Jump to content
Hundesonen.no

Når vet man at det er valper?


malinholmgren

Recommended Posts

Jeg har en avtale med en opdretter at jeg skal kjøpe en av hennes valper i kommende kull.

Tispen begynnte løpetiden sin den 18. Juli - Når vet hun da ca om det er ble noen valper?

jeg er jo så spent, men vil ikke mase på henne med masse mail om ikke hun vet selv om det er valper enda :wub:

Link to comment
Share on other sites

Tisper lar seg parre på forskjellige tidspunkt, jeg har hørt alt fra dag ti til 21, men rundt 15-16-17 er trolig det vanligste. Altså skal tispa trolig parres rundt nå.

Noen oppdrettere tar ultralyd og/eller røntgen for å sjekke, og dette anbefales å taes tidligst 30 dager etter parring. Ikke alle oppdrettere tar UL eller røntgen, og da må en vente og se på utviklingen. Hvis tispa har hatt kull før vet en mer om hva slags tegn hun ga da - for eksempel får noen morgenkvalme cirka tre uker etter parring. Men valpene kan absorberes etter det, så det er ingen garanti. Økt mageomkrets, håravfall rundt brystvortene, økt størrelse på brystvorter er også tegn - men det tar gjerne fire-fem uker før en begynner å se slike ting, avhengig av hundens størrelse og kroppsform.

Du kan jo vente en ukes tid og høre om parringen gikk ok, som en start - det er jo ikke alltid en får til. Og da kan du jo i samme slengen høre om hun kommer til å ta UL/røntgen.

Hvis hunden parres nå i disse dager, ville jeg som oppdretter bedt valpekjøpere ta kontakt i begynnelsen av september for å høre om jeg kan antyde valper eller ei.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...