Jump to content
Hundesonen.no

problematisk nabohund


Turnip

Recommended Posts

Huset som ligger 1 meter fra huset vårt har en Bearded collie hann. Eieren har så og si ingen kontroll på han og det har nå begynt å bli et problem.

Han har flydd på Mike 2 ganger, siste gangen fikk Mike 2 små bitt i annsiktet, ikke noe alvorlig. Men Mike er blitt livredd denne hunden. Hver gang vi møter på den, så legger Mike seg som oftest ned og han skiter på seg. Han underkaster seg det han kan, men nabohunden er like røff mot han fordet. Kan jo også nevne at den er så og si aldri i bånd, har sett den i bånd 2-3 ganger og noen ganger er den bundet utenfor huset. Eieren har 0 kontroll og den kommer ikke på innkalling. Den tisser på søplekassa vår og bildekkene våres hver dag (ikke at det har noen stor betydning men) den går inn i hagen vår og skiter, eierern plukker det aldri opp. Den har hoppet opp på bilen min en gang, og fikk et par små riper, ikke noen stor skade, men uansett...

Jeg møtte den på tur for 30 min siden, løs som vanelig, eieren roper og hyler etter den, og den løper rett bort til Mike og begynner å bråke..

Jeg sa til eieren at du burde begynne å ha han i bånd når du ikke har kontroll på den, men hun sier at hunden hennes bare vil leke, og at jeg burde oppsøke hundepsykolog til hunden min fordi den er så redd andre hannhunder..

Jeg sa at jeg så vidt tør å gå tur i skogen lenger og generelt rundt her pga hunden hennes alltid er løs, men så sa hun at hun kan begynne å banke på hos oss hver gang hun skal på tur, så vi ikke går på tur da..

Men jeg syns dette er veldig tungvindt...

Jeg har aldri Mike løs her, kun hjemme hos foreldrene mine der det ikke er mennesker eller dyr på mange mange hundre meter...

Så jeg syns jo også at hun burde begynne å ha hunden sin i bånd til hun får kontroll på han.

Men jeg vil nødig havne i noen nabokrangel her...

Har blitt sånn at jeg tar bilen og kjører et stykke unna når jeg skal gå på tur, så vi slipper nabohunden.. Og skal jo ikke være sånn..

Noen gode tips og råd??

Link to comment
Share on other sites

Uff, det hørtes ikke moro ut. Syns vel at eieren kan ta mer ansvar! Selv om det ikke er båndtvang (?) er det lov til å respektere andre rundt seg. Hva så om hunden bare vil leke? Den er røff og det er ikke alle hunder som liker det. Bare tull at hunden din bør til hundepsykolog. Hunden hennes er jo tydeligvis en stor og bråkete hanhund og syns du bør si til henne at det er best om den går i bånd. Du har jo tross alt vett nok til å ha din i bånd for å skåne de andre rundt deg...

Link to comment
Share on other sites

Du sier du vil unngå krangel, men tror det blir vanskelig her... Men enkelt og greitt kan du henvise til hundeloven, der det står noe om at hunder skal ikkje være løse uten at eier har kontroll (husker ikkje ordlyden nøyaktig, men du finner hundeloven på lovdata). Viss ikkje dette synker inn, ville eg levert hunden til Falken neste gang den er løs på din eiendom (om den går ute uten eier?)

Ta gjerne en prat med dama uten Mike med, sånn at du slipper å passe på han samtidig, forklar situasjonen.

Om det fortsatt er like ille etter dette, ville eg tatt kontakt med politiet og forklart situasjonen, evnt gått til anmeldelse eller lignende tiltak. Dette er jo litt ekstremt da, og kommer garantert til å gi sure miner hos naboen, men er ofte det eneste som funker...

(Dette er sånn eg ville gjort det)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville fanget inn hunden dersom du møter på den løs. Ringe falken eller hvem som har ansvaret i din kommune, og be dem komme og hente hunden. Dermed må eieren betale for å få ut hunden sin igjen. Skjer det mange nok ganger, så kan det være naboen tar hintet?

Ellers er naboen faktisk pliktig til å betale skadene hunden har påført din bil. Og tro meg- det er ikke billig å skulle lakkere en bildør. Hvis naboen nekter for at det er hans hund, så ta bilde eller film hunden i aksjon. Film også når den går inn på din eiendom og driter.

Synd og si det, men noen skjønner det bare ikke før du anmelder sakene. Og mange må "få så det svir" i lommeboka, før de tar hintet og får kontroll på bikkja.

Link to comment
Share on other sites

Silje: Du må bare ta tak i dette problemet med èn gang, både for din og Mikes sjelefred. Du har fått kjempefine råd om hvordan du kan gjøre dette lovmessig, og jeg ber deg innstendig om å følge dem. Noen eiere må bare få det inn med teskje..Og det at hun ber DEG ta kontakt med hundepsykolog er vel fordi du traff et sårt punkt hos henne, hun vet nok godt innerst inne at hun ikke har kontroll. Kanskje hun har sluttet med bånd fordi han drar henne overende?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...