Jump to content
Hundesonen.no

Hund som stresser lett


mushi

Recommended Posts

Hunden min har det med å stresse veldig på tur. Inne er hun veldig rolig og kontrollerbar, men når vi går tur i bånd er det full fres hele turen. Får hun ikke puste, ja da får hun ikke puste tenker hun, og stresser mer.

Har det gått en dag hvor vi ikke har gått en tur på 1-2 timer løs, skal hun "ta" alt neste dag og stresse på alt fra asfalt til biler og ting som kanskje er der.

Har trent mye på å gå pent i bånd, men føler det er rimelig håpløst når hunden har så mye energi at hun MÅ få en tur på en time før vi kan trene, og i tillegg er alt glemt dagen etterpå.

De siste ukene har vi vært i byen når jeg veit det er mye mennesker der for å trene på å gå pent, og jeg ser stor fremgang der. :hyper: Dessverre skjønner hun forskjell på by og tur hehe.

Er det noen som har fler tips til hvordan man få roet ned en hund som absolutt må stresse på alt som er her i verden? :hyper:

Er ikke alle dager hun er sånn, men innimellom er hu helt extrem. Er som å bo med en som er scitsofren eller noe :console: Hun er ca 20 mndr.

Link to comment
Share on other sites

Hun drar til hun nesten svimer av hvis hun har halsbånd. Er stressing i alle rettninger og rundt meg. Går rundt og rundt og rundt meg hvis jeg ikke stopper henne. Hun bjeffer/er sint kun på andre hunder, men det er en annen ting jeg jobber med.

Link to comment
Share on other sites

Hun drar til hun nesten svimer av hvis hun har halsbånd. Er stressing i alle rettninger og rundt meg. Går rundt og rundt og rundt meg hvis jeg ikke stopper henne. Hun bjeffer/er sint kun på andre hunder, men det er en annen ting jeg jobber med.

Det virker nesten som om du aldri har lært hunden din å gå pent i bånd. Den kan det jo ikke av seg selv. Putt lomma full av godbiter og gi den en godbit hver gang båndet er slakt. Snu eller rygg hver gang båndet strammer seg. Gå tilbake til der hvor båndet sist var helt slakt. En tur kan på denne måten til å begynne med kanskje ikke blir på mer enn femti meter, men være i en halvtime. Ikke gi deg. Det er forresten bare tull at hun må gå en time før hun kan trene. Det bestemmer da ikke hun. Tenk at fra nå av tillater du faktisk ikke stramt bånd i det hele tatt. Ingen kjefting eller nykking. Bare godbiter og rygging. Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som har fler tips til hvordan man få roet ned en hund som absolutt må stresse på alt som er her i verden? :console:

Sjekk tråden: "atferd og Valerina"

Hvorfor ikke dempe reaktiviteten og få større - eller i det hele tatt - læringsgevinst av turer og trening?

Min hund skiller også på "by og land".

I hennes tilfelle er det jaktinstinktet som slår ut på stimuli fra de "landlige omgivelser".

Dessuten fikk hun mer frihet - langline etc - på turer på "landet" i begynnelsen. Så jeg skiftet regime en periode - dvs samme "regler" - dvs grad av frihet - for turgåing, enten det var i by eller på landet. Da bedret det seg betraktelig.

Dessuten: Jeg gikk i fella på at hun skjønte forskjellen på grad av frihet ettersom kobbelet var festet. (langline = sele m feste under magen), og tenkte det skulle holde. Så prøvde hun seg. Nå er det kobbelfeste i halsbånd - whatsoever - enten det er by eller land. (siden hun da assosierte halsbåndkobling med gå-pent-på vei/eller bytur)

Dessuten kom Valerina til - siden hun ble angrepet og bitt av en hund. Det viste seg å senke stressnivået/reaktiviteten betraktelig også generelt - dermed også overfølsomheten for "landlige" stimuli, - og dermed blokkerer hun mindre og lærer mer - også i "stimulerende" omgivelser - dvs med "forstyrrelser".

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...