Gå til innhold
Hundesonen.no

Tapas-tips?


Symra&Pippin

Recommended Posts

Skrevet

Jeg skal på kurvfest der alle skal ha med seg tapas. Og da lurte jeg på om det er noen som har tips om noe som er skikkelig godt? Det bør altså være noe du har prøvd, og som har slått skikkelig an.

f065.gif

Skrevet

Hvitløkskjøttboller ;) Det er helt kongegodt. Men du får dårlig ånde av dem, da.

Spiste tapas i Barcelona i sommer - makan til snadder!

Skrevet

Tapas er bare det beste, selv om det tar litt tid innimellom. Her er mine favoritter:

1. Brokkoli og asparges Kutt ca 1 cm av den nederste biten på aspargesen, og skrell ca halveis opp stilken. Kutt brokkolihodet opp i fine buketter. Kokes i godt saltet vann i ca 5 min. Kvern over salt og pepper, og rasp over litt parmesan. Like god varm som kald.

2.tomat og løksalat Kjøp kepaløk/salatløk, den er best. Den er helt hvit og litt søt på smaken. Beregn ca 1 løk og 3 tomater pr to pers.Tomatene må være faste, jeg bruker helst små/medium størrelse. Skrell løken og skjær i tynne skiver og legg lagvis med tynne tomatskiver. Hell over god olje så det såvidt dekker, og legg i etpar fedd hvitløk. Om du er glad i hvitløk må du gjerne presse den for mer smak. Jeg bruker fersk basilikum og har godt med opprevne blader på toppen, tørket kan brukes, men ikke mer en en ts. Jeg lager denne dagen før, og lar den stå på kjøkkenbenken og trekke smak. Vender på skåla innimellom, men det er ikke nødvendig. (husk lokk/plastfolie om du skal vende på den)

3. BBQ kyllingvinger Black boy BBQ saus med honning helles over kyllingvinger i et ovnfast fat, settes i stekeovnen på ca 200 grader til sausen har karamellisert seg. Om du er redd for at det skal svi seg, dekk med alufolie med noen hull i, slik at fuktigheten slipper ut. Jeg lar det stå ca 30 min.

4.Chorizo Jeg liker den sterke varianten. Skjær i skiver, stek i god olje på medium varme sammen med små biter av gul og orange paprika. Retten er ferdig når skinnet på pølsa "krøller" seg, ca 5 min.

5.Saltbakte poteter Jeg liker faste små poteter, ikke mandel da den tåler for lite. Enten koker du potetene i GODT saltet vann (1 del salt til 3 deler vann) i ca 25 min, eller så dekker du en ildfast form med 1cm grov/havsalt, trykk potetene godt nedi, og hell over ca 1/2 l vann. Sett i ovnen sammen med kyllingvingene.

6. pesto og aioli Jeg bruker et glass med kjøpe pesto som jeg blander i en mixer med en pott basilikumblader, en hel hvitløk og en stor neve revet parmesan. Hell på god olje til du har en konistens du liker. Restene av denne står fint 2 uker i kjøleskap, så lenge beholder har lokk. Aioli er enkelt og greitt majones som du mikser med presset hvitløk etter smak. Jeg liker å kverne litt sort pepper i før servering. Står også minst 2 uker i kjøleskap.

7. Teriyakibiff En pakke biffstrimler får stå på kjøkkenbenken over natten og mørne. Hell av ev blod, og stek i godt smør på STERK varme, gjerne i wok. Når alle bitene er brunet, hell over teriyakisaus etter smak, og la det karamelliseres.

8. GODT BRØD. Jeg kjøper fint og grovt italiensk fjellbrød på Bunnpris, og deler det opp i store biter (ikke skiver)

(jeg har ikke prøvd meg noe av fisk ennå, men reker/scampi stekt i hvitløksolje er en lettvindt rett. Klem gjerne over sitron rett før servering)

Ha en god middag!

Skrevet

Min absolutte favoritt: Bacondadler! Nam nam! Du tar en daddel, fjerner steinen og skjærer den i to eller tre (kommer an på størrelsen på daddelen), du surrer bacon rundt.. jeg pleier å tenke at 1,5 gang rundt er nok men det er litt smak og behag. Stekes deretter på stekepanna. Nam nam! ;)

Skrevet

Veldig enkelt med hvite brødskiver som smøres med pesto på begge sider, og stekes/ristes på stekepannen. Fint tilbehør til kjøttbollene......

Edit:

Om du ikke lukter hvitløk etter å ha spist tapas, så er det ikke tapas du har spist..

Skrevet
Veldig enkelt med hvite brødskiver som smøres med pesto på begge sider, og stekes/ristes på stekepannen. Fint tilbehør til kjøttbollene......

Edit:

Om du ikke lukter hvitløk etter å ha spist tapas, så er det ikke tapas du har spist..

Ikke sant ;) Jeg er stor fan av hvitløk, og hadde ikke orket å spise halvparten av de rettene jeg liker hadde det ikke vært for hvitløken. Så du sier som sant er - tapas uten hvitløk er ikke tapas.

Skrevet

OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Skrevet
OH! Kom på en som jeg fikk servert i et selskap engang.. Men, er det noen som aner oppskrift eller lignende? Altså, i hovedtrekk var det scampi badet i chili og hvitløk. Og ja, jeg er ikke mer dum enn at jeg kan se hvordan det mest sannsynlig lages *flire* MEN, nå har det seg slik at jeg er elendig på kjøkkenet. Så hvis noen her inne kunne fortelle meg eksagt hva jeg skulle gjøre, så ville jeg vært über takknemlig!

Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Skrevet
Tin rå scampi, ta av eventuelt skall. Del en chili i to, skrap ut frøene med en skje. Del chili i små biter med skarp kniv. Fordel å ha på hansker her, chili i øyne er forferdelig, og chili er ugrei å vaske av fingrene. Skrell hvitløksfedd, kutt i små biter. Varm god olje i teflon- eller jernpanne, nest høyest temp på stekeplata. Ha oppi scampi, vendt de hele tiden. Når scampi begynner å få rosa farge, har du oppi hvitløk og chili. Når alle scampi er gjennomrosa er maten klar. En skvett sitron på toppen smaker også godt.

Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Skrevet
Det hørtes ganske likt ut ift hva jeg husker derifra. Men er det ikke en greie med scampi at de ikke må ligge for lenge? Så er det snakk om sekunder her de har på platen eller? Tenker ift seighet o.l.

Dæven, nå ble jeg sulten!

Om du vil ha de rå, så er sekunder fint. Ca 2 min tenker jeg, avhengig av hvor mange du har i panna. De blir gjerne seige om temp er for lav, og må steke "leeenge".

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...