Gå til innhold
Hundesonen.no

Tapas-tips?


Symra&Pippin

Recommended Posts

Tapas er bare det beste, selv om det tar litt tid innimellom. Her er mine favoritter:

1. Brokkoli og asparges Kutt ca 1 cm av den nederste biten på aspargesen, og skrell ca halveis opp stilken. Kutt brokkolihodet opp i fine buketter. Kokes i godt saltet vann i ca 5 min. Kvern over salt og pepper, og rasp over litt parmesan. Like god varm som kald.

2.tomat og løksalat Kjøp kepaløk/salatløk, den er best. Den er helt hvit og litt søt på smaken. Beregn ca 1 løk og 3 tomater pr to pers.Tomatene må være faste, jeg bruker helst små/medium størrelse. Skrell løken og skjær i tynne skiver og legg lagvis med tynne tomatskiver. Hell over god olje så det såvidt dekker, og legg i etpar fedd hvitløk. Om du er glad i hvitløk må du gjerne presse den for mer smak. Jeg bruker fersk basilikum og har godt med opprevne blader på toppen, tørket kan brukes, men ikke mer en en ts. Jeg lager denne dagen før, og lar den stå på kjøkkenbenken og trekke smak. Vender på skåla innimellom, men det er ikke nødvendig. (husk lokk/plastfolie om du skal vende på den)

3. BBQ kyllingvinger Black boy BBQ saus med honning helles over kyllingvinger i et ovnfast fat, settes i stekeovnen på ca 200 grader til sausen har karamellisert seg. Om du er redd for at det skal svi seg, dekk med alufolie med noen hull i, slik at fuktigheten slipper ut. Jeg lar det stå ca 30 min.

4.Chorizo Jeg liker den sterke varianten. Skjær i skiver, stek i god olje på medium varme sammen med små biter av gul og orange paprika. Retten er ferdig når skinnet på pølsa "krøller" seg, ca 5 min.

5.Saltbakte poteter Jeg liker faste små poteter, ikke mandel da den tåler for lite. Enten koker du potetene i GODT saltet vann (1 del salt til 3 deler vann) i ca 25 min, eller så dekker du en ildfast form med 1cm grov/havsalt, trykk potetene godt nedi, og hell over ca 1/2 l vann. Sett i ovnen sammen med kyllingvingene.

6. pesto og aioli Jeg bruker et glass med kjøpe pesto som jeg blander i en mixer med en pott basilikumblader, en hel hvitløk og en stor neve revet parmesan. Hell på god olje til du har en konistens du liker. Restene av denne står fint 2 uker i kjøleskap, så lenge beholder har lokk. Aioli er enkelt og greitt majones som du mikser med presset hvitløk etter smak. Jeg liker å kverne litt sort pepper i før servering. Står også minst 2 uker i kjøleskap.

7. Teriyakibiff En pakke biffstrimler får stå på kjøkkenbenken over natten og mørne. Hell av ev blod, og stek i godt smør på STERK varme, gjerne i wok. Når alle bitene er brunet, hell over teriyakisaus etter smak, og la det karamelliseres.

8. GODT BRØD. Jeg kjøper fint og grovt italiensk fjellbrød på Bunnpris, og deler det opp i store biter (ikke skiver)

(jeg har ikke prøvd meg noe av fisk ennå, men reker/scampi stekt i hvitløksolje er en lettvindt rett. Klem gjerne over sitron rett før servering)

Ha en god middag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min absolutte favoritt: Bacondadler! Nam nam! Du tar en daddel, fjerner steinen og skjærer den i to eller tre (kommer an på størrelsen på daddelen), du surrer bacon rundt.. jeg pleier å tenke at 1,5 gang rundt er nok men det er litt smak og behag. Stekes deretter på stekepanna. Nam nam! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig enkelt med hvite brødskiver som smøres med pesto på begge sider, og stekes/ristes på stekepannen. Fint tilbehør til kjøttbollene......

Edit:

Om du ikke lukter hvitløk etter å ha spist tapas, så er det ikke tapas du har spist..

