Jump to content
Hundesonen.no

Middel mot hestebrems


Ross

Recommended Posts

En av hestene på beite blir vesentlig mer plaget av hestebrems enn resten av flokken, vet noen om det finnes middel mot denne bremsen. Store stygge flygende dyr som biter seg fast og de reagerer ikke på hvitløk lukt og vanslig insektspray til hest.

Link to post
Share on other sites

har samme problemet der jeg bor også! høres ut som et helekopter når de kommer og hesta blir så og si helt desperate hvis den går inn for landing :whistle:

min erfaring er at den er verst midt på dagen, når det er varmest og trives der det er en del busker :ahappy: drittdyret, den som greide å utrrydde den skulle fått hederspremie fra meg!! :blink:

eller kommer ikke jeg på no i farta som holder udyret vekk :wub:

Link to post
Share on other sites

De greier ikke å bite gjennom insektsdekken.

Hingsten på gården ble forøvrig så vill av den ene som greide å komme seg til på halsen hans (det var et svært fillete dekken) at han løp av seg dekkenet. Men om du har en helt, dekkende dekken skulle det funke.

Der hestene "mine" står, ble det så ille at vi måtte ta hingsten og hoppene med føll inn i stallen (de satte seg på juret og hindret føllene i å drikke, og hoppene slet ut føllene ved å løpe så mye). Da ble det bedre. De kom ikke inn dit.

Jeg vet ikke om noe middel, dessverre.

Link to post
Share on other sites
Guest Gråtass

"Switch" er ett reseptbelagt middel i Norge som er forholdsvis dyrt, men effektivt. Dette kan kjøpes reseptfritt og rimelig på apotek i Sverige. Men er dyra svært plaget, så er det det eneste middelet som virker.

Link to post
Share on other sites
"Switch" er ett reseptbelagt middel i Norge som er forholdsvis dyrt, men effektivt. Dette kan kjøpes reseptfritt og rimelig på apotek i Sverige. Men er dyra svært plaget, så er det det eneste middelet som virker.

Hvordan fungerer det?

Link to post
Share on other sites
Guest Gråtass
Hvordan fungerer det?

Det fungerer som et depotmiddel, man drypper det langs hestens man og ryggrad til halerota. Dosering står på flaska. Virkningen varer i ca 3-4 uker, så må behandlingen gjentas. Stoffet legger seg i huden på hesten og det gjør at insekter generelt holder seg unna. Hvis hesten har fått mye stikk/sår så er det beste å smøre inn sårene med tjukk grønnsåpe og la det sitte på, da trekker det ut verket i såret og lager en hinne slik at insektene ikke kommer til.

Link to post
Share on other sites

Er hestebrems de store dødskumle "fluene" som flyr rundt og bråker veldig? Tror jeg så en hestebrems i dag når jeg var hos hesten min.

Jeg synest jeg hørte en veldig durelyd mens jeg børstet hesten, men jeg trodde det bare var en humle eller noe. Plutselig så jeg den, tror det er det skumleste innsektet jeg har sett! Den fløy rundt Azur, men jeg jagde den hver gang den satte seg på han. Til slutt fosrvant den bare. Skal si jeg hastet meg fort ut av beite etter jeg hadde skrapet høvene...

Link to post
Share on other sites

Switch fungerer ikke på alle.

En av hoppene på gården var så plaget nå at eneste mulighet var å sende henne på beite i Hemsedal.

Link to post
Share on other sites

Switsch tar ikke bremsen.. Den tar flott, klegg, mygg ol, men på tuneflue og brems funker det dårlig.. Hvertfall hos oss..!

Mot tuneflua funker det faktisk med Asan intimvask. Det skaper en surhetsgrad i pelsen flua ikke liker, og de biter ikke der asan er påført.. det funker også på klegg og mygg! Ulempen er at hesten blir litt "flassete" i huden, så anbefales ikke å bruke over større deler av kroppen..

Mot bremsen vet jeg desverre ikke om noe som kan garanteres, bortsett fra dekken da.. Har hatt erfart at å VIRKELIG dynke hesten i innsektsmidden flere ganger dagen har fungert, men det er slitsomt, dyrt, OG de andre hestene på beite synes det er kjipt å klø på den "dynkede"..

Tuskelusk: Brems ser ut som en kjempeveps.. Slå den så hardt du kan over ryggen om den setter seg på hesten! Da kan den ikke bitte deg, og du får tatt knekken på'n;)

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Sele som passer noen måneder med valp kommer du nok ikke til å finne, de første månedene er de i enorm vekst.  Jeg bruker kjøpe Dogman sine H-seler, gjerne på Coop Obs, for valper frem til de begynner å bli ferdig utvokst. Har holdt med to forskjellige størrelser til mine BC. De kan stilles i både hals, bryst, øvre og nedre stolpe. Ergo god justeringsmulighet og noe å vokse inn i. De er dog ikke polstret, som noen foretrekker.  Om du er helt ukjent med seler, så slenger jeg meg på anbefaling om å oppsøke kompetent utstyrsbutikk. Der finnes også informasjon fra en rekke produsenter på nett hvordan sele burde tilpasses Når hundene her er voksne og finner ut at å trekke er gøy, så får de nye, ordentlige seler som passer dem godt. Glad i Zero DC Short til tur, samt får de nome-/kombisele som sitter som støpt på dem til ski, spark, sykkel osv. 
  • Jeg har en spaniel, som i likhet med din labrador er laget for å bruke munnen. Han beit også enormt mye som valp, og bruker fortsatt munnen en del. Feks når jeg kommer hjem vil han gjerne «bite» meg i hendene, eller rettere sagt i våres tilfelle: holde noe. Så han har jeg lært å hente leke når jeg kommer hjem, eller besøk kommer😊 Kanskje dere kan prøve det? Alltid ha en leke tilgjengelig, lære hun å plukke de selv i situasjoner hun egentlig vil bite? Og ellers som nevnt, ta kontakt med atferdskonsulent og retrieverklubben!
  • Vi har superinnkalling (dvs hunden snur og kommer, skal ikke ofre en tanke på andre ting enn det) på fløyte. Gir da en liten boks med leverpostei, de du får i multipack. Har også en superinnkalling på stemme, sier «HIT», samme belønning da. Evt leke med draleke etterpå også😊 Jeg roper også både «kom» og navnene deres hvis jeg vil ha oppmerksomheten deres, men superinnkallingen(e) bruker jeg hvis det er absolutt nødvendig at de kommer med en gang. 
  • Leverpostei, ost på tube. kjøttboller. 
  • Her funker pølse bra til alt 😄 pølse eller ball med tråd i som vi leker drakamp med. er nok veldig stor forskjell fra hund til hund hva som fungerer. Men jeg pleier å feks droppe frokosten før en treningsøkt på dagen, for å få høyere motivasjon på mat. Men jeg tror det handler mer om helheten på treninga dere har sammen, kvaliteten og relasjon/samarbeid mellom hund og fører, enn akkurat hva slags type belønning man bruker 😊
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...