Jump to content
Hundesonen.no

Elendig pelskondisjon - omega 3?


Ingvild

Recommended Posts

Tinka er en 5,5 år gammel kastrert labradortispe som veier ca. 25-26 kilo. Hun går på Hills' light-fôr. Fram til nå har hun gjort det fordi hun har hatt behov for å gå ned litt, men nå som jeg har fått henne ned på ønsket tykkelse hadde jeg i utgangspunktet tenkt til å fortsette med light-fôret, men heller gi litt mer av det, slik at hun skulle få nok energi og næring, men samtidig mer vomfyll. Hun er jo kronisk sulten, så det er jo ikke noen ulempe om hun får så mye mat som mulig så hun kanskje kunne få bittelitt mer metthetsfølelse.

Problemet er at pelsen hennes er helt ødelagt... Hun lukter mer enn jeg foretrekker at hun skal gjøre, pelsen er matt og det er nærmest et grått "støvlag" på den. Hun er i sluttfasen av en røyteperiode, men jeg er usikker på hvor mye innvirkning den egentlig har hatt på pelsen. Jeg børster eller bruker furminator bortimot hver dag, og pelsen er elendig også der hun nå ikke har løse hår.

Får hun en dusj, tar det ei uke før pelsen atter lukter og ser elendig ut. Det aner meg derfor at jeg burde gi henne noe for å få opp pelskondisjonen, og at dette "noe" kanskje vil være en eller annen olje med omega 3? Men dette kan jeg ingenting om, og jeg vil derfor få litt tips til hva jeg i så fall bør prøve.

Et annet spørsmål er jo selvfølgelig om det ikke kanskje er like lurt å gå tilbake til vanlig tørrfôr fordi hun da vil få litt mer fett i fôret. Men på den andre siden veit jeg at det da blir vanskeligere å kontrollere vekta hennes, og særlig med et par foreldre som har et helt annet syn på hvor mye mat hun bør få enn det jeg ha.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke denne type erfaring med hund, men med katt. Hun også gikk på light for og var flassete og tørr i pelsen. Men det er å få kjøpt noe som heter Humilac hos dyrlegen som er en oljefri spray (hårkur) til tørr pels. Varedeklarasjonene sier: "Humilac tilfører pels ny fuktighet.Pelsens normale kondisjon gjennoppbygges og blir blank uten å etterlate overflaten fet". Man bruker den som den er, eller den kan også anvendes som balsam etter vask. Funka fint på katten, og ei jeg kjenner litt som har en del sjæfere med hudproblemer har brukt den m godt resultat. Den kosta 140kr. hos dyrlegen når jeg kjøpte den for ca 2 år siden, koster sikkert noe mer nå.

Dette er i hvert fall etter min mening det enkleste å prøve før man går til det skrittet og bytter for. Lykke til :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke hva det light fóret gjør med pelsen, men jeg ville prøvd andre fór. I tillegg vil jeg anbefale deg å gi dog vitality omega 3 olje. Det er en olje som hjelper på pels, hud, poter og klør. Dina får den og hun har blitt blankere i pelsen, og har hatt veldig positiv effekt på hennes hudproblemer. Jeg synes den har funka veldig bra på henne hvertfall. Den bestilles på nett. Link til nettsted

Link to comment
Share on other sites

Vi har prøvd en god del forskjellige fôrtyper opp gjennom årene, og Hills var det eneste jeg var fornøyd med - fram til nå. Jeg er derfor litt skeptisk til å bytte fôr sånn "uten videre".

Men takk for tips angående oljer og sånt. Skal sjekke det ut. :P

Link to comment
Share on other sites

Vi har prøvd både Dr. Baddakys og Salmopet, og er veldig godt fornøyde med sistnevnte. Mange som kommenterer at bikja har blank og fin pels :ahappy: Utover dette merket vi enorm bedring da vi gikk over til VoH, hun røyter bare en brøkdel i forhold til da hun fikk tørrfor. Ser at du ikke egentlig ønsker å bytte for, men vi gjorde oss iallefall en svært positiv erfaring med det :wub: Sita får en blanding av VoH og Hills allergifor.

Link to comment
Share on other sites

Bytt til ett vedlikeholds for. Light for er ikke bra for pelsen i lengden, da det er lite fett i det, og mer karbs. Mindre kalorier er faktisk ikke det beste for forbrenningen på hund heller :ahappy:

Å tilsette fiskeolje vil hjelpe, men dette inneholder faktisk såpass med kalorier, at noe av poenget med light foret forsvinner.

(Blir som på menneske. Stor forskjell på å velge brunost og kokt skinke på brødskiva :wub: )

Link to comment
Share on other sites

Guest Gråtass

Viacutan er en olje med omega 3 og 6 i tillegg til essensielle fettsyrer. Denne fåes kjøpt hos veterinær koster ca 200kr for 100ml eller så, den er dritdyr, men den er ganske drøy, man bruker kun en pumpespray pr dag. Jeg har brukt den på både schäfer og border collie (altså forskjellige pelstyper og av forskjellige årsaker) det funker kjempefint og raskt, må ikke brukes i 3 mnd før man ser resultater. Anbefales!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...