Gå til innhold
Hundesonen.no

Formengde til kastrert hund


Kermit

Recommended Posts

Jeg er litt fersk i hundeverdenen og trenger råd fra andre :D

Jeg har overtatt en labrador på 2 år, kastrert hann. Da jeg overtok han var han litt lubben, veide 41,5 kg. Han var vel heller ikke i kjempeform da jeg overtok han, siden han sleit med å holde følge med meg på den første joggeturen jeg hadde med han... :whistle: Legger man i tillegg sammen ordene "labrador" og "kastrert", gir vel dette en pekepinn på at det ikke er noe i veien med apetitten her i gården.

Jeg forer i all hovedsak med tørrfor og har bevisst gått litt under det som er anbefalt dagsrasjon. Når han i tillegg får en tur, enten gåtur, løping eller ski, på minst en time om dagen, har jeg allerede sett at han er blitt noe mindre enn det han har vært. Jeg mener å ha lest at kastrerte hanner skal ha rundt 30 % mindre for, men er litt usikker på om dette er en god pekepinn. Jeg er litt redd for at jeg kanskje er litt for gnien på foret...? :D

Hvordan er det ute i den store vide verden? Er det flere som har erfaringer rundt dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det er greiere å bare se an hunden. Jeg måtte ikke ned noe på tørrformengden til min kastrat (flat/dobermann), dog måtte jeg ned litt på vom og hundematen, men det var ikke mye. I alle fall ikke så mye som 30%. Men, det er forskjell på å vedlikeholde en allerede slank hund, og det å få en hund ned i vekt. Jeg ville forsøkt meg fram, først ifh til vektnedgang og så når målet er nådd finne mengden for å vedlikeholde den vekten. Hvis han går ned i vekt sakte men sikkert, men ikke raser nedover i et for høyt tempo ville jeg sett på fôrmengden som grei.

Det finnes og fôr beregnet på kastrerte hunder, hunder med lav forbrenning (lettfôr) osv. Kunne vært en ide å titte på disse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! :hmm:

Jeg syntes også at 30 % mindre for høres litt vel drastisk ut. Særlig siden dette gjelder en ganske aktiv hund som bare er sånn passe lubben, og ikke direkte overvektig. Jeg har for øvrig bare hatt hunden i en og en halv mnd, så jeg har tenkt å vente litt med å vurdere slankefor til jeg ser hvordan hunden blir når den etter hvert kommer i bedre form.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...