Jump to content
Hundesonen.no

Ulik benlengde-kløving.


Tiv
 Share

Recommended Posts

Har en hund som ble kjøpt inn med tanke på bruk i fjellet:trekk, kløv og den slags. Dvs en arbeidshund. Rasen passer til sånt, er ikke det. Men nå har denne hunden alltid vært veldig uvillig til å jobbe med noe som helst, han liker det ikke og i tillegg synes ikke hunden om lange turer. Den liker bedre å rusle i sitt eget tempo og ikke for langt. Dyrlegen tok bilder av beina. Hoftene er ok, men det ene lårbenet er 2 cm lengre enn det andre(de ble sendt inn for vurdering). Er i tillegg en liten skjevhet i en ryggvirvel og (syns jeg de sa) en alldeles liten forkalkning, men de mener at det ikke skal ha særlig betydning smertemessig. Han har aldri vært skadet. Jeg kan ta hunden med på fjellet selv om den ikke liker det, jeg kan ikke gjøre ham vondt, sier de. Spurte i dag hvordan det blir med kløving, men dyrlegen ville ikke si hverken fra eller til. Muuligens kan ulik benlengde skape feilbelastning, eller kanskje ikke. Han var i tvil og ville ikke si ''jada, sånt går nok helt bra''.

Er det noen som har en formening om hva jeg kan kreve av ham og hva som ev.blir for mye? Den er gammel nok til å brukes. Jeg elsker fjell og natur, det er liksom meningen med livet, og det er mest derfor jeg har hund. Jeg har heller ingen annen hund å gå på for tiden. Den andre kan ikke brukes til noe av diverse årsaker. Jeg går ganske mye hver dag, med noen skikkelige turer innimellom. Slik det er nå, tar jeg hunden med uten at den er i arbeid. Skulle gjerne hatt litt kløvhjelp..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...