Jump to content
Hundesonen.no

påloggingsproblemer med Asus 900


PsychoLynx

Recommended Posts

Lars har kjøpt seg en sånn mini Asus sak her. Det er Linux og FireFox på den. Han prøver nå å koble seg på MITT trådløse nettverk, men kommer ikke inn. Beskjeden "Setter opp grensesnitt..." også lyser det "pågående" også skjer det ikke mer.

Pr dags dato har vi TO routere stående i andre etasje her. Min, som jeg bruker på min pc, og som er planen at Lars også skal bruke, og hans gamle som fortsatt måtte stå der fordi den gamle pc'n hans ikke ville virke på min router osv.

Han får nå logget seg på SIN router, men ikke min. Hans gamle router er ikke sikret. Mens min er. (dette er grunnen til at vi vil ha vekk hans).

Det har vært andre her som har logget seg på mitt nettverk så sant de har hatt rett passord, så jeg vet det funker. det bare går ikke på Lars sin nye pc. Tips?

står noe om kryptert informasjon som må inn... WEP kode?? Nøkkel? Nøkkel indeks?

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Vil anta at det må legges inn en WEP-kode. Den er på (som regel) 10 bokstaver+tall i en bestemt kombinasjon (kan være flere enn 10).

Prøvd å søke opp tilgjengelige nettverk? Kommer din router/routermodem opp da?

Link to comment
Share on other sites

Vil anta at det må legges inn en WEP-kode. Den er på (som regel) 10 bokstaver+tall i en bestemt kombinasjon (kan være flere enn 10).

Prøvd å søke opp tilgjengelige nettverk? Kommer din router/routermodem opp da?

Lars sjekket opp de kodene som stod under modemet (det er vel kanskje det det er, ikke router), men ingen av dem funket. Men ingen av dem heter WEP. hvor finner jeg denne?

Ja, mitt modem kommer opp når han søker. Når han klikker på det og trykker koble til, må det skrives en WEP nøkkel.. Eller evnt WPA står det. (jeg kan velge mellom de to).

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Så bra :ahappy:

Nesten ingenting er værre enn at man ikke får til å koble seg opp. Sambo hadde seriøse problemer med sin bærbare (jobb-maskin), routermodemet taklet plutselig ikke å koble maskinen til, måtte sette i ekstra trådløst-kort. Cluet var at han kunne koble seg til trådløse nettverk andre steder, uten det ekstra kortet (men sånn er det jo bestandig med Telenor, bare trøbbel... iallefall her i huset)...

Link to comment
Share on other sites

problemet her var at jeg visstnok hadde en WPA2 kode, ikke WEP... Så når vi endret dette og skev inn passordet, så funket alt med engang gitt :ahappy:

Grunnen til at det ikke funket på Lars sin gamle pc, var at den ikke hadde noe WPA alternativ, kun WEP. ELDGAMMEL pc....

Ellers lite problemer med telenor her i hus :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...