Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund som stresser lett


mushi

Recommended Posts

Hunden min har det med å stresse veldig på tur. Inne er hun veldig rolig og kontrollerbar, men når vi går tur i bånd er det full fres hele turen. Får hun ikke puste, ja da får hun ikke puste tenker hun, og stresser mer.

Har det gått en dag hvor vi ikke har gått en tur på 1-2 timer løs, skal hun "ta" alt neste dag og stresse på alt fra asfalt til biler og ting som kanskje er der.

Har trent mye på å gå pent i bånd, men føler det er rimelig håpløst når hunden har så mye energi at hun MÅ få en tur på en time før vi kan trene, og i tillegg er alt glemt dagen etterpå.

De siste ukene har vi vært i byen når jeg veit det er mye mennesker der for å trene på å gå pent, og jeg ser stor fremgang der. :hyper: Dessverre skjønner hun forskjell på by og tur hehe.

Er det noen som har fler tips til hvordan man få roet ned en hund som absolutt må stresse på alt som er her i verden? :hyper:

Er ikke alle dager hun er sånn, men innimellom er hu helt extrem. Er som å bo med en som er scitsofren eller noe :console: Hun er ca 20 mndr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun drar til hun nesten svimer av hvis hun har halsbånd. Er stressing i alle rettninger og rundt meg. Går rundt og rundt og rundt meg hvis jeg ikke stopper henne. Hun bjeffer/er sint kun på andre hunder, men det er en annen ting jeg jobber med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun drar til hun nesten svimer av hvis hun har halsbånd. Er stressing i alle rettninger og rundt meg. Går rundt og rundt og rundt meg hvis jeg ikke stopper henne. Hun bjeffer/er sint kun på andre hunder, men det er en annen ting jeg jobber med.

Det virker nesten som om du aldri har lært hunden din å gå pent i bånd. Den kan det jo ikke av seg selv. Putt lomma full av godbiter og gi den en godbit hver gang båndet er slakt. Snu eller rygg hver gang båndet strammer seg. Gå tilbake til der hvor båndet sist var helt slakt. En tur kan på denne måten til å begynne med kanskje ikke blir på mer enn femti meter, men være i en halvtime. Ikke gi deg. Det er forresten bare tull at hun må gå en time før hun kan trene. Det bestemmer da ikke hun. Tenk at fra nå av tillater du faktisk ikke stramt bånd i det hele tatt. Ingen kjefting eller nykking. Bare godbiter og rygging. Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har fler tips til hvordan man få roet ned en hund som absolutt må stresse på alt som er her i verden? :console:

Sjekk tråden: "atferd og Valerina"

Hvorfor ikke dempe reaktiviteten og få større - eller i det hele tatt - læringsgevinst av turer og trening?

Min hund skiller også på "by og land".

I hennes tilfelle er det jaktinstinktet som slår ut på stimuli fra de "landlige omgivelser".

Dessuten fikk hun mer frihet - langline etc - på turer på "landet" i begynnelsen. Så jeg skiftet regime en periode - dvs samme "regler" - dvs grad av frihet - for turgåing, enten det var i by eller på landet. Da bedret det seg betraktelig.

Dessuten: Jeg gikk i fella på at hun skjønte forskjellen på grad av frihet ettersom kobbelet var festet. (langline = sele m feste under magen), og tenkte det skulle holde. Så prøvde hun seg. Nå er det kobbelfeste i halsbånd - whatsoever - enten det er by eller land. (siden hun da assosierte halsbåndkobling med gå-pent-på vei/eller bytur)

Dessuten kom Valerina til - siden hun ble angrepet og bitt av en hund. Det viste seg å senke stressnivået/reaktiviteten betraktelig også generelt - dermed også overfølsomheten for "landlige" stimuli, - og dermed blokkerer hun mindre og lærer mer - også i "stimulerende" omgivelser - dvs med "forstyrrelser".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Som @maysofie er inne på, jeg vil vite at en person med utdanning innen hund og adferd er til stede og ansvarlig til enhver tid. Jeg hører om kenneler som stort sett har studenter og utenlandske ansatte uten noe særlig erfaring. Selvfølgelig kan de alltids fint mate og lufte hunder, men om man skal ha ansvaret for de rundt andre, fremmede hunder, og ikke minst sørge for at de har det bra i fremmede omgivelser, så må man ha litt mer erfaring og kunnskap. Personlig foretrekker jeg privat pass der ikke fremmede skal avgjøre om hundene mine skal omgåes andre eller ikke.
    • Jeg har klart en natt hvor hun sov i  syv timer i strekk, men det var unntaket. Men hun er ikke 16 uker enda. 
    • Det som er viktig for meg når jeg har dyret mitt på dyrehotell er at jeg er sikker på at det har det godt. Det vil si at jeg er opptatt av at de oppholder seg på en koselig, ren og hygienisk plass med stort område å bevege seg på. Jeg er også opptatt av sikkerheten til dyret. At det ikke kan stikke av og at andre dyr eller uvedkommende ikke kan komme inn til mitt dyr. Det er også viktig at de har en avtale med veterinær som kan komme straks om noe skulle skje. Jeg er også opptatt av at dyret skal få mye daglig aktivitet og lek. Det er også fint med oppdateringer daglig, gjerne flere ganger hver dag med bilder og video av hvordan dyret har det, gjerne av aktiviteter og lek.
    • Vanlige 'gammel-manns vorter' (dog uten betennelse og puss) og dessverre kreft er vel det jeg har vært borti på gamle hunder. 
    • Takk for svar.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...