søttan om jeg klarer å tygge løkbiter). Så kommer kjøttet og deretter ost. Det hele avsluttes med rømme. Og jeg må brette på en litt finurlig måte da jeg alltid klarer å ha på for mye. *ler*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg putter alle tacolefse-ingrediensene på tallerkenen og blander det sammen jeg, sånn at alle smakene er i fin symboise og harmoni. :P Jeg liker feks ikke bare Creme Fraiche, men når man blander det i alt det andre er det godt! Så når alt er blanda sammen, så putter jeg det i lefsa. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp - lefse, kjøtt, løk, paprika, mais, rømme, ost, salat. Og så rulles den sammen, ikke brettes som origami.

:D Nei ærtlig talt! Det er jo helt feil! Jeg gjør som Marit og det er den eneste rett vei :D

Snorer på baller, ehm kremt :D:P

:D Jeg viste dere kom til å tulle med meg altså...

1600_188.jpg

Her kan man altså få kort og lange snorer, jeg MÅ ha de korte, det går ikke an å kjøpe med lange snorer og så klippe...

ceeme fraiche, salat, annet "grønt", kjøttdeig, saus, ost... så det så :D Og den kan rulles om det er mye i den, men da må bunnen brettes opp litt når man løfter den opp så alt ikke faller ut. Er det litt mindre, så brettes begge sider inn, så bunnen opp :D

Nemlig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det bare syting og klaging, ser jeg! :D Kan legge til et ostealternativ og et skospørsmål, men klageVala får IKKE sine ønsker oppfylt! :D

HEY! Jeg sutrer vel ikke! Poengterer jo bare at det finnes en smuuule flere alternativer å velge imellom. Og ønsker man en vitenskapelig (*host*) korrekt svarbase bør man da endre svaralternativene tilsvarende.. Så det SÅH!

Edit: Glemt jo kvikklunsh problemet *ler* Det må deles i en og en bit, herfra kan man gafle i seg.

Nei erru gæern!! *flire*

:P Nei ærtlig talt! Det er jo helt feil! Jeg gjør som Marit og det er den eneste rett vei :D

Hvilken vei var det igjen?

*inn på generelle tilbakemeldinger og SUTRE til Espen over at multiquote ikke funker på Chrome..*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp og jeg har til og med papirer på det :D

Den som bare hadde det :D

Næmmen søte deg... Det sto jo i quoten min; creme fraiche, salat, annet "grønt", kjøttdeig, saus, ost

Ups... tror jeg gikk i surr siden alle sitatene måtte limes inn i word under oppsamling før jeg fikk svart liksom. Beklager den der. Men når det er sagt, det der er jo fullstendig feil måte dah. Først rømme, så kjøtt/scampi osv osv, så tacosaus, grønt, rømme, mer av grønt tilbehør også ost om vi har husket å kjøpe det :D

For å være helt ærlig, greit at man slavisk følger eget oppsett på påfylling. Men samtidig, det smaker jo sinnsykt godt så jeg hadde nok aldri rynket på nesen dersom noen hadde gjort det feil og gitt meg den etterpå. Hadde bare spist jeg da :P Nammis!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten, hvordan spiser folk Ballerinakjeks og andre av den typen? Jeg har en stygg tendens til å dele kjeksen, og spise det kjedelige lyse på toppen først. Sparer det beste til sist, må vite!

Jeg prøver alltid å dele ballerinakjeksen i tre jeg. Isåfall spiser jeg den mørke delen først, så den lyse delen og den myke til slutt. Men er ikke alltid jeg får løs den myke delen fra den mørke, så da spiser jeg den lyse først og så de to siste sammen.

