Gå til innhold
Hundesonen.no

Dere som trener aktivt i flere grener


Poter

Recommended Posts

Dere som trener aktivt i flere grener, hvordan gjør dere det rent praktisk og tidsmessig med å få trent på alt? Vil gjerne høre om erfaringer dere har gjort dere, problemer dere har støtt på, løsninger dere har kommet frem til og rett og slett hvordan dere gjør det :rolleyes2:

Hadde også vært interessant med en diskusjon på om man kan bli skikkelig god i flere grener eller om man må prioritere og kun satse på en gren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det spørs jo litt hvor langt man må nå for å være "skikkelig god" da.. For noen så betyr det premiering og deltakelse, for andre betyr det championat. Jeg har ikke på langt nær tid til å trene hunden min i flere hundesporter, det tar all min hunde-fritid å greie de måla jeg har med henne i den ene hundesporten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ju fler hundar jag tränar, desto snabbare går det att lära in nya grejer, så med Squid (17 veckor) känns det inte som ett problem att lägga grunder för lydnad, agility, rundering och vallning. Värre blir det ju med att man måste prioritera när det gäller tävlingar. Det är svårt att hinna med agilitytävlande, lydnadstävlande, jaktprov, bruksprov, att gå kurs själv och att jobba när allt liksom ligger på helger. Då får man prioritera lite. Jag är övertygad om att man kan bli riktigt bra i flera grenar och det finns det ju många som bevisar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dem fleste jeg kjenner har en hovedgren og en eller to andre ting dem konkurrer i.

Feks i bruks så er jo programmet likt i høyere klasser unntagen spesialen, man alikavel gjør dem fleste det "best" i en av grenene og satser mest opp mot en gren.

Det samme gjelder vel dem som trener ag/lp og bruks, dem satser mest på en gren og lar nr.2 komme sekundert.

Selv satser jeg på spor med en hund, men runderer og går lydighet itillegg.

Og nr.2 er rundering som er det store målet, med planer om spor og muligens ag som tillegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil legge til at det har litt med arbeids situasjon også, ikke alle er hjemmeværende og kan trene hund 24/7. Jeg ønsker meg så sårt flere timer i døgnet, for når jeg kommer hjem fra jobb så er det bekmørkt :S

Ja det har litt å si det også, jeg får bare trent bruks ordentlig i helgene eller fri dager vinterhalvåret pga det blir mørkt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, lukter jeg en tre dagers? Nei, bare tuller. :rolleyes2:

Hadde jeg bare hatt samvittighet til det :rolleyes: Neida, egentlig er det litt godt med "tvangs" dvale fra sesongen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nettopp pga døgnes begrensninger jeg spør. De fleste av oss har vel en "normal" jobb i tillegg til hobbyen hund, samt familieliv og kanskje andre hobbyer i tillegg (tenke seg til :shocked: hehe). Men det er jo akkurat det hundelivet er for de fleste, en hobby. En alltoppslukende hobby som blir en livsstil, men likevel ikke et yrke. Man har ikke tid til alt.

På meg virker det som om majoriteten av de som trener flere grener, trener og konkurrerer i grener som er lik hverandre. Lp og bruks f.eks. Men det er kanskje som Jeanette sier, man har hovedfokus på en gren og tar den eller de andre som tillegg.

Jeg trener agility og bruks, foreløpig både spor og rundering, men en prioritering tvinger seg frem... jeg har ikke like god tid som før og rekker ikke over å både trene ag, spor og rundering + lp.

Jeg ser noen trene og konkurrere seg frem til et visst nivå i en gren, før de fortsetter med den andre grenen. Noen tanker rundt det? Hvordan gjør dere det rent praktisk? Har dere faste dager til hver gren eller blir det lett blanding fordelt ut over uken, eller tar dere det i månedesintervaller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil legge til at det har litt med arbeids situasjon også, ikke alle er hjemmeværende og kan trene hund 24/7. Jeg ønsker meg så sårt flere timer i døgnet, for når jeg kommer hjem fra jobb så er det bekmørkt :S

JA til flere timer i døgnet...

Skulle hatt så utrolig mye mer tid til trening. Når man studerer på full tid, og har deltidsjobb i noen helger, og i tilegg skal dyrke hobbyen sin -- strekker desverre ikke døgnet helt til. Spesielt nå i mørkeperioden er det hardt å komme seg opp av sofaen etter en lang dag på skole eller jobb. Blir mest effektiv trening i helgene.

Jeg skal ikke "klage". Glad jeg har både jobben og skolen. Til sommeren er jeg ferdig med studiene for denne gang, og da er det forhåpentligvis fulltidsjobb på meg. Jeg hadde flydd på veggen om jeg skulle gått hjemme. Så krysser fingrene på at jeg kan gå rett ut i jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...