Jump to content
Hundesonen.no

Embla på idrettsplassen


tm100001

Recommended Posts

Herreguuud for et vær! Da hadde hverken jeg eller Casper beveget oss ut nei :lol:

Så flink hun er da! Synes det ser ut som hun trekker helt riktig jeg, men jeg kan ikke så mye om dette så skal ikke uttale meg egentlig.

Link to comment
Share on other sites

jeg synes det ser ut som om selen er litt stor i halsen jeg:) men hun trekker i og for seg bra, i den grad man kan dømme ut ifra ett bilde da. Men for vinterens gleder bør du lære henne å trekke med hodet opp og ikke i bakken;) (jeg sliter enda med det på min og guud hvor irriterende:P)

Link to comment
Share on other sites

De skal da ha hodet ned når de trekker på den måten? Blir noe annet med snørekjøring vel?

Ellers når jeg ser igjen, ser det kanskje ut som den er stor i halsen ja, ser liksom ut som det trekkes med halsen... men kan bare være vinkelen på bildet og da :lol:

Link to comment
Share on other sites

jeg synes det ser ut som om selen er litt stor i halsen jeg:) men hun trekker i og for seg bra, i den grad man kan dømme ut ifra ett bilde da. Men for vinterens gleder bør du lære henne å trekke med hodet opp og ikke i bakken;) (jeg sliter enda med det på min og guud hvor irriterende:P)

Hvorfor i alle dager skal de trekke med hodet opp? Jeg prøver så godt jeg kan å få hunden til å trekke med hodet ned, og jeg ser jo lett at hun bruker musklene mer riktig når hodet er vendt mer nedover enn oppover. Tar man utgangspunkt i hest, så bruker de ryggen helt feil når de går med hodet opp, og arbeidshester som trekker tunge lass trekker best med hodet ned. SÅ forskjellig er ikke de to dyrene, at en hund bør trekke med hodet opp. Og bruker man nomesele vil selen faktisk automatisk hindre hunden i å trekke med hodet opp, pga at trekkpunktet kommer lenger ned. Bruker man en spor- og sykkelsele vil hodet komme mer opp, fordi trekkpunktet blir høyere. Hver gang jeg ser hunden min trekke med hodet opp, er jeg redd for belastningsskader.. :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...