Jump to content
Hundesonen.no

Blodprøve rabies


Tyson

Recommended Posts

Hei :)

Nå nærmer det seg blodprøve (rabies) på Gråmann.

Stemmer det at blodprøven skal tas 180 dager etter første vaksine ? I såfall er det i morgen ..

Vet'en så når vi skulle komme tilbake, men det kan ikke jeg huske nå et halvt år etterpå :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

120 dager er minste teste-tidspunkt.

Rabiesvaksinasjon

Skal man ha med hunden til et annet land enn Sverige, må man vaksinere mot rabies. Dette er to vaksiner med fire ukers mellomrom, og den første vaksinen kan tidligst gis ved 3 måneders alder. Tidligst 120 dager etter andre rabiesvaksine må man ta blodprøve for å sjekke om hundens immunforsvar har utviklet tilstrekkelig beskyttelse mot rabies. Man må derfor starte vaksineregimet mot rabies senest 6 måneder før man har planlagt å reise til utlandet. For å reise til England med hunden må man starte 12 måneder før! Hunden må være ID-merket.

Dvs ca 150 dager etter første vaksine...?

Link to comment
Share on other sites

Det har ingenting med FØRSTE vaksine å gjøre - det er den siste som teller, uansett. Så man må regne utifra den siste rabiesvaksinasjonen - 120 dager (ca 4 mndr, men tell dager).

Dog krever ikke Mattilynes to vaksiner i det hele tatt, da - så hvis man føler seg litt "heldig" kan man jo satse at hunden danner antistoffene etter kun èn, da..

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Jeg satte rabiesvaksine på hundene mine i februar, men det drøyde til et godt stykke utpå høsten før jeg fikk rota meg til å ringe veterinæren om blodprøve. Veterinæren sa da at hun ikke ville anbefale å ta blodprøve på et såpass sent tidspunkt etter vaksineringen, fordi jeg kun ga hundene mine én vaksinesprøyte. Hun mente det var en risiko for at mengden antistoffer ville være for lavt til å bli godkjent.

Så nå har jeg satt ei ny vaksine på dem, og så må jeg vente 4 måneder før blodprøven tas. Og da skal jeg jaggu stille opp hos dyrlegen så kjapt som svint, gitt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tok blodprøve 350 dager etter siste vaksine. Hun hadde da hatt to vaksiner. (og tok den nye samma dag som blodprøven, etter prøven selvsagt)

Ikke noe problem med antistoffer.

Link to comment
Share on other sites

Værre her... Ga en vaksine til en hund, ventet opptil et år, ja - blodprøve samtidig jeg tok den årlige vaksinen.

Blodprøvern var i orden, og teoretisk sett SKAL den jo være ok i ett år etter at den er satt, da.

Men ja - det føles langt tryggere å gjøre som anebanana skisserer over her.

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Etter blodprøve kommer det brev fra Danmark(?) i posten, det skal dyrlegen se på og så skal h*n skrive under på passet. Etter det er det årlig revaksinering. Sånn er det værtfall her :)

Hvor lang tid tar det før man får det brevet ca? :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...