Jump to content
Hundesonen.no

Nytt objektiv eller kamera?


Carina

Recommended Posts

Etter at jeg fikk ei helt fantastisk linse av kjæresten og fant ut at den var helt håpløs, er jeg skyldig motivasjon for fotografering. Linsa var denne: Pentax SMC-DA* 50-135mm F2.8 ED IF SDM og den kostet på det tidspunktet nærmere 10 000,-. Jeg synes jo det er helt forferdelig at noe av det bedre som er å få tak i til kameraet mitt fokuserer så TREGT at den ikke klarer en 10 år gammel luntende schäfer engang, spesielt når det reklameres med ei lynkjapp 'supersonisk' linse som er spesielt bra til 'fast moving objects'.

Jeg vet jeg hadde en tråd om denne linsa tidligere, men jeg VET at det finnes folk som har mye billigere zoomlinser til andre kameraer (uoriginale) som får til MYE bedre bilder enn hva jeg kunne klart med den dyre linsa. Den klarte ikke fokusere fort nok på en hund som GIKK i mot meg engang.

Så nå er liksom spørsmålet om det finnes andre linser som kan være kjappere enn den til mitt kamera, behøver ikke være originalt. Eller om jeg rett og slett skal bytte kameramerke?

Link to comment
Share on other sites

Går ikke ann at et objektiv er så treigt...

Det var liksom det jeg også trodde. Kitlinsa er minst 10 ganger raskere, og det er linse til 900 kroner eller noe sånt. Den linsa ble sendt tilbake fordi den var bestilt på nettbutikk. De hadde 30 dagers åpent kjøp, så i stedet for å risikere at de mente at det ikke var noe galt med linsa, hevet vi liksågodt kjøpet med en gang.

Jeg ble såpass skuffet at jeg nesten ikke har tatt bilder siden den gang fordi jeg lurer på om kitlinsa er den beste linsa jeg kan få til det kameraet liksom. :icon_confused:

Så du tror det kan ha vært noe galt med akkurat den linsa? For som jeg sier, den klarte ikke fokusere på mannebeinet sin gamle schäfer når hun kom luntende i mot oss. Da er det jo bare å glemme belgertotten liksom. Spurte jo i et annet emne, men da fikk jeg beskjed om at linser med litt zoom var sånn. :)

Edit: Spurte forresten de på butikken ja, fikk beskjed om at han skulle høre med noen andre som hadde peiling, for selv hadde han ikke det. :rolleyes: Men fikk aldri noe svar på det.

Link to comment
Share on other sites

Må si det høres veldig mystisk ut ja at en linse skal være sååå treig... Jeg har jo hørt om treige objektiver før, men ikke SÅ treige??

Det kan ikke ha noe med kameraet ditt å gjøre da? Har du sånn autofokus i kameraet? Var det AF i den treige linsa?

Noen sa til meg igår her inne en plass at AF kan fungere treigt hvis man bruker den "innebygde" AF'en i kamerahuset hvis man har det, og at linser med AF vanligvis fungerer raskere... Men det skulle vel ikke vært SÅÅÅ stor forskjell som du beskriver her om det var tilfelle?

Må innrømme jeg tror mest på at den linsa må ha hatt en alvorlig feil av noe slag

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som en feil på linsa. Eller kameraet - men med tanke på at kameraet fokuserer bra nok med andre objektiv, så tror jeg nok det var linsa det var noe galt med. Eneste annet jeg kan tenke meg er at linsa rett og slett blir for tung for kameraet og får dårlig feste om man ikke støtter linsa riktig. Men, det kan også være lyset. Er det for dårlig lys, så er det vanskelig for linsa å finne fokuspunkt, spesielt på svarte/mørke motiver. Nå vet ikke jeg hvor mye dere testa linsa da, så alt her blir gjettning. :icon_confused:

Har du mulighet til å dra innom en fotobutikk? Test isåfall forskjellige linser på kameraet, test fokus på bevegelige ting. Du trenger ikke engang kjøpe der, bare si at du lurer på linser og gjerne vil se hvordan de fungerer - de fleste fotobutikker av litt kvalitet hjelper gjerne til. Er du i oslo sentrum engang, så stikk innom FotoVideo i møllergata 10, og snakk med dem der. Ha med kamera. (Hyl om du trenger guide og moralsk støtte)

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som en feil på linsa. Eller kameraet - men med tanke på at kameraet fokuserer bra nok med andre objektiv, så tror jeg nok det var linsa det var noe galt med. Eneste annet jeg kan tenke meg er at linsa rett og slett blir for tung for kameraet og får dårlig feste om man ikke støtter linsa riktig. Men, det kan også være lyset. Er det for dårlig lys, så er det vanskelig for linsa å finne fokuspunkt, spesielt på svarte/mørke motiver. Nå vet ikke jeg hvor mye dere testa linsa da, så alt her blir gjettning. :)

Har du mulighet til å dra innom en fotobutikk? Test isåfall forskjellige linser på kameraet, test fokus på bevegelige ting. Du trenger ikke engang kjøpe der, bare si at du lurer på linser og gjerne vil se hvordan de fungerer - de fleste fotobutikker av litt kvalitet hjelper gjerne til. Er du i oslo sentrum engang, så stikk innom FotoVideo i møllergata 10, og snakk med dem der. Ha med kamera. (Hyl om du trenger guide og moralsk støtte)

Ja, kameraet fungerer jo helt supert med kitlinsa, så tror ikke det er det som er problemet. Lyset skal ikke ha vært noe problem, har prøvd linsa i all slags lys - også godt sollys. Det er jo også ei ganske lyssterk linse.

Jeg har tenkt på å dra inn på fotobutikker og høre, problemet er bare at de ikke har noe særlig utvalg til kameraet mitt. Skal til Oslo i morgen og være der i et par dager, så får prøve å kvinne meg opp til å gå inn på Fotovideo - det var nemlig der linsa ble kjøpt første gangen og returnert. :icon_confused:

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som det var en feil på linsa, ja. Gå innom du, du trenger jo ikke si noe om den gamle linsa i det heletatt, bare si du gjerne vil prøve en sånn og sånn, og så får du det.

Ahh, lurt! :icon_confused: Jeg er altfor ærlig og samvittighetsfull, jeg må skikkelig konsentrere meg om å ikke si noe om det, men skal prøve. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...