Gå til innhold
Hundesonen.no

machte

Medlemmer
  • Innholdsteller

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om machte

  • Bursdag 08/05/1990

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.123hjemmeside.no/wtscarlet

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Nordland
  • Hunderase
    Engelsk Springer Spaniel

machte's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg skiller mellom "godlyder" og piping. Mi lager lyd i den forstand at hun snakker, gurgler og hva nå alle disse lydene måtte være, men er situasjonen jeg vil ha fram. Som jeg skrev i et tidligere innlegg, settere oppleves kanskje som stressete hunder, piping i den situajonen. Springeren(har i alle fall ikke jeg opplevd) stresser lite og piper ikke i slike situasjoner. Det er andre situasjoner, kanskje det du vil beskrive som vilje. Med poenget er at den framdeles lager lyd? Vilje eller mas? Jeg vil etter min hund heller ikke ha dette med i en beskrivelse, men når jeg snakker med en del springerfolk som opplever dette kan det jo være noe i det? Er derfor jeg vil ha det med. Nekter å tro at mange springerfolk utelater en av/påknapp, for med en så aktiv rase mener i alle fall jeg at det er meget relevant
  2. Som sagt har jeg ikke opplevd dette på mi, men på andre individer. Dette var også en av de negative sidene jeg fikk fortalt fra en god del av oppdretterne jeg var i kontakt med. (både jaktspringer og dual) Om dere opplever det på deres hunder trenger ikke bety at mange individer av rasen har det? Jeg mener i alle fall at det skal stå både negative ting og positive ting i en rasebeskrivelse. At hunden piper trenger ikke ha noe som helst å gjøre med at hunden er avlet fram for å være stille på jakt, det har ikke noe å si i denne sammenhengen. Det jeg fikk i en mail fra en norsk oppdretter var dette: "springeren er en aktiv rase, den har derfor lett for å virke masete, lage vesen av seg og pipe dersom det skjer mindre enn forventet/vanlig" Etter dette var det et helt avsnitt med aktivitetsinformasjon. Det jeg henger meg opp i er "forventet" og "vanlig". De dagene du kanskje ikke har tid til de normale tingene, de dagene du får uventet besøk som kanskje drar ut i mange timer slik at din normale treningsøkt forsvinner, de dagene du er syk osv. Jeg har opplev dette på individer jeg har passet. Jeg hadde ikke tid til de samme tingene, ble for rolig da. Var også syk en av gangene, da gikk hunden og maste. Mi kan også bli sperret inne på et rom uten å pipe selv om hun ikke er vant til dette, vil heller ikke si at dette har mest med god avl å gjøre? Det går vel mer ut på trening på seperasjon? Vet at foreldrene til mi ikke liker å være alene, de piper(bor ikke sammen), men mi er stille... Det er vel forskjell på å være stille på jakt og stille i hus?
  3. Jeg holder fortsatt fast på mitt. Jeg sier ikke at akkurat mi maser, for det gjør hun ikke, men har snakket med oppdrettere og "internettvenner" gjennom min jakt på rett hund/oppdretter (både på jaktlinjer og dual purpose siden det var disse som var aktuelle), og får høre det samme som jeg beskriver. Om du kaller det sta eller masete går vel egentlig for det samme? Lyd lager de uansett. Har en bred jegerfamilie som har hunder av typen pointer eller setter av forskjellige slag, de piper lite, men når de gjør det er det av rent stress, det har jeg ikke inntrykk av at spingeren gjør. Merker f.eks. at flere springere (med forskjellige eiere) har lett for å pipe i samme situasjoner, når det skjer for lite eller når de forventer at noe skal skal skje. Vil absolutt ikke blande dette med for lite stimuli, for det er ikke tilfelle. De holder på med forskjellige aktiviteter, alt fra LP til jakt.
  4. Jeg vil gjerne legge til at dette er en mer "masete" hund enn mange andre raser. Har til dags dato ikke møtt noen individer som klarer å la være å lage pistrelyder for den minste ting Hører flere oppdrettere også kommenterer dette, så er kanskje noe i det? Selv kunne jeg ikke vært mer fornøyd med rasevalget! Hadde tenkt å slenge med et bilde, men sonen irriterer meg så grenseløst på disse områder at jeg ikke gidder mer.
  5. Så koselig med flere springer-folk her!

×
×
  • Opprett ny...