Jump to content
Hundesonen.no

Generelle tips til å starte med kløv?


imma

Recommended Posts

jeg vill begynne med kløv,men hunden er fremdeles litt ung enda(rottweiler 16mnd`er),men tenkte at jeg kan jo få nappet til meg litt kunnskap om det forde om :whistle:

er det noen her som bare kan fortelle meg litt om dette,evt. hva kløv som er bra,og hva som ikke er bra..

og generelle tips om dette her..

Link to comment
Share on other sites

Om du skal på skikkelig tur og med en del tyngde i kløven (på sikt når hunden din er trent til det...) så anefaler jeg Togokløven til seleverkstedet (http://www.seleverkstedet.no/Sider/klover08.htm). Den har vår alles kjære lars monsen brukt og selv har jeg også god erfaring med den. Første hundeutstyret jeg har vært borti som gir samme kvalitetsfølelsen som våre ryggsekker til ett par tusenlapper. Den er stabil og ikke minst: spesialtilpasset hunden din. Det vil si at den passer meget godt sammenlignet med masseproduserte kløver. Men dette er en dyr kløv, så kanskje noe å invistere i når hunden er ferdig utvokst?

I "innlæringsfasen" for kløving kan du nok klare deg helt fint med en enklere og billigere kløv, vet en del er fornøyd med webmaster sin men kjenner den ikke selv.

Det er to viktige ting å tenke på ved kløving:

1. Likevekt: hunden skal ha like mye vekt i begge sider av kløven. Da ligger den rett og man får ikke belastningskader på hunden på grunnet av skjevhet. Ulikheter i vekten kan du f.eks regulere med en stein eller noe i den kløvsiden som er lettere.

2.Vekt tilpasset fysikk En veiledene regeler er at en kløvvant og godt trent hund kan bære inntil halvparten av sin egen kroppsvekt. Men dette er når den er godt trent og utvokst. Frem til da kan du venne hunden til kløven med lett vekt og korte turer. Etterhvert kan du øke vekten gradvis, min hund har f.eks vært med mye til butikken for å bære småting hjem derfra. Kort tur og en grei innføring..

hmm, vet ikke om det hjalp deg noe? Inne på siden til seleverkstedet kan du lese litt mer om kløv og pakking av kløv, står helt nederst på siden:)

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Hvis du søker på ordet kløv her i ustyrstyrsforumet, får du opp mange gode svar på det du lurer på :whistle: Jeg hadde funnet fram mange linker til deg, men de ble borte pga dårlig nettilgang, men du finner dem like lett selv ved å søke.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 3 weeks later...

Etter mitt syn er det aller viktigste å vite hvordan helsen til hunden er.

Det vil si AD og HD-røntgen med bra resultat.

Albuene belastes mer enn hoftene, så her bør hunden absolutt være fri for feil!

Ellers, start med tom kløv (gjerne noe avispapir i for å få den volumiøs men lett!)

Etter at hunden er vant til dette kan du starte forsiktig med vekt, start med en kilo eller så, og øk på gradvis til du har oppnådd den vekten hunden bør holde seg til.

For en stor rase bør man vel vente til hunden er MINIMUM 18mnd, og for en del raser også vesentlig lenger.

For små/mellomstore hunder kan man for mange raser starte allerede ved 12 mnd, men det anbefales ofte å vente lenger.

Min staff har bært kløv regelmessig siden han var 12mnd, han er nå 16mnd.

Her om dagen økte vi for første gang til 2kg vekt i kløven..

Vi bruker RuffWear sin Palisades Pack, Small er minste størrelse, og passer greit til min hund.

Et godt tips ellers er å tenke på hvordan du legger i vekten.

En smart ting er faktisk å bruke tette brødposer til å ha vann i, mål så du har to poser med nøyaktig like mye vann, knyt igjen disse.

Legg de så i hver sin nye pose som du knyter igjen.

Legg så disse posene i hver sin side av kløven, på denne måten får du plassert vekten gunstigere enn om du har den i flasker.

Link to comment
Share on other sites

Du må gjerne begynne å lære hunden din å ha kløv på seg allerede, da uten vekt. Bruk gjerne plastposter for å få volum i sekkene slik at hunden blir vant til at den er bredere enn normalt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...