Jeg er veggis, så har ikke kjøtt i tacoen, men jeg starter alltid med litt rømme som smøres utover lefsen, så litt tacosaus, salat, mais, løk, masse ost, enda litt mer rømme og til slutt tacosaus på toppen. Har jeg i soya"kjøtt", så kommer det som regel før osten. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med taco hvor jeg har det i lefse, putter jeg på kjøttdeigen først, så kommer salat, mais, agurk, løk (spiller ingen rolle i hvilken rekkefølge), så tacosaus eller dressing, og evt ost til slutt. Så brettes bunnen inn og høyre og venstre side. Man må legge på fra toppen og ned til litt under midten, ellers blir det klin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Da fikk vi trent trapp og lykkes med det Ikke en adferd vi fikk etablert med pålitelighet, men den kommer. I tillegg har vi fått trene heis, tog, roterende dører, ståk og kaos med ski og bagasje og rullestol og sikkert mye jeg ikke tenkte over. Tisse på asfalt og drite på perrong fikk hver sin ✅ på lista de også, fordi han ikke kan drite på cue ennå. Vi har altså vært på Trondheim Lufthavn Værnes i dag. Ingen trenger stille spørsmål ved mutterns motivasjon for å dra med Ede dit. View fra togvinduet forklarer mer enn et avsnitt med ord.  Allerede rett etter å ha forsert det skumle underlaget med farge og knatter og en stor sprekk i, uten å ha blitt gitt tid til å undersøke det nærmere på tur ut av toget, så møtte vi første virkelige utfordring: Jeg vurderte ikke prøve engang. Han hadde allerede blånektet de få trinnene fra sentralstasjonens hall opp til spor 1, hvor han måtte bæres av tidsnød. Manøvrerer fint i folkemengde på perrongen, men er ikke noen follower og måtte bæres ombord i toget også, av tidsnød. Ikke en god start på bekjentskapet med tog, men alternativet var å bli stående igjen på perrongen. Må man så må man. Vel inne i toget var han ikke fornøyd. Sutret og klagde fordi det var kjedelig, menneskene der inne ignorerte ham, han fikk ikke roame rundt i vognen og undersøke som han ville, men måtte ligge trangt på gulvet. Godisautomaten var skikkelig kjip og rasjonerte middagen hans som kommunistregimet i Venezuela, mens han var skrubbsulten. Hadde sikkert hjulpet om han kunne fått se ut vinduet, men hunder er forvist til gulvet, og der er det dørgende kjedelig.  Han er en skikkelig good boy. Utover litt klaging og sutring på et akseptabelt volum, bare noen få høye bjeff - forståelig som sulten og rastløs lite barn i en dørgende kjedelig situasjon hvor det duftet fulle lommer - så var han på ingen måte vanskelig å ha med å gjøre. Muttern fikk ta bilder av utsikten og tenke over hvordan dette myke, jakt-, beite- og jordbruksvennlige landskapet rundt den fiskerike fjorden full av blåskjell var et bra sted for forfedre å slå seg ned, mens stakkars liten måtte finne seg i å ligge på gulvet og kjede seg fordi dumme muttern glemte ta med noe å tygge på.    Etter å ha hastet ut av toget uten å få undersøke underlaget i tråd med HMS retningslinjer (leverte avviksmelding på den), blitt båret opp rulletrappen fra perrongen, så gikk han nonchalant gjennom den første roterende døren og fikk tisse på gress. Den neste roterende døren var heller ikke en issue. Inne i den travle ankomsthallen var det mye å ta inn, men muttern hadde et mål basert på et falskt minne om en kaffebar foran sikkerhetskontrollen på øvre plan. Viste seg at lagersjefen i hjernen hennes hadde effektivisert litt i overkant ved å sause sammen minner fra Værnes med minner fra Gardermoen. — Same/same og tar mindre plass på lageret, forsvarte han seg med. Jeg har gitt opp å krangle med ham. Det var altså ingen kaffebar oppe, men vi fikk ihvertfall tatt heis to ganger og sett og luktet mye rart, bl.a. en renholder med vasketralle som tømte en diger søppelbøtte rett foran oss og tok samme heis. Det luktet sterkt av vaskemidler fra den rare og skranglete tralla og de formene da hun åpnet den svære boksen og byttet sekkene var også store inntrykk. Heisen med glassvegger var helt ny, og Ede ble forfjamset da den beveget seg oppover. Genuint forfjamset. Tidligere har han bare tatt lukket heis med speil i, som han har antatt var en ekte sci-fi portal, uten å synes det var merkelig på noen måte. Å se heisens bevegelse var en Eureka opplevelse for ham.  