Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund i lasterommet på fly


jaktlykke

Recommended Posts

Jeg skal dra til Finland om halvannen uke og da reiser jeg med fly. Amigo er også med fordi vi skal gå en blodsporkonkurranse der.

Han har aldri flydd før og jeg er lettere nervøs for hvordan han kommer til å takle det. Finnene kjører knallhardt ut med antidoping så det er helt utelukket å få gitt ham noe beroligende. Hvordan har deres hunder reagert på flyreisen? Vil det gå greit uten noe avslappende?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil tro det kommer helt an på hunden. Odin er glad i buret sitt (jeg bruker det som belønning på lydighetstrening), og er miljøsterk og takler de aller fleste situasjoner med bråk og leven. Han er dessuten vant til å reise med bil og tog, og har ikke noe problem med det. Han fløy for første gang nå i påsken, og med unntak av at buret falt fra hverandre under avlasting, så gikk alt helt fint. Litt stresset blir de såklart, men ikke mer enn hva jeg mener er sunt.

Jeg går ut ifra at Amigo er vant til å reise? Om han ikke er lettstresset ellers, så går det helt sikkert fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja reisevant er han til gagns :blink: Han bryr seg filla om ei reise på 200 mil i bil - han sier ikke et kvekk og er helt avslappa.

Jeg antar at han kommer til å ta det på strak pote for han er jo veldig laidback ellers. Det er vel helst eieren som er nervøs tenker jeg...

Vi får en 5 timers stopp på Gardermoen - går det an å få komme inn til hunden da og være sammen med dem eller er de veldig strenge så sånt?

Tenkte å ha kopi av vaksinasjonspapirer (hundepass) og registreringsbevis på buret - er det andre ting jeg må tenke på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke det er noe særlig problem for hundene å fly, det er heller eierne som uroer seg for mye. Jeg kjenner til noen nervevrak av noen hunder som har flydd uten problemer, og hopper fint tilbake i buret, blid og fornøyd og uten å vise tegn til å ha stresset.

Har flydd med Tia 2 ganger. Jeg syns det var kjempeskummelt når jeg fulgte henne inn på bakrommet og satte henne i buret, men det gikk kjempebra begge gangene.

Edit: Verken Tia eller de andre hundene jeg kjenner til er blitt dopet ned eller har fått noen form for beroligende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, bruker ikke noenting. Har flydd med 4 forskjellige hunder, kun èn av de var ikke særlig begeistret for det, men ikke engang han ble så stresset at det var noe å ta hensyn til.

Edit: De andre kunne ikke brydd seg mindre, om de kjørte bil eller fly var visst det samme for dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei jeg vil ikke dope ned hunden. valpen jeg fikk kom i fly og han taklet det veldig bra. Men guri malla jeg var selv nervøs.. Man kjenner hunden sin best, og takler hunden ting fint uten å virke veldig nervøs for ting og situasjoner, går det bare bra. har man en nervøs og lettskremt hund, bør man kanskje dope.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er vel helst jeg som trenger å dopes :blink:

