Gå til innhold
Hundesonen.no

Siger fremover ved avstandskommandering


Benedicte

Recommended Posts

Avstandskommandering i klasse 2 har alltid gått greit, der er det jo bare sitt og dekk. Men det er med ståen problemene kommer. Cita har klart å komme seg gjennom avstandskommandering i klasse 3 tidligere uten å få 0, men jeg vil ha høy karakter, ikke få himla mye trekk fordi hunden min ikke klarer å holde seg på samme sted. Vi har egentlig øvd på dette i mange år, sånn innimellom, altså at hun skal klare å forflytte seg på samme sted. Det meste er vel testet ut tror jeg. Men det er noen år siden jeg virkelig prøvde å gjøre noe med det, og nå vil jeg prøve igjen.

Avstandsbelønning (belønne bak henne med godbitskål) funker bedre. Hun har fortsatt en del fremdrift selv om jeg belønner slik, men i mye mindre grad. Men jeg har hatt problemer med å fjerne avstandsbelønningen og allikevel klare å holde det slik. I en lang periode trente vi bare på at hun skulle reise og legge seg korrekt. I stedet for å flytte frembeina når hun reiste seg, skulle hun bare flytte bakbeina ut under seg slik at hun ikke trakk fremover. Og stå-dekk skulle hun sige litt bakover. Dette funker supert når jeg står helt oppi henne, men med en gang det bare blir en liten avstand mellom oss velger hun å reise seg på en helt annen måte.

Og ja, jeg har prøvd med bord, fortauskant og andre små høyder for å hindre henne i å ha framdrift, og da funker det supert! Da kan jeg stå langt unna og hun reiser og sitter og legger seg perfekt. Men jeg klarer ikke å fjerne denne "kanten" (eller gjøre den mindre, dørkanter trår hun over). Jeg tenkte på å få tak i noen planker og lister og trene på at hun ikke skal gå forbi de, og gradvis gjøre disse mindre, men i praksis funket det ikke for 2 år siden. Kanskje jeg har blitt en bedre trener og klarer det denne gangen, men aller helst vil jeg ha andre forslag og råd. Anyone?? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er noen år siden jeg har trent avstandskomando(bullen har ikke kommet så langt :P )

Men jeg har brukt mye belønning bak. Så da tar jeg det først, for å fjerne den hadde jeg samme rutine som når den var der, slik at hunden skulle tro at den var der. Jeg brukte ball, så når jeg gikk tilbake for å belønne la jeg ballen fra meg bak han når jeg gikk rundt. Slik at han også de gangene fikk belønning bak seg. Eventuelt kan du jo ha en hjelper som står et stykke bak og legger den ut.

Så er min erfaring at det er lurt å lære hunden et bevegelses mønster. Da må du bestemme deg om det er bakbeina eller forbeina som skal være 'låste'. Tror de fleste idag har låste bakbein. Så lærte jeg hunden min at når han fikk tegnet for sitt(feks fra dekk) så var det kun en måte som var lov å sette seg opp på. Trente rett forann han så økte jeg avstanden. Satte han seg opp feil avbrøt jeg og starta på nytt. Tror du trenger mye tolmodighet her. Jeg økte med et og et skritt omgangen.

Har også brukt metoden med å legge noe forann, starta med en planke og gikk så over til å bruke båndet, men da hadde jeg et langt bånd som jeg 'bretta' flere ganger til å begynne med så det ble mere markert. Så gikk jeg over til å ta det mere ut for å gjøre det mindre synelig. Hver gang du endrer båndet tror jeg det er viktig at du starter nærme så du kan stoppe hunden hvis h*n går over. Jeg markerte også tydelig at jeg la båndet der til å begynne med.

Synes det som fungerte bra var å lære bevegelsesmønstret og så bruke en 'sperre' som sikkerhet når man setter sammen momentene. Så var det veldig effektivt med belønning bak, da ble det ikke så viktig å komme bort til meg.

Vet ikke hva du bruker for komando, men jeg synes det funka bra å ikke bruke bli, men kalte det 'avstand' på den måten hadde hunden et bilde av hva som skulle komme når jeg gikk ifra.

Min hund fikk en periode litt dårlig avstandskomando, og det tror jeg skyldtes at jeg ikke hadde vært konsekvent nok. Hvis han fikk belønning og det var den minste lille bevegelse, ble det mye bevegelse neste gang. (Mener ikke at det er det du gjør, men du trenger jo ikke gå i min felle :P )

Er ikke så lett å forklare på nett dette her, så du får bare spørre hvis noe ble uklart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...