Ede er god på læx lineføring gjennom søndagstravel flyplass. Passe folksomt. La inn noen sitt-ligg-stå for å stoppe en konsert han ville beære publikum med mens jeg sjekket prisene på kafeen vs Narvesen. Vi endte selvsagt på Narvesen hvor muttern tok til takke med en kjip latte fra maskin, uten sirup eller krem eller noe, og Ede fikk en wienerpølse. Ikke en hel på en gang, men muttern ble nødt til å kjøpe NOE for å bøte på sin manglende evne til å porsjonere ut en stor middag over et kjent tidsrom. Det krever gode bestikkelser å manøvrere ansvarlig sikkerhetspersonell mellom hyllene på Narvesen uten å undersøke noe. Han har en iboende pliktfølelse til å undersøke alt for å kvalitetssikre mutterns vurderinger av HMS. Vi hadde fortsatt mye å gjøre og jeg hadde vært for raus med godbitene, så wienerpølse ble en venn i nøden. Heller for mye motivasjon og glede enn for lite. Høy haleføring på trygg og selvsikker kropp i sånne miljøer er ikke noe jeg tør ta for gitt. Matserveringen hjelper trygge meg i troen på å få en miljøsterk og trygg voksen hund. Vi fikk besøkt et trangt toalett med kø av damer og Edeward lærte at det er sjarmerende og søtt å titte nysgjerrig under veggen til den fornødne ved siden av:  ✅ "Tnååå, så søt!" Vi oppdaget plutselig at roterende dører var rart, begynte bæde på dem og nektet entre. En grundigere sikkerhetssjekk ble foretatt ved å sitte på utsiden og se på et par rotasjoner, for å kartlegge mønsteret i bevegelsen. Den merkelige portalen fikk security clearance og ble ført tilbake på lista over ok ting det ikke er nødvendig å stille flere spørsmål ved.  Det ble tid til å blåse ut med lek etter så mye fokus og inntrykk. Utrolig befriende og skikkelig glad for å få hoppe og sprette og jage og kampe litt etter så mye øving på well behaved big boy gentleman rollen. En riesenschnauzer er alltid på vakt, though. Her lagde noen en lyd: ..men det var ikke noe som krevde nærmere undersøkelser. Mer heis, gullstol i rulletrapp og på egne bein gjennom roterende dører for å tisse før vi dro tilbake til perrongen med enda en failure på å gå opp liten trapp, men vellykket gjennom roterende dører og heis.  Ede ikke var super happy med å plutselig trenge drite på perrongen. Han så seg fortvilet rundt etter et bedre egnet sted, men måtte akseptere et folketomt område mot enden. Sånn kan det gå når en ikke har lært å drite på kommando ennå. Stor lettelse for ham og kanskje noen Shitbreak (American Pie) nykker redusert for fremtiden. Muttern var mest glad for at det ikke var morgendagens suppe av wienerpølse, og noterte seg at den bør siktes inn på et egnet sted.  På toget hjem påstod konduktøren over høyttaler at det ikke var lov med bagasje i midtgangen. Ede som har plukket opp at muttern tenker påføre ham stående spike hanekam (med stivelse) i puberteten, sånn bare for å kommunisere tydelig for omverdenen hvor landet ligger for tiden — han bestemte seg for å begynne øve på den rollen som teenage bøllefrø og holdt en sivil ulydighet protestaksjon. Her har konduktøren nettopp passert i den retningen:  Vi mistet bussen hjem med et simpelt minutt og fikk en hel time på sentralstasjonen, med potesokker, fordi muttern er langt mer germophobe angående togpassasjerer enn flypassasjerer.  Med en hel time til rådighet klarte Ede overkomme sin lammende frykt for trapper flere ganger. Bykset opp flere trinn. Den deilige mestringen han utstrålte da det løsnet var en vidunderlig gave. ..bare for å fryse til av skrekk og skuffelse da vi rundet hjørnet etter den første trappen og ble møtt med dobbelt så mye trapp. Trengte hjelp, men ikke like lammet av angst som før. Dette går seg til med mer trening.  Sitt og bli sittende fungerer fint i mange lange sekunder mens muttern tråkker rundt synlig på noen meters avstand i hallen. Våget på en bli stående som gikk over forventning. Reiste seg fra ligg før markør flere ganger før han koblet at min retur ikke var markøren. Det gikk seg til. Han er så flink gutt 💕 Sa fra om at han måtte tisse også. Skjønner fint forskjellen på inne og ute, selv på fremmede sentralstasjonen. Tisset dog rett på asfalten noen meter fra døren da vi kom ut, etter at jeg i mitt stille sinn hadde konstantert at her var det ingen egnede steder å tisse. Som om vi hadde en mental connection om situasjonen der, før han tok en selvstendig avgjørelse. Å klare dele soner av utendørs asfalt inn i grader av publikums aksept for å tisse på - her eller der borte - det er for mye forlangt av en 14 uker liten valp.  Jevnt over eksemplarisk adferd hele dagen, fra å stå i ro for å få på potesokker og løpe til bussen på dem hjemmefra. Har han tenkt fortsette sånn vil det være en ære å få bære ham opp rulletrapper i fremtiden. Such a good boy jevnt over, han kan få ha noen nykker. 