Angående sedativa så er det helt utelukket om så bikkja hadde vært nervevrak; da måtte vi nok pent ha kjørt bil og ikke flydd. For antidopingreglene i Finland sier nei til smertestillende eller hva som helt av medikamenter gitt innen 30 dager (pga HD-røntgen osv) dersom hunden skal delta på tevling - som i mitt tilfelle er blodsporkonkurranse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hadde en utrivelig opplevelse i går. Vi fikk hjemmelekser fra forrige privattime, der målet generelt er godt samspill og lydighet uten godbiter fremme, og vi fikk en spesifikk øvelse å fokusere på: hverdagslig lineføring, uten lokking og luring og bestikkelser. Ede skal ganske enkelt bare holde seg i posisjon fordi han aksepterer mitt lederskap, ikke fordi jeg bestikker ham med godis. Jeg har vært litt sløv og reluctant med de leksene, fordi det blir så dårlig stemning. Ede går skyhøyt i stress når jeg er bestemt og stiller krav. Det er ikke bare testing av lederskap og maktkamp, han blir redd. Som om han får angstanfall og hans verden raser sammen av at hans autonomitet trues. Jeg forstår ham. Samtidig er vi nødt til å få på plass lydighet uten godbiter tilgjengelig. Han MÅ noen ganger bare høre etter, med en eneste gang. Derfor må han ALLTID høre etter med en eneste gang, for han evner ikke skille en alvorlig situasjon fra en øvelse. Han er såpass kunnskapsløs om den naturvitenskapelige verden at han prøver hilse fysisk på mennesker inni forbipasserende biler. Fysikk forstår han seg ikke på. ..så instruktøren har rett og min indre pølsetante har feil. En kan ikke bare dille og dalle og shape og lokke og bestikke absolutt ALT med en så stor hund. Noen ganger må en stille KRAV til hunden som hunden må følge opp uten å stille spørsmål.  Lineføring er mange ganger en sånn situasjon, hvor en må kunne KREVE av hunden at den gjør nøyaktig som den får beskjed om.  ..men jeg er for soft til å være streng nok. Ble instruert til å bruke kroppen som blokkering. Rolig, behersket, men dominant, blokkere og presse ham til å rygge bakover om han passerer skotuppene mine, selvstendig fremoversøkende. Jeg vil gjerne ha resultatet. En hund jeg slipper å hele tiden fokusere på i bekymring for at han kan bryte posisjonen når vi manøvrerer på steder det skjer mye.  ..men metoden er ikke my cup of tea med akkurat denne hunden. Har forsøkt lure meg til å bruke shaping for å oppnå det samme, og det går stadig fremover. Ede kan gå et godt stykke uten noe i hånden, med kontakt, uten utbetalinger nå, men vi er langt fra i mål.  For å få fortgang har jeg blandet litt. Litt mindre godis, aldri i hånden, og høyere krav for å få opp fra lomma, samtidig som jeg har satt grenser ved metoden fra instruktør. Stresser han seg opp og ikke adlyder, men fortsetter bryte fremover, så "legger jeg ham i bakken" (høres så ille ut - det er bare en dekk ved litt press i halsbåndet, ikke så mye at han stritter i mot, bare en veiledning) og så må han ligge til han har stresset ned før vi fortsetter. Dette gikk SÅ fint 4/5 av turen i går. Han har forstått at jeg vil han skal holde hodet ved låret mitt, og han var såååå flink gutt til bare sporadiske godiser. Jeg var SÅ fornøyd med fremgangen. Så gikk vi tom for godis. Ede gikk umiddelbart opp i stress. Vi nærmet oss hjemme. Der er det mer godis.   Han.. Han våknet og må tisse. Kommer tilbake for å fullføre når det behager Herren.     
    • Uten å ha fått svar på spørsmålene fra Simira, som er høyst relevante, så lurer jeg på om hun kanskje synes det er kjedelig å bare gå? Hva slags aktiv rase er det? Vorsteher og border collie har svært ulike interesser og behov. Om det er vorsteher type aktiv rase har jeg ingen tips, men om det er den andre typen, så synes jeg selv det KAN hjelpe å gi hunden oppgaver mens vi går, som øvelser fra ulike former for (kreativ) lydighet.  Tilskudd av magnesium og omega 3 fettsyrer, samt større mengder fullspektret lys inn i øynene hjelper også mot stress på mer generelt grunnlag. Merker godt forskjell på valpen min, som sank veldig i stress kort tid etter påbegynt lysterapi og mer tid utendørs sammen med disse tilskuddene. Så økte han veldig i stress igjen da jeg begynte sløve og glemme gi ham omega 3 og magnesium. Da mener jeg ikke stressnivå døgnet gjennom, men peaks når han blir stresset. Tilskuddene tar brodden av det. ..på min. 
    • Det høres ut som du har et godt grunnlag, men det er vanskelig å si uten å se hunden. Noen typer, raser og individer er også bare lettgiret. Alder er også relevant. Hvor gammel er hunden? Er hun fulgt opp hos veterinær, og er frisk? Alle signalene på stress kan også være signaler på smerte og ubehag. Og så er spørsmålet hvordan hun får løpt fra seg og hodearbeid. Kanskje hodearbeidet er for mye, for vanskelig, eller for lite? Løper hun i hundegård, løpetur med deg? Hvordan ser dagsrutinen deres ut?
    • Jeg lurer på om det er noen her inne som har tips å gi til å roe ned en veldig giret og stresset hund på tur. Hunden min er en veldig aktiv rase, så vi lar henne alltid få løpt fra seg og brukt hodet litt før vi går tur. Likevel har jeg lagt merke til flere tegn på stress; hun rister seg og piper MYE, gjesper, kaver frem og tilbake, drar mye i båndet og biter i båndet når vi stopper. Jeg ønsker så gjerne å lære henne å gå fint i bånd og få bedre kontakt med henne, men det er utfordrende når hun er så stresset. Så langt har jeg prøvd å ta pauser i løpet av turen, gjøre godbit-søk og belønne henne hver gang hun tar kontakt, men det skjer sjeldent. Har noen av dere erfaring med dette, eller tips som kan hjelpe? Jeg setter stor pris på alle innspill! Takk på forhånd!
    • Hei, altså dette er egentlig ikke noe problem bare et visst familiemedlem holder ham inne om morgenen. Ellers har han program han, masse trim - får han mer så hadde han kunnet risikere belastningsskader så jeg har kuttet litt ned på det, bilturer, lek osv, her er det full rulle nesten til leggetid og utenom en tid på dagen jeg ofte trener. Han har luke og kan gå ut i hundegården som han vil når døra ut er låst (han åpner dører selv), men det er mest for å ligge der og glane eller tisse. Om han ikke har 50-100 meter å løpe på så er det nesten ingen vits med gjerde for den typen hund, en hundegård er bare en startgrop for ham. Men på det nye stedet vi flytter vil han få det sånn, med 1.5 meter høyt gjerde. Og det har vi bestemt uavhengig av dere akuratt pga denne uvanen hans med å stikke av (flytte skulle vi uansett). Før har det gått hunder fritt her i alle år, de har åpnet dørne på huset selv og gått inn og ut som de ville, og det har aldri vært noe problem, men nå har det blitt det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...