Jump to content
Hundesonen.no

Klinikk som er litt vel ivrig på skalpellen


MartineH

Recommended Posts

Etter noen år med aktiv kursing av hundeeiere i distriktet, har jeg gjort en interessant observasjon. En svært høy prosentandel av kurshundene er operert, stort sett bukoperasjoner, med samme sykdomshistorie.

Det vanlige er som følger: Hundeeier kommer til dyrlegen og er bekymret for hunden som har kastet opp, har diare, litt blod i avføring, dårlig matlyst etc etc. Dyrlegen ''skremmer'' hundeeier og sier at det kan være noe hunden har spist som ikke kommer ut. De tar kontrastvæske og røntgen. Om røntgen viser noe eller ikke spiller ingen rolle, for dyrlegen mener allikevel at man burde åpne hunden og se for sikkerhets skyld om hunden har forsikring - for da koster det ingenting ekstra for eier uansett. Som regel finner ikke dyrlegen noe av betydning, og det dyrlegen finner hadde hunden helt fint klart å få ut selv(sand, litt store matrester, gress etc etc)

Det rare er at alle de som er operert har brukt samme dyreklinikk, samme dyrlege og de har forsikring. Og hunden blir åpnet eller foreslått åpnet omtrent dagen etter de har kastet opp, hatt litt løs avføring etc.

At de i det ene tilfellet tok hele 20 000 for en bukoperasjon, lukter skikkelig dritt.

Og for de som ikke kan legge sammen 2+2, så mener jeg denne dyrlegen tjener til livets opphold med å gjøre kostbare operasjoner på hunder med forsikring som ikke trenger operasjon. Altså forsikringssvindel.

Hva kan og burde gjøres???

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan jo fortelle min historie fra denne dyrlegen.

Det var da Siri kastet opp rødt/blod, og vi fylte opp hele henne med kontrastvæske. Vi kunne ikke se noenting på røntgenbildene, og ting hun spiste kom gjennom systemet (kontrastvæsken også).

Dyrlegen sier videre "senest i går var det en hund her som det var det samme med, som ikke ble operert, og den døde. Jeg ville anbefale at vi åpner opp senest i morgen bare for å være på den sikre siden". Skikkelig skrekkhistorie, og det virket som et skikkelig salgstriks bare for å få skjært henne opp.

For undersøkelse, blodprøver (??) og røntgen betalte vi 4000,-.

Edit: Den samme dyrlegen skulle komme og avlive en hest som hadde løpt på en pinne og fått den inn i buken hjemme hos mamma. Han skulle da kjøre i 20 min for å komme frem først. Da han kom frem tok han på seg hansker, ga beroligende, kikket på pinnen og sa at her er det ikke noe håp. Så skulle ha skyte hesten, men det fikk han ikke til på første forsøk (!), hesten døde ikke. Så han måtte skyte den to ganger.

Dette skulle han ha nesten 8000,- for.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anta at rette instans i første omgang vil være den norske veterinærforening. De vil kunne svare på hvilke lover og paragrafer som gjelder, og hvor et evt varsel skal sendes. Tipper det er den delen med at dyr "skal ikke lide i utregnsmål" i dyrevernloven som gjelder.

Link to comment
Share on other sites

Kaaaaaan det være sånn at denne dyreklinikken har gått på en smell før med å IKKE operere en hund med noe fast i tarmene, og endt opp med å miste den, slik at nå "tar de ingen sjanser"?

Jeg vet iallefall for meg selv at hvis jeg hadde gjort den feilen en gang, så hadde jeg virkelig blitt redd for å gjøre den igjen... Men en veterinær bør vel kanskje ha bedre innsikt enn som så :wub:

Kun en tanke jeg har. Og selvfølgelig mener jeg ikke at det skal gå utover hverken hunder, eiere, lommebøker eller forsikring at en veterinær kanskje har gjort en feil engang osv, men tenker at det fortsatt kun er mennesker vi snakker om .