    • Mine videofeeds er fulle av prong collars, e-collars, absurde mengder røffe corrections for ingenting og trenere som advocater for det. Det røskes og rykkes hardt i vonde halsbånd og det strømmes. Hundene gjør nøyaktig som de blir bedt om og trenerne strutter av selvtillit, gir inntrykk av kompetanse. Guruvibber som tiltrekker følgeskarer.  Metoden deres fungerer jo. De gjør det godt i sport fordi hundene aldri vegrer å adlyde på flekken og aldri vender oppmerksomheten mot noe annet - de vet hva som skjer da - og folk lar seg forføre av at hundene opptrer som maskiner, derav populariteten.  Noe av det mest kvalmende var en video som representerte positiv forsterkning med en bøs kar utkledd som "Karen" med blågrønn parykk, med tynn pipestemme, unnskyldende kroppspråk, som klikket manisk, klikk, klikk, klikk, klikk, og ... Jeg finner den ikke igjen ved søk nå, men det var en utrolig teit og barnslig misrepresentation av klikkertrening for å latterliggjøre konseptet for menigheten, og menigheten synes det var morsomt. Flere titusen likes og mange hundre kommentarer, i hovedsak oppmuntrende til firmaet og trenerne. En må se den. Mye verre enn beskrivelsen. Det verste var at folk synes den var morsom og beskrivende og de hånlo i broderlig fellesskap av de dumme klikkertrenerne som ikke forstår at bikkja må røskes lydig. Ikke sett noe liknende fra skandinaviske content creators, her hjemme ser det greit ut på internettet, men innholdet fra over dammen vil antakelig smitte på den yngre garde. Ble vitne til det her om dagen da en dame med vesttysk frosk skulle entre en kurstime, og hunden ikke umiddelbart satte seg ved døren. Den fikk kjapt et hardt røsk i tynn kjetting helstrup som skar i ørene på 5 meters avstand. Usikker på om fører lærte det der på kurs eller fra internettet. Ikke pent ihvertfall. SÅ viktig er det ikke at hunden setter seg så intenst umiddelbart foran en dør på vei inn til trening.  Om en vil ha en titt down the rabbit hole, søk på øvelser fra ringsport og raser som rottweiler, doberman, malinois, dutch og german shepherd, så er feeden befengt med de der trenerne der på no time. 
    • Det var trist å høre, han var ung? (Heh, sjekket bloggen din, det er visst jeg som er gammel. Men trist likevel.) Ifølge Akkurat nå er det noen "motreaksjoner" mot den positive trenden:  Nå er det noen år siden jeg var aktivt inne i noe treningsmiljø selv, men jeg tenker jo at Canis og klikkertrening/positiv forsterkning fortsatt er greia, og jeg ville nå gått til de samme bøkene som for ti år siden. Men klart, noen endringer er det nok og sikkert noen nye flinke guruer kommet til, så håper noen kan bidra der!
    • Det er nå to år siden Pax vandret videre, og vi (jeg) har begynt å planlegge ny valp.  De siste årene har gått mye til småbarn, jobb og hus, så jeg har ikke fulgt noe særlig med på hva som går for seg i hundemiljøet. Det må jeg gjøre noe med, og derfor spør jeg dere på Sonen om hjelp til oppdatering. Hvis du skulle anbefalt meg, en kommende valpespekulant, noen ressurser, creators på sosiale medier jeg kan følge, bøker å lese, treningsmetoder, trender/diskusjoner som er sentrale, hva som helst egentlig, hva skulle det vært? Er det noen tema som er kontroversielle eller er alt bare fryd og gammen? Har Cæsar Millan kommet tilbake eller har verden gått videre? Hva bør jeg sjekke ut? Hva bør jeg holde meg langt unna?   
    • Takk for tips!  Det hørtes ut som noen kloke råd. Jeg ser de potensielle ulempene med en stor og sterk hund og en flexline. Kontroll er definitivt øverst på prioriteringslista. Jeg skal definitiv sjekke ut den lina du har linket til👍
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...