Gå til innhold
Hundesonen.no

Tapas-tips?


Symra&Pippin

Recommended Posts

Tapas er bare det beste, selv om det tar litt tid innimellom. Her er mine favoritter:

1. Brokkoli og asparges Kutt ca 1 cm av den nederste biten på aspargesen, og skrell ca halveis opp stilken. Kutt brokkolihodet opp i fine buketter. Kokes i godt saltet vann i ca 5 min. Kvern over salt og pepper, og rasp over litt parmesan. Like god varm som kald.

2.tomat og løksalat Kjøp kepaløk/salatløk, den er best. Den er helt hvit og litt søt på smaken. Beregn ca 1 løk og 3 tomater pr to pers.Tomatene må være faste, jeg bruker helst små/medium størrelse. Skrell løken og skjær i tynne skiver og legg lagvis med tynne tomatskiver. Hell over god olje så det såvidt dekker, og legg i etpar fedd hvitløk. Om du er glad i hvitløk må du gjerne presse den for mer smak. Jeg bruker fersk basilikum og har godt med opprevne blader på toppen, tørket kan brukes, men ikke mer en en ts. Jeg lager denne dagen før, og lar den stå på kjøkkenbenken og trekke smak. Vender på skåla innimellom, men det er ikke nødvendig. (husk lokk/plastfolie om du skal vende på den)

3. BBQ kyllingvinger Black boy BBQ saus med honning helles over kyllingvinger i et ovnfast fat, settes i stekeovnen på ca 200 grader til sausen har karamellisert seg. Om du er redd for at det skal svi seg, dekk med alufolie med noen hull i, slik at fuktigheten slipper ut. Jeg lar det stå ca 30 min.

4.Chorizo Jeg liker den sterke varianten. Skjær i skiver, stek i god olje på medium varme sammen med små biter av gul og orange paprika. Retten er ferdig når skinnet på pølsa "krøller" seg, ca 5 min.

5.Saltbakte poteter Jeg liker faste små poteter, ikke mandel da den tåler for lite. Enten koker du potetene i GODT saltet vann (1 del salt til 3 deler vann) i ca 25 min, eller så dekker du en ildfast form med 1cm grov/havsalt, trykk potetene godt nedi, og hell over ca 1/2 l vann. Sett i ovnen sammen med kyllingvingene.

6. pesto og aioli Jeg bruker et glass med kjøpe pesto som jeg blander i en mixer med en pott basilikumblader, en hel hvitløk og en stor neve revet parmesan. Hell på god olje til du har en konistens du liker. Restene av denne står fint 2 uker i kjøleskap, så lenge beholder har lokk. Aioli er enkelt og greitt majones som du mikser med presset hvitløk etter smak. Jeg liker å kverne litt sort pepper i før servering. Står også minst 2 uker i kjøleskap.

7. Teriyakibiff En pakke biffstrimler får stå på kjøkkenbenken over natten og mørne. Hell av ev blod, og stek i godt smør på STERK varme, gjerne i wok. Når alle bitene er brunet, hell over teriyakisaus etter smak, og la det karamelliseres.

8. GODT BRØD. Jeg kjøper fint og grovt italiensk fjellbrød på Bunnpris, og deler det opp i store biter (ikke skiver)

(jeg har ikke prøvd meg noe av fisk ennå, men reker/scampi stekt i hvitløksolje er en lettvindt rett. Klem gjerne over sitron rett før servering)

Ha en god middag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min absolutte favoritt: Bacondadler! Nam nam! Du tar en daddel, fjerner steinen og skjærer den i to eller tre (kommer an på størrelsen på daddelen), du surrer bacon rundt.. jeg pleier å tenke at 1,5 gang rundt er nok men det er litt smak og behag. Stekes deretter på stekepanna. Nam nam! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig enkelt med hvite brødskiver som smøres med pesto på begge sider, og stekes/ristes på stekepannen. Fint tilbehør til kjøttbollene......

Edit:

Om du ikke lukter hvitløk etter å ha spist tapas, så er det ikke tapas du har spist..

Ikke sant ;) Jeg er stor fan av hvitløk, og hadde ikke orket å spise halvparten av de rettene jeg liker hadde det ikke vært for hvitløken. Så du sier som sant er - tapas uten hvitløk er ikke tapas.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Om du vil ha de rå, så er sekunder fint. Ca 2 min tenker jeg, avhengig av hvor mange du har i panna. De blir gjerne seige om temp er for lav, og må steke "leeenge".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...