Som sagt kun en tanke. Uten at det forsvarer noe som helst :wub:

Link to comment
Share on other sites

Jatzy, ble operert. I dette tilfellet var det jo faktisk nødvendig, for det var plast som satt fast i magen. I følge veterinæren var det et kylling bein (han påstod det etter at han hadde kikket i magen hennes med gastroskop). Men da de åpnet henne var det plasteballasje som forårsaket 'forstoppelsen'. Det 'kylling beinet' var så lite, at det hadde nok gått igjennom systemet. Men det var flaks at hun ble åpnet, så plasten ble fjernet.

Dette kostet 21 000 (!!) kr. Jatzy var forsikret, så jeg betalte litt over 5000 i egenandel.

Bajas, Boxeren til samboeren min, fikk samme symptomer som Jatzy hadde (oppkast, diarè, dårlig matlyst). Vi ringte veterinæren (samme som opererte Jatzy) som mente at vi bare måtte komme ned med ham. For her var det garantert noe som satt fast, og han kom til dø om ikke vi kom så raskt som mulig. Pga omstendighetene fikk vi ikke dratt, og morgenen etter var Bajas helt frisk og fin. Vi fant ut at han hadde spist på en potteplante hos mora mi, som magen tydeligvis ikke var så happy for.

De skulle ha 1600 kr for timen og 1600 kr for å se på ham (dette var midt på natten).

Nå vet ikke jeg om jeg snakker om samme dyreklinikk som tråden handler om... Men jeg tror det er snakk om samme plass...

Link to comment
Share on other sites

Fy **** så dyrt det er! Det er jo rått parti, hva kan man gjøre for å få slike priser ned? Man kan jo ikke akkurat "velge en annen veterinær" når det står om liv og død?

Link to comment
Share on other sites

Hurra sier jeg bare...

Hører det er samme vi har hatt trøbbel med bare ved å lese..

Herre min, dere som er missfornøyd, vi har noe som heter Veterinærmedisinsk råd.. meld inn sakene dit, sånn at pers får mest mulig på seg.

Link to comment
Share on other sites

Fy **** så dyrt det er! Det er jo rått parti, hva kan man gjøre for å få slike priser ned? Man kan jo ikke akkurat "velge en annen veterinær" når det står om liv og død?

Totalt OT, men heldigvis hadde jeg det valget med Buffy engang... Vakthavende veterinær skulle ha "minst 3000 kr, PLUSS at hunden måtte bli på klinikken MINST et døgn" da Buffy hadde knertet en boks med rimadyl (ca 80 tabletter(forbannet være disse tablettene som smaker lever)).

Heldigvis forbarmet en annen veterinær seg over oss (som ikke hadde vakt), og vi slapp unna med 30 min hos veterinæren, en sprøyte så Buffy fikk kaste opp, og 700 kr.... Noen skor seg virkelig på andres ulykke.

Link to comment
Share on other sites

Da min valp var dårlig i magen. Eller det viste seg å være hoften da, men da måtte hun ihvertfall gjennom flere røntgenbilder, smertestillende og alskens tull til 2000kr. Dagen etterpå hadde hun enda ikke bærsjet, dvs. 12 timer uten (noe som jeg senere lærte at ikke var så utrolig mye) og da var tarmskylling neste. Heldigvis hadde de ikke tid til meg, og min nåværende veterinær var åpen. Så vi dro dit og fikk Microlax i stumpen og ut kom en hel del.

Senere den uken viste det seg selvfølgelig å være noe feil med hoften som gikk over etter litt antibiotika så jeg fikk aldri funnet ut av hva det var. Men ihvertfall, ta masse røntgen og tarmskylling osv. det hørtes ikke så bra ut for en daværende 2-3 måneder gammel valp.

Forresten, så betalte jeg 200kr for Microlax istedenfor hvem-vet-hvor-mye for tarmskylling.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er den klinikken jeg tror, har jeg også hørt lignende historier. Dette hørte jeg fra en som var der med hunden sin som fikk unødvendige operasjoner, hunder som skulle opereres for en ting, og de opererte feil sted etc. Hunder som har blitt sendt hjem for tidlig etter operasjoner og dødd av div årsaker.

Dette er jo 5-6 år siden, så de må ha holdt på lenge.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...