Jump to content
Hundesonen.no

Nytt kamera


PsychoLynx

Recommended Posts

Merker nok nå at d40'n min begynner å bli sliten... Og jeg må så smått begynne å se meg om etter et nytt kamerhus.

Jeg vil ha mer ISO valg, det er hovedsaklig det jeg savner på D40'n. Ellers har jeg vært fornøyd med den jeg har liksom. :D

Men, D200, D300, D80, Dwhatever ;) Jeg kan ikke en dritt om disse kameraene rett og slett. Hva bør jeg se etter? Hvilke priser ligger de forskjellige på? Brukt? Nytt? :thumbs:

Hjelp??? :lol: Kan noen fortelle litt om alt til meg? Fant et D200 brukt til 4500 kr nå... Og D300 til 7500... Hva er det å si om disse prisene? Åssen kan man egentlig vite hvor mye et kamera er brukt om man kjøper "brukt" liksom?

Jeg vet at jeg ikke ville kjøpt en brukt kamera av meg selv... ;) det er MYE brukt liksom. Men, hmmm...

Ja, jeg er HELT blond på dette. Eneste jeg vet er at jeg vil ha noe bedre enn D40, det skal være Nikon og jeg har ikke all verdens med penger. (forbanna Nav, de kunne latt meg beholde alle pengene jeg tjener på bildene mine, så hadde jeg hatt et flott kamera ganske fort)

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk fra Nikon D40 til Nikon D200.

På D40'n brukte jeg omtrent bare automat instillingen.

På D200 finnes ingen slik innstilling. Du er NØDT til å stille om alle innstillinger mellom hvert lys/ klima skifte manuellt.

Dette har ført til at jeg har blitt nødt til å lese bruksanvisning gjentatte ganger, og alikevel har jeg vel bare full koll på hvitbalanse og ISO.

Jeg er veldig fornøyd med det, men skulle ønske jeg kunne litt mer om det for å dra utnytte av dets fulle potensiale. Jeg kjøpte mitt nytt for ett års tid siden for 14000 NOK inkl. veske, forsikring og 18-200 linse.

Han jeg kjøpte det av hadde Nikon D300, og brukte det profesjonellt- og mente at det var enda mer komplisert og at 200 modellen passet mer enn godt nok til mitt bruk.

Jeg ønsker meg dog en -300 linse...

Link to comment
Share on other sites

Dette er jo den evige pine, det *ler*. Hva ØNSKER man, hva TRENGER man, hva greier man å beherske ?

Har du kjørt litt med de manuelle innstillingene på D40 fra før, så er jo ikke overgangen til litt mer avansert kamera så stor. Det er jo faktisk også automatikk på både D200 og D300, men du har liksom ikke dame med hatt, løpemann og landskap *ler*. Man kan stille inn f eks lukkertiden og la alt annet gå på automatikk (bruker jeg veldig mye), men kan bestemme blenderåpning og la alt annet stilles automatisk etc.... eller man kan ta full kontroll over alt :thumbs:.

Da jeg gikk fra D50 til D300 var jo læringskurven bratt men veldig morsom. Jeg kan vel ikke å utnytte veldig mye av finessene i dette kameraet, men føler vel heller ikke behov for det. Det viktigste for meg med å kjøpe dette kameraet var ISO-egenskapene og antall bilder i sekundet, faktisk :lol:.

Nå har jo Nikon brukt mye av innholdt i D300 også i D90, så kanskje ville en D90 vært tingen ? Jeg antar den er litt lettere enn D300, den har en videofunksjon og bildebrikken er den samme som i D300 (som er veldig bra skal være).

Jeg kjøpte jo min D300 brukt, og den var svært pent brukt og hadde bare rundt 3000 eksponeringer (det så jeg av nummereringen av bildene når jeg begynte å ta bilder). Så lenge du ikke kjøper brukt kamera av et hundemenneske (*host* - vi har en tendens til å overforbruke kameraene våre ved at vi holder nede eksponeringsknappen og tar litt ukritiske mengder bilder i motsetning til "vanlige" fotografer som bruker tid på å komponere DET bildet liksom) tror jeg du kan få et kamera til en bra pris selv om det ikke har tatt så mange bilder :D.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker KUN manuelle innstillinger på D40'n nå.. Altså M. Ikke hjelp til noe :thumbs: Og føler vel at jeg iallefall har NOE peil på dette.

Fant et D200 på finn med 50 mm f1,8, ekstra batteri, kameraveske og polarfilter til 5000 kr. Men selvfølgelig var det akkurat solgt.

LIgger et D300 der også til 7500. Men så mye penger har jeg vel egentlig ikke.

D90 gidder jeg ikke. Føler vel det blir for "likt" D40 på en måte, men pluss videofunksjon (hvor autofokus ikke funker). Og det er ikke filmkamera jeg skal ha. Det er foto. Videofunksjon bryr meg ikke, for å si det sånn. Til det har jeg telefon i krisesituasjoner :lol:

Men ser at det er kun 100 - 1600 på ISO på D200'n?? Hmmm... rett og slett.

*lese engang til om D5000*

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...