Gå til innhold
Hundesonen.no

nytt hundeangrep fra en staffe


henrikke

Recommended Posts

dette er det andre negative media oppslag om staffen påkort tid?

Den triste saken om babyen på tre måneder handler jo om en englesk staff og en jack russe li de triste hovedrollene--

Vg,papirutgaven,( finner ikke link) har som forside oppslag "lotto-elin" som var ute medsin jack russel da en staffordshire bull terrier rømte ut av hagen den var i,og angrep elins hund.

Hun løftet sin hund opp,og ble bitt av staffen

Hunde eksperten ( husker ikke navn) omtaler staffen som et bølle frø,som blir gira av motstand,og som kan være ganske røff og ute av kontroll

Ikke akkurat reklame for rasen dette??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror det er bare tøv å si at stafferasene blir "mobbet", og at en pom ikke hadde blitt nevnt hvis den hadde drept et barn.

Men forskjellen mellom et bitt mellom en staff, rottweiler, st.bernhard kontra en chi, pom eller papillon er vel at de sistnevnte sjelden blir verken politianmeldt eller kanpt nok registrert hos lege...

Jeg tror dog at hvis media skulle skrive om hver eneste gang NOEN hunderase "snerrer og glefser etter andre hunder" hadde det vært rimelig kjedelig å lese om i lengden..

Nei, ikke noen god reklame for noen rase når de biter ihjel unger... Heller ikke hvis de overfaller (uansett årsak) TV-"kjediser" og skremmer vettet av dem.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det langt sjeldnere at en illsint pomme gjør så mye skade som større hunder da. Det er enkelte hunderaser som har en "overhyppighet" i forbindelse med kjipe saker i media. Staffene er jo ikke alene om den tvilsomme æren - rottiser, schäfere, "polarhunder" (sekkebetegnelse) er jo også med. Man ser ikke så mye om golden retrievere feks som har gjort stor skade (trekker frem den.. for et par år siden var det en nydelig liten basenjigutt i USA som ble drept av golden retriever.. tilsynelatende helt umotivert).

Det er urettferdig kanskje at disse rasene blir hengt ut i media - men - de gjør faktisk skade og de som har slike hunder har desverre et "ekstra ansvar" for disse hundene må oppføre seg "dobbelt så pent" som andre. I min verden er det bare noe som følger med rasevalget, noe man må vurdere. Å hyle opp at det er urettferdig fordi papilloner "har lov" synes jeg bare er teit, likeså å male sin hunderase i et urealistisk rosenrødt skjær - enkelte raser er simpelthen mer utsatt.

(Og bare for å ha sagt det, jeg har hatt en blanding av terv/schäfer som så ut som en terv-farget schäfer, jeg vet hva det vil si å møte de som er hysterisk redde for schäfere eller eiere som lar sin hund true min med ordene "den hater schäfere skjønner du, den ble tatt av schäfer som valp". Men jeg har også en liten hund, og vet hvor guffent møte med store hunder utenfor eiers kontroll kan være..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
    • Jeg har en hund på 11 måneder som er litt merkelig. planen er at vi skal stille han ut etterhvert . Men vi har et problem han er ikke glad i «dør listene» inn til nye bygninger eller rom.. Vanskelig å få han inn i rom, da han nekter å gå inn.. vanskelig å motivere og det har skjedd at han har kommet ut av båndet når vi har vært på vei «inn» . Andre steder igjen kan dette gå helt fint.. Vi trenger tips å råd til at han mestrer å gå gjennom døråpninger over dørlistene, hvordan gjøre dette på en god måte slik at det ikke blir noe verre .. vi har også perioder der han kommer inn i det nye rommet / bygningen , blir han usikker på underlaget og snuser på «parkett skillene» akkurat som han reagerer på lister og planke skillene i gulvet . Han går på det, men er ikke akkurat komfortabel. (han går som regel bare rett fram akkurat som han har en sti) Andre steder igjen kan dette gå helt fint. Vi har valgt å bare overse det , til han løser det selv og skjønner at det ikke er noe skummelt med tanke på «spøkelsesalderen» . Det som jeg ønsker råd om er hvordan få hunden til å mestre å gå inn i nye rom? Vi skal stille han ut etterhvert , og blir det innendørs er jeg redd for at han ikke vil trives da han ikke er komfortabel med å gå inn i nye rom eller å gå på ukjente underlag.. Vi har han med jevnlig på nye ting i nye miljøer, men ikke vært rundt på utstillinger enda.  noen som har vært borti dette ? han er veldig sta og litt vanskelig å motivere da staheten er sterkest😅 ingen av søskene har redsel på gulv, men de kan reagere på lister eller streker. Men det har gått over når de har blitt voksne på de andre kullene .. De har blitt godt sosialisert hos oppdretter og gått på ulike underlag og vært i forskjellige rom. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...