Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppmåling av medisin


ToneC

Recommended Posts

Det nyopererte dyret skal jo ha smertestillende til maten. Så jeg gjorde klar maten og tok frem metacamen. "Følg doseringssprøyten til 3,5 kg" står det på flasken. Og det hadde jo vært fint om ikke metacamsprøyten sitt første tall er 10 kg, med en strek for en halv kg og en strek for en halv halv kilo, og det er så tett mellom strekene at det er UMULIG å måle opp noe nøyaktig. Heldigvis har han fått noe lignende før, så hadde en ubrukt 2 ml-sprøyte i skapet, den passer nedi metacam-sprøyten som må brukes for å få ut medisinen... Og da må man begynne å regne. I følge pakningsvedlegget så skal man da ha 0,1 mg virkestoff pr kilo hund, dvs 0,35 mg virkestoff. Og i metacamen er det 1,5 mg pr ml.. Så står man der og regner mens pipedyret i sofaen med lydforsterker (lampeskjerm) maser, og frøken lykkelig og uvitende sheltie danser rundt og venter på middagen sin...

Såh.. Jeg skulle ønske at vetrinærer husket at det var småhunder, og at de dermed kunne gi instruksjoner på en nøyaktig dose som gjør det mulig å gi det hunden skal ha, samt at de informerte om at man burde kjøpe en sånn liten sprøyte eller lignende for å få målt opp medisinen. Eventuelt automatisk skrive ut tabletter da man husker at det er styr med flytende medisin og dosering. For jeg skjønner jo at det blir styr for hunder av større størrelser om man skulle fått doseringssprøyter som gikk fra en kg til ti.. :)

Er det andre som har utfordringer med medisinmåling på grunn av størrelse eller annet? Eller er det bare jeg som må komme over dagens hjertesukk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Metacam kan også doseres dråpevis :)

Vi har en hund som går på Metacam, og på "klistrelappen" utenpå esken står det at han skal ha 7 dråper en gang daglig. Han er 3,5kg tung.

I pakningsvedlegget står det: "initialdos: 4 droppar/kg kroppsvikt. Underhållsdos: 2 droppar/kg kroppsvikt." Det står også at en dråpe skal inneholde 0,05 mg virkestoff.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...