Gå til innhold
Hundesonen.no

Konsentrasjonsproblemer!


SoppenCamilla

Recommended Posts

Hei!

For tiden er Nemi mer enn matglad, så det er kjempegøy å trene! Jeg bruker klikker når jeg trener, for jeg syns det er enklere. Vi har et problem da, Nemi mister helt konsentrasjonen når ho får godbiten! Feks når vi trener kontakt mens vi beveger oss (fri ved fot/lineføring), så går ho og ser opp på meg helt til jeg gir henne klikk og godbit, og da mener ho at vi er ferdig, så ho avslutter, finner på noe annet. Hvordan kan jeg få henne til å skjønne at vi ikke er ferdig, at jeg vil ha konsentrasjon litt lenger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En godbit er godt, to godbiter er godtere!

Jeg har hatt litt det samme med X'en - belønning = avslutning. Men overrask Nemi med at hun rett etter den første får en godbit til, og kanskje til og med en tredje, så vil hun nok bli mer observant på deg og tenke at godbiten ikke betyr at dere er ferdig.

Etter hvert som hun tar poenget, trapper du ned igjen, men kanskje slenge på en ekstra godbit nå og da for å opprettholde spenningen.

Vet ikke om det kræsjer med klikkerprinsippene, men det fungerer med matvrakprinsippene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må skuffe deg og si at det er helt og fullstendig klikkersk. :wub: Være rask og belønne en gang til FØR hun mister konsentrasjonen. Kanskje da på en lettere øvelse enn fri ved fot først. Ellers er det "bare" å lære henne at øvelsen ikke er over før hun får "fri-kommando".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En godbit er godt, to godbiter er godtere!

Jeg har hatt litt det samme med X'en - belønning = avslutning. Men overrask Nemi med at hun rett etter den første får en godbit til, og kanskje til og med en tredje, så vil hun nok bli mer observant på deg og tenke at godbiten ikke betyr at dere er ferdig.

Etter hvert som hun tar poenget, trapper du ned igjen, men kanskje slenge på en ekstra godbit nå og da for å opprettholde spenningen.

Vet ikke om det kræsjer med klikkerprinsippene, men det fungerer med matvrakprinsippene.

Oi, så smart! Ja, dette må prøves! Om det kræsjer med noe gjør ikke noe, for jeg klikker bare fordi det er enklere å belønne sånn, jeg er ikke egentlig så veldig "klikkete av meg. Så lenge bikkja skjønner poenget, så er det ikke så nøye hva metoden jeg bruker heter.

Jeg har brukt metoden Emma nevner på Kaizer, og det har funket veldig bra. :)

Så bra! Skal prøves ut!

Må skuffe deg og si at det er helt og fullstendig klikkersk. :) Være rask og belønne en gang til FØR hun mister konsentrasjonen. Kanskje da på en lettere øvelse enn fri ved fot først. Ellers er det "bare" å lære henne at øvelsen ikke er over før hun får "fri-kommando".

Jeg er ikke så skuffa, men det går bra! :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tisser han når dere går ut da? isåfall har han vel et reelt behov for å gå på do. Å holde seg i mange timer er jo ubehagelig, selv om man fysisk sett klarer det.
    • Hjelp! Tempo har sovet hele natten fra dag 1, riktignok våknet noe tidlig, typ 06:30 ish. Men nå, nesten 4 måneder gammel, er han begynt å våkne noen ganger på natten i 4/5/6 tiden. Jeg er jo bekymret for at han er dårlig i magen, så jeg tar han ut. Frem til nå har han ikke vært dårlig i magen. Han sovner fint etter å ha vært ute, men det er jo irriterende når jeg vet at han kan holde seg til vi står opp. I ukedagene våkner vi stort sett klokken 7, i helgene kan han fint sove til 8-8:30.  Hørte på et foredrag fra Maren Teien at mange luftet valpen alt for lenge på natten og at det da ble en del av døgnrytmen deres. Burde jeg kanskje bare være hardere og ikke lufte han, holde ut "maset" til han sovner igjen? Noen ganger kan jeg klappe litt på han, også sover han videre, andre ganger er han mer våken.
    • https://www.nkk.no/om-nkk/statistikk/ Det ligger under "Dokumenter" på denne siden.
    • Min veide 11.1 ved 16 uker og endte på 19.
    • Hei, har selv samojed, men har vært borti noen lapphunder og har litt erfaring med dem. (Ikke noe erfaring med Islandsk fårehund). Men ut fra hva du skriver så tror jeg finsk lapphund kan være en god kandidat om det er den hunden du har sett litt på nå og ønsker deg😊 Men for å prøve å svare på spørsmålene dine: Kløv og trekk: - Finsk lapphund er en robust og allsidig rase som historisk har vært brukt som gjeterhund for rein. Dette gir jo den et godt grunnlag for å kunne brukes til kløv. Vil si de fleste raser kan brukes til kløvning. Men med riktig trening kan den bære en kløv på opptil 1/3 av sin egen kroppsvekt. Så ser ingenting problemer ved å la en finsk lapphund bære kløv. - Samme gjelder jo samojed, allsidig og robust rase, men kanskje litt mer egnet for kløving, men også trekking. Samojeder er jo trekkhunder, så om trekking er noe du ikke ønsker så mye fokus på er nok finsk lapphund et bedre valg. Kan jo lære en samojed å ikke trekke å, men er nok betydelig vanskeligere enn å trene en lapphund til det.   Reaksjon på sau - Finsk lapphund har mer naturlig gjeterinstinkt, så vil si med trening så er det nok lettere å trene dem til å være rolig rundt sauer enn for eksempel samojeder, som generelt har høyt jaktinstinkt og gjerne vil reagere og «ta» sau. Så klart finnes det individer som er rolige rundt sauer, og ved trening fra de er små fint kan være rundt sauer. Men generelt vil jeg si lapphund er mer pålitelig rundt sau enn samojed.   Varme - Samme som samojed så har finsk lapphund en tykk pels som gir beskyttelse mot kulde, men dette kan også gjøre den utsatt for overoppheting i varme værforhold. Som du nevner, kan dette håndteres fint med pauser, mindre vekt i kløven, og kjøling av potene.    Utholdenhet Finsk lapphund har god utholdenhet, men som med alle hunder, vil individuell kondisjon og trening påvirke hvor godt den takler lange turer med kløv. Hvis du trener hunden jevnlig og gradvis øker belastningen på kløv og lengde på tur, så vil den fint kunne håndtere lange turer over flere uker.   Trekk Selv om du primært ønsker en kløvhund, kan Finsk lapphund også trenes til å trekke, for eksempel pulk om vinteren. Dette kan gi god variasjon i treningen og hjelpe til med å bygge styrke og utholdenhet. Rasen er ikke spesielt avlet for trekk som samojeder, men med riktig trening kan den fint utføre lettere trekkoppgaver.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...