Jump to content
Hundesonen.no

Er hunden din utspekulert?


C.J

Recommended Posts

Min hund kan til tider være utrolig utspekulert, nesten så jeg blir helt paff over hvor smarte disse dyra er! Jenten min kan f.eks plukke opp et eller annet hun finner på gulvet og som hun vet utmerket godt at ikke tilhører henne. Når jeg så oppdager hva hun har i kjeften (nå for et par minutter siden en liten pappbit....) og går mot henne (og dyret har skjønt at nå er hun oppdaget), løper hun lynkjapt mot en eller annen leke og stapper den i kjeften og bare logrer :D

Det er ikke sjelden at hun kommer inn igjen fra hagen (dør inn til stuen) og bare tar seg en runde i stuen, går sakte mot oss med logrende hale (vi tror hun vil ha oppmerksomhet - hun sikter seg inn på et potensielt bytte) for så å kjapt gripe fjernkontrollen på bordet og smette ut døren... :)

Hun har gjort mange andre geniale ting, men som jeg ikke kommer på for øyeblikket. På hvilken måte er din hund utspekulert? Har hunden din noen gang lurt deg, sånn helt åpenbart?

Link to comment
Share on other sites

Morsom tråd :D

Mona er veldig utspekulert!

Hun får sove på enten soverommet eller stua, etter hva hun selv vil. Hvis hun vet at vi har glemt en matbit på skrivebordet eller kjøkkenbenken, så bare ligger hun på gulvet, helt "kjempesliten" og gir meg et slapt blikk og vil ikke reise seg. Så da får hun jo sove der. Så går det kanskje ett minutt fra jeg har lagt meg i senga og skrudd av lyset, før jeg hører at hun reiser seg opp og plutselig gafler i seg ett eller annet (for det skjer ikke lydløst) :)

Ellers er det noe annet som også innebærer mat.

Hun tigger mye når vi spiser ved skrivepulten. Da pleier vi å sette hånda i brystet på henne og skyve henne bakover. Sleipe saken setter seg da rett ned på rumpa, for da vet hun at vi ikke klarer å skyve henne lenger bakover :closedeyes: Så da får hun allikevel sitte i nærheten av maten!

Link to comment
Share on other sites

utspekulert med stor UUU! :rolleyes: En basenji er en veldig smart hunderase og dermed utspekulert vil jeg si.. hehe :-D I går hadde jeg en diskusjon med sønnen min om å ødelegge leker, noe han har gjort mye i d siste, og jeg var ikke blid. Bedre ble d ikke da jeg hørte at Loke var oppå stuebordet og drakk av koppen min...dunk, dunk dunk sa d. Jeg banka litt i gulvet og sa NEI men han bare fortsatte. I mitt gode humør trampa jeg ned og forlangte at han skulle legge seg i korga si med en eneste gang! Han gjorde motvillig d...men du skal ikke komme å fortelle en basenji hva han skal gjøre...åneidu! jeg traska opp for å snakke videre med sønnen min da d plutselig stinka skikkelig drit i hele huset...og joda... der hadde Loke "gullgutten til mamma" lagt fra seg visittkort i absolutt hele gangen ( og den er stor), bare for å straffe meg for at jeg kjefta på han... Snakk om stolt rase...hahaha :)

Link to comment
Share on other sites

Mona er veldig utspekulert!

Hun får sove på enten soverommet eller stua, etter hva hun selv vil. Hvis hun vet at vi har glemt en matbit på skrivebordet eller kjøkkenbenken, så bare ligger hun på gulvet, helt "kjempesliten" og gir meg et slapt blikk og vil ikke reise seg. Så da får hun jo sove der. Så går det kanskje ett minutt fra jeg har lagt meg i senga og skrudd av lyset, før jeg hører at hun reiser seg opp og plutselig gafler i seg ett eller annet (for det skjer ikke lydløst) :)

Utrolig! Kom på enda en hendelse med Chantana. Hvis noen av oss spiser mat ved stuebordet, men må bare en kjapp tur opp eller ned i huset, vil Chantana som oftest følge etter ettersom hun er en rævdilter av dimensjoner. MEN - hun er meget klar over at det ligger igjen mat på bordet, og snur derfor og går lydløst opp/ned igjen så snart hun har fulgt personen opp/ned :D
Link to comment
Share on other sites

Luna er bare utspekulert. Venter til jeg har gått til en annen etasje før hun sniker seg lydløst inn på bad/soverom/garderobe og henter ting. Venter til jeg har snudd ryggen før hun hopper på benker. Vet akkurat når jeg ikke ser på maten jeg la på magen, og slår til som en huggorm. Har ei hel endesløs liste med andre ting. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...