Ikke sant ;) Jeg er stor fan av hvitløk, og hadde ikke orket å spise halvparten av de rettene jeg liker hadde det ikke vært for hvitløken. Så du sier som sant er - tapas uten hvitløk er ikke tapas.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Om du vil ha de rå, så er sekunder fint. Ca 2 min tenker jeg, avhengig av hvor mange du har i panna. De blir gjerne seige om temp er for lav, og må steke "leeenge".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har ingen evne til å forstå hvordan dere klarer å leve uten hund i hus, bare tanken gir et mareritt av et tomrom… Skjønner selvsagt at livet er livet, men hjelpes.
    • Jeg levde uten hund i fem år. Presterte flytte da jeg var hundeløs pga drittsekk "kjæreste" med egen allergi og allergisk datter. Da det var slutt satt jeg i situasjonen at huseier nektet meg å ha hund, og det var vanskelig å flytte fordi jeg bodde godt og sentralt til en rimelig penge, og fant ikke noe tilsvarende innen budsjettrammen. Planla neste hundehold så og si daglig, i fem lange år. Merker nå hvor mye lettere hverdagen var uten. Den ubegrensede friheten til å gjøre whatever når som helst uten å måtte planlegge for hunden. Samtidig var savnet der hele tiden. Det er fordeler og ulemper med og uten. For meg er hund er såpass berikende, jeg føler meg ikke hel uten, så jeg gir heller gir avkall på den friheten en har uten. Bare det å gå en tur uten hund er direkte smertefullt. Jeg gråt jevnlig i savn av hunder jeg har hatt.  Kjenner forøvrig på at det er pes å ha valp og jeg gleder meg til han er voksen. Når han er voksen vil jeg antakelig savne valpetiden 🤷🏼‍♀️
    • Her tenker jeg hundeeierene bør dekke sine egne skader, jeg vil si det er ganske delt skyld. Dette var ikke en fremmed løs hund som kom uforutsigbart på, og jeg mener dere begge hadde ansvar for å forutse og forebygge denne situasjonen. Hvis du var ukomfortabel med at den andre hunden var løs burde du gitt beskjed om det og krevd at hunden var i bånd, ihvertfall i nærheten av dine. Samtidig burde hans eier selvfølgelig også sørget for å ha kontroll når han oppsøkte dine. Nå vet jeg ikke hvor godt hundene kjenner hverandre eller om de har vært mye sammen før, men nettopp dette er jo grunnen til at hunder ikke skal sosialisere med andre i bånd, selv om det jo som oftest går bra. Jeg mener ikke at din hund burde vært løs, men at den andre burde vært i bånd når den tydeligvis ikke holdt seg unna dine.  
    • Er det noen som kan bidra med tanker rundt en vanskelig sak? Jeg med mine to hunder var på tur med en annen familie med en hannhund, vi kaller han Kalle. Denne hannhunden gikk løs på hele turen, selv om det var båndtvang. Mine to hunder, tispe og hann, drev å lekeslåss, begge var i bånd. Den andre hannhunden Kalle, kommer og ypper og de to hannhundene begynner å slåss. Kalle fikk et rift som måtte sys. Min hannhund fikk tilsynelatende ingen skade.    Spørsmål 1: Siden den andre hunden ble skadd tilbød jeg meg å betale veterinærutgiftene. Burde jeg latt være det? Siden Kalle var løs? spørsmål 2: det viste seg at min hund også hadde fått et sår. Det ble infisert etter en uke og min hund har nå fått massive betennelser i huden og det kommer til å koste langt mer enn forsikringen min dekker. Det er trolig snakk om hudtransplantasjon og pleie i lang tid eller avliving. Bør evt operasjonskostnader utover forsikring dekkes av meg, jeg hadde jo min hund i bånd? 
    • Min situasjon er nok litt annerledes, fordi jeg ikke har helse til å ha hund. Mannen mumler litt om hund igjen, men da blir det et helt annet hundehold enn vi hadde, siden jeg ikke har kapasitet til lange turer, kurs, treninger og konkurranser. Det blir å bare "ha" hund, for tur og kos. Jeg lurer på om jeg kan det... Og så er vi såklart to. Samtidig har vi/jeg definitivt kjent på friheten med å ikke ha hund. Ikke organisere pass når vi skal bort begge to. Ikke tre uker alene med hund for gubben når jeg er i syden om vinteren. Fleksibilitet til å reise, besøke og være med på ting uten å ta hensyn til hund alene eller det praktiske med å ta med. Men det er jo noe som mangler i hverdagen, helt klart. Om jeg hadde vært friskere hadde jeg ikke vært i tvil. Da hadde ny hund vært i hus allerede, selv om jeg nok hadde gitt det et år. Det er jo forskjellig for folk, men jeg merker at for noen jeg har vært glad i, så slipper den verste sorgen taket etter det. Ikke minst har du så mye mer erfaring og kunnskap nå. Og du har vel et nettverk som hjelper? Selv om det selvfølgelig ikke er helt det samme som å kunne dra rett ut et sted etter jobb og sånt. Vi passer en del hund, og det hjelper. Nesten månedlig har vi hund i et par-tre dager minimum. Jeg har også tenkt på å være fosterhjem for dyrebeskyttelsen eller krisesenteret, men det er litt for krevende og uforutsigbart for helsen min. Men om det dukker opp en hund som trenger et hjem for et halvår eller noe sånt tenker jeg det hadde vært en god mulighet til å "dyppe tærne uti" igjen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...