Jump to content
Hundesonen.no

NKKs Oppdretterskole i Horten


SFX

Recommended Posts

Jeg var der idag og skal dit imorgen. Så deg Stine! (Som jeg trodde faktisk het Emma... :ahappy:) Synes det er veldig bra, men noe av det blir litt "tørt" når man har sittet i så mange timer uten så mye luft :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg var der idag og skal dit imorgen. Så deg Stine! (Som jeg trodde faktisk het Emma... :ahappy:) Synes det er veldig bra, men noe av det blir litt "tørt" når man har sittet i så mange timer uten så mye luft :lol:

Hehe, neida, jeg heter ikke Emma offisielt.

Men jeg aner ikke hvordan du ser ut, så med mindre du har en papillon over skuldra i morgen får du heller komme bort og si hei, om du vil :D Du heter kanskje til og med Kristin, du?

Joda, genetikk, arvegang, sykdommer og avlsveiledning kan bli tørt i lengden, og rommet var ikke optimalt - men tiden gikk overraskende fort!

Nå føler jeg at det er en god del mil fra kunnskap om recessiv og dominant arvegang med enkle genpar - til det å kunne sette sammen to gode avlsdyr som vil gi gode valper. Men jeg tror det er en viktig ballast å ha med seg - om ikke annet så for å få en ydmykhet for hvor komplekst avl er, og kanskje en forståelse for hvorfor ting ikke alltid blir som en vil. Avl er så mye mer enn dominant sort pels og recessiv lang pels, selv om det er kjekt å kunne.

Oppdrett kan aldri være bare teori, en må prøve og feile gjennom praksis - men om en kan feile med visshet om å ha gjort sitt beste og hatt mest mulig tilgjengelig informajon og bevissthet rundt handlingen, er jo det et framskritt.

Men, det hadde jo ikke gjort noe om de to foreleserne kunne fortalt meg hvilken hannhund jeg burde bruke på X'en, når en sitter på skolebenken og skal lære å bli oppdretter! De kan vel smugtitte litt i fasiten for meg? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Overraskende nok heter jeg Kristin ja :ahappy: I pausen satt jeg stort sett sammen med de andre NKKU folka i kiosken :lol: Husk å kjøpe i kiosken, inntektene går til agilityhinder til ungdomsgruppa :D Skal prøve å huske på å si hei :lol:

Link to comment
Share on other sites

Overraskende nok heter jeg Kristin ja :P I pausen satt jeg stort sett sammen med de andre NKKU folka i kiosken :P Husk å kjøpe i kiosken, inntektene går til agilityhinder til ungdomsgruppa :P Skal prøve å huske på å si hei :P

Jeg var i kiosken av og til, så da har nok jeg bidratt til en tverrpinne eller så :P

Men hvem du var...

sa hei jeg, men ingen respons haha

EMma overlegen :P

Superoverlegen, særlig når jeg ikke ser eller hører at noen hilser på meg... :P

Jeg aner aldri hvordan folk ser ut, så en får hilse ordentlig om en vil ha tak i meg, jeg "ser ikke etter" fjes som andre gjør, og kjenner ikke igjen personer jeg burde/kunne hilse på.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
×
×
 • Create New...