Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørre poter


SaraS

Recommended Posts

Selma har tørre poter. Skikkelig sandpapir.

Hun har alltid hatt det, og jeg vet ikke engang om det er et "problem"? Er det noen hunder som rett og slett bare har tørre poter, og sånn er det bare? Eller betyr det at hun mangler noe i kostholdet eller lignende?

Jeg har prøvd å smøre potene med potesalve i lange perioder, men potene er like "sandpapir" fordet.

Kan det være en ide å smøre labbene inn i noe annet, som for eksempel Helosan (er det det det heter? Ohh det ble mange DET etter hverandre :) )

Noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brumle hadde det, men så tok jeg litt baby olje på bomull, og smuurte godt inn, og voila myke fine poter ;)

Gjør dette en gang i uken eller så, funker supert!

Funker det ikke med olivenolje da?

Jeg synes det er greit at de lager olje av oliven liksom...men helst ikke sånn som den olja du brukte.. :):) *barabimmm* Skulla vært stand up komiker jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Peico har alltid slitt med tørre poter, det er noen sprekker der også.

Vi har forsøkt olje, potesalve, olje i maten, forbytte osv. Men det er ikke noen kjempe forskjeller.

Men da han gikk på vom og hudemat var potene betydelig bedre, men magen tålte ikke det...

Så nå får han olje i maten og jeg skal prøve babyolje tipset. Han er ikke spesielt plaget av det, er mest jeg som syes tørre poter er litt ekkelt. Jeg tror noen hunder sliter med det som andre hunder sliter med andre ting. Neglene er harde og sterke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jord og skitt tørker ut huden, det vet jeg som liker hagearbeid alt om! Min hund har hatt skikkelig tørre tredeputer sånn at de fikk sprekker. Gjør det til en vane hver dag å vaske labbene i grønnsåpevann og tørke godt etterpå. Det fungerer! Litt krem etterpå er sikkert bra. Det hjelper også med biotin-tilskudd, biotin er en type B-vitamin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder er forskjellig - mennesker har også ulik hud.

Hva slags underlag de går på vil også påvirke. X'en hadde mer sprukne tredeputer da hun gikk oftere på asfalt enn hun gjør nå (vi reiste kollektivt og gikk til og fra holdeplassene, nå kjører vi bil).

Om du vil gjøre noe med det, kan spenol være fint - jeg har gode erfaringer med det. Ble mye mykere og tettere, og det er verken dyrt eller farlig å slikke på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...