Gå til innhold
Hundesonen.no

Tapas-tips?


Symra&Pippin

Recommended Posts

Tapas er bare det beste, selv om det tar litt tid innimellom. Her er mine favoritter:

1. Brokkoli og asparges Kutt ca 1 cm av den nederste biten på aspargesen, og skrell ca halveis opp stilken. Kutt brokkolihodet opp i fine buketter. Kokes i godt saltet vann i ca 5 min. Kvern over salt og pepper, og rasp over litt parmesan. Like god varm som kald.

2.tomat og løksalat Kjøp kepaløk/salatløk, den er best. Den er helt hvit og litt søt på smaken. Beregn ca 1 løk og 3 tomater pr to pers.Tomatene må være faste, jeg bruker helst små/medium størrelse. Skrell løken og skjær i tynne skiver og legg lagvis med tynne tomatskiver. Hell over god olje så det såvidt dekker, og legg i etpar fedd hvitløk. Om du er glad i hvitløk må du gjerne presse den for mer smak. Jeg bruker fersk basilikum og har godt med opprevne blader på toppen, tørket kan brukes, men ikke mer en en ts. Jeg lager denne dagen før, og lar den stå på kjøkkenbenken og trekke smak. Vender på skåla innimellom, men det er ikke nødvendig. (husk lokk/plastfolie om du skal vende på den)

3. BBQ kyllingvinger Black boy BBQ saus med honning helles over kyllingvinger i et ovnfast fat, settes i stekeovnen på ca 200 grader til sausen har karamellisert seg. Om du er redd for at det skal svi seg, dekk med alufolie med noen hull i, slik at fuktigheten slipper ut. Jeg lar det stå ca 30 min.

4.Chorizo Jeg liker den sterke varianten. Skjær i skiver, stek i god olje på medium varme sammen med små biter av gul og orange paprika. Retten er ferdig når skinnet på pølsa "krøller" seg, ca 5 min.

5.Saltbakte poteter Jeg liker faste små poteter, ikke mandel da den tåler for lite. Enten koker du potetene i GODT saltet vann (1 del salt til 3 deler vann) i ca 25 min, eller så dekker du en ildfast form med 1cm grov/havsalt, trykk potetene godt nedi, og hell over ca 1/2 l vann. Sett i ovnen sammen med kyllingvingene.

6. pesto og aioli Jeg bruker et glass med kjøpe pesto som jeg blander i en mixer med en pott basilikumblader, en hel hvitløk og en stor neve revet parmesan. Hell på god olje til du har en konistens du liker. Restene av denne står fint 2 uker i kjøleskap, så lenge beholder har lokk. Aioli er enkelt og greitt majones som du mikser med presset hvitløk etter smak. Jeg liker å kverne litt sort pepper i før servering. Står også minst 2 uker i kjøleskap.

7. Teriyakibiff En pakke biffstrimler får stå på kjøkkenbenken over natten og mørne. Hell av ev blod, og stek i godt smør på STERK varme, gjerne i wok. Når alle bitene er brunet, hell over teriyakisaus etter smak, og la det karamelliseres.

8. GODT BRØD. Jeg kjøper fint og grovt italiensk fjellbrød på Bunnpris, og deler det opp i store biter (ikke skiver)

(jeg har ikke prøvd meg noe av fisk ennå, men reker/scampi stekt i hvitløksolje er en lettvindt rett. Klem gjerne over sitron rett før servering)

Ha en god middag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min absolutte favoritt: Bacondadler! Nam nam! Du tar en daddel, fjerner steinen og skjærer den i to eller tre (kommer an på størrelsen på daddelen), du surrer bacon rundt.. jeg pleier å tenke at 1,5 gang rundt er nok men det er litt smak og behag. Stekes deretter på stekepanna. Nam nam! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig enkelt med hvite brødskiver som smøres med pesto på begge sider, og stekes/ristes på stekepannen. Fint tilbehør til kjøttbollene......

Edit:

Om du ikke lukter hvitløk etter å ha spist tapas, så er det ikke tapas du har spist..

Ikke sant ;) Jeg er stor fan av hvitløk, og hadde ikke orket å spise halvparten av de rettene jeg liker hadde det ikke vært for hvitløken. Så du sier som sant er - tapas uten hvitløk er ikke tapas.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Om du vil ha de rå, så er sekunder fint. Ca 2 min tenker jeg, avhengig av hvor mange du har i panna. De blir gjerne seige om temp er for lav, og må steke "leeenge".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
    • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
    • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
    • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
    • Så herlig! Ja, er en ikke ladbar hybrid jeg tenker. Ikke all verdens med strøm, men det hjelper godt til på bykjøringen som det fort blir litt av i hverdagen til/fra jobb og diverse treninger.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...