Jump to content
Hundesonen.no

Agility bane


elindm

Recommended Posts

Hei

Jeg har ansvaret for og finne en agility bane som vi skal bruke på vår familiedag. Dette gjør vi bare for moro skyld,

men jeg trenger en agility klasse 1 bane som har en standartid i fra før.

Er det noen som kan hjelpe meg?????

På forhånd takk :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Gauldal sin bane på Fremo, ler

Nidaros sin bane på Stavsøra, Jonsvatne

Sportshundene sin bane bak Ekra Gartneri

-Det er de banene jeg vet om :whistle:

Vet du hvor jeg finner tegningene på de banene?

Link to comment
Share on other sites

http://bcsky.files.wordpress.com/2009/02/ag1_tvers1.gif

Standardtiden burde ikke fastsettes før banen er målt, da det meter på banen ofte ikke stemmer overens med banetegning. Meter per sekund på en klasse 1 bane pleier å ligge mellom 3,0 og 3,5 meter per sekund. Regnestykket blir:

Antall meter på banen/meter per sekund=standardtid

Standardtid på denne banen på Moelv var 50 sekunder(banen ble målt til 150 meter), raskeste hund gikk på 31 sekunder.

Det skal være lik standardtid i alle størrelser.

Link to comment
Share on other sites

ja det var banetegning

Men jeg trodde det var forskjelige tider på liten, medium og stor jeg. Klarer de små og gå like fort som de store?

Snittmessig på en agilitybane gjør de det ja. Det ser man bevist gang på gang der de samme banene blir brukt i liten, mellom og stor.

Grunnen er at mindre hunder kan få mindre svinger og i tillegg har de oftere bena i bakken og dermed klarer å øke farten rasker enn store hunder. Det er på bakken man lager fart, ikke i lufta.

Da Kenya var mindre og gikk fremadsending gikk hun like raskt som Kokos. Kokos hadde 1-2 steg mellom hinderene og Kenya kunne ha 5-7.

Link to comment
Share on other sites

Det var interesant.

Vi har ei i klubben som startet og konkurere likt med meg (med liten hund) og hun drev på og maste så innmari fordi ho ikke skjønte hvorfor det var samme tid. Men nå kan jeg forklare det til henne :whistle:

Er det sånn på de fleste konkuranser?

Link to comment
Share on other sites

Det var interesant.

Vi har ei i klubben som startet og konkurere likt med meg (med liten hund) og hun drev på og maste så innmari fordi ho ikke skjønte hvorfor det var samme tid. Men nå kan jeg forklare det til henne :whistle:

Er det sånn på de fleste konkuranser?

Det var ulik standardtid tidligere, men de har nå endret dette i regelverket(av de grunnene jeg beskriver) - så det er ikke lov å sette ulik standardtid, annet enn i ulike klasser.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...