Jump to content
Hundesonen.no

Friskies godbiter, er det en god idé?


Ine&Pax

Recommended Posts

Fikk hundegodteri fra Friskies i julepresang av ei venninne som var ment til den kommende valpen.

Er litt skeptisk til å bruke godbiter som kommer fra daglivareforretninger! Hva mener dere? Noen erfaringer med Friskies? Kunne aldri foret valpen med det merket, men blir kanskje litt annerledes med godbitene?

Håper på svar!

Link to comment
Share on other sites

Sålenge det er godbiter gjør det jo ingen ting :icon_confused: Jeg ville heller ikke foret med friskies til vanlig, men godbiter blir det jo annerledes med..

Men, jeg tror nok valpen setter mer pris på pølse og kjøttboller istedenfor tørre godbiter :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker butikkfor som godbiter, da de runde greiene med en dalmatiner utenpå... husker ikke hva de heter akkurat nå jeg *blank*

Så jeg synes ikke det er noe iveien for det nei. :icon_confused:

Frolic tenker jeg :P

Jeg bruker mye forskjellig som godbiter, inkludert dagligvarebutikkgodbiter (nytt ord *flir*). Jeg ville aldri funnet på å fôre hundene med mat fra dagligvarebutikk og lignende, men som godbiter fungerer det ofte utmerket :)

Link to comment
Share on other sites

nå skal jeg vøre überteit littegranne: "å herregud!", sånn da var det ute av verden og var regnet som en kommentar til hysteriet om hva man kan gi en hund. Vi snakker en XXXX godbit...

Så ferdig med det (sorry, det måtte bare ut) og over til det litt mer saklige: har selv brukt friskies gobiter til min hund og de har vært blant favorittene hans. Null problemer:)

Lykke til med valpen og treningen, skal se det går kjempebra:)

Link to comment
Share on other sites

Sorri, sånn blir det når det er ens første valp! :icon_confused:

He he, kjenner til den du:p

Måtte bare få det ut, du er ikke den første for å si det sånn. Og som du etterhvert vil lære er föring ett totalt hysteri til tider, og som den slækkingen jeg er til slikt måtte jeg bare få ut litt steam. Og da falt det på ditt innlegg, ikke personlig ment.

Lykke til med valp, misunne deg litt merker jeg. Hunden min kjøpte jeg som toåring og neste kommer ikke før om 4-5 år så blir litt misunnelig på alle dere som skal få en liten valp:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...