Jump to content
Hundesonen.no

Endre mappe-navn på mapper i webhotel


Huldra

Recommended Posts

Da prøver jeg her, siden tråden om bildeforminsking (som hadde utviklet seg noget i diverse retninger) så brått ble stengt.. <_<

Jeg hadde altså problemer med å linke til noen bilder som ligger ute på nettet, nærmere bestemt i galleriet (Porta) som ligger på hjemmesiden. Jeg har webhotel hvor mappene til albumene ligger, med alt innhold. Problemet var ifølge glupe sjeler at jeg hadde brukt særnorske bokstaver (æøå) i adressen til mappene (og dermed også bildene), og at doggis ikke godtok dette. Noen smarte kniver i skuffen endret noen av bokstavene sånn at bildene kunne vises her (hvordan forstår jeg absolutt ikke, for i min verden fungerer det sånn at har man skrevet adressen feil, så kommer man ikke dit man skal). Jeg fikk tips om å endre mappenavnet.

Og det er altså det jeg har prøvd; i filemanageren på webhotellet mitt kan jeg 1) venstre-trykke på den aktuelle mappen og endre navnet 2) høyre-trykke og få opp flere alternativ, deriblandt "rename". Jeg prøver begge deler, og skriver inn det nye navnet. Når jeg da trykker OK, skjer det at 1) jeg får beskjed om at denne mappen ikke finnes 2) navnet forblir det gamle.

So - what to do? Jeg vedder hatten min på at noen som er mindre grønn på dette enn det jeg er, klarer å skjønne hva som foregår og hva jeg evt bør gjøre. Let the game begin!

Link to comment
Share on other sites

er porta album html-kode eller php..?

Problemet kan være at du ikke har rettigheter til å redigere de mappene som bli opprettet av porta.?

Fikk et slikt problem selv etter jeg installerte wordpress på webhotellet, jeg fikk ikke slettet filene siden det var wordpress som hadde opprettet de, å ikke min brukerkonto..

anyway, kanskje like greit å bare skrive om adressen etter du har kopiert den, du vet jo om det rare tegnet skal være æ ø eller å...

å huske å ikke bruke æøå i fremtidige titler/filnavn... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Hmm, lurer på om jeg ikke henger helt med.. For det første aner jeg ikke hva Porta er, html eller php, kanskje Anette vet, hun bruker det også. Men når du sier at jeg ikke har tilatelse til å endre mappenavn av Porta, det er det jeg ikke skjønner.. Jeg har jo mappene liggende på webhotellet, og de er lastet opp dit. På min pc heter mappene bare album, og ligger som en egen mappe inni mappen bildene er hentet fra. Si jeg tok bilder den 10.10.08, så er det en mappe som heter det, og inni den mappen lager jeg en ny, som jeg kaller Porta. Når jeg kjører Porta, velger jeg denne Porta-mappen (mitt navn altså), og Porta lager da nye mapper for albumet. Disse legges i en samlemappe som kalles album. Jeg endrer ikke navnet på mappen før jeg laster den opp, men laster den opp som "album".

Når den er lastet opp, endrer jeg navnet på den, til sånne dumme ting som "På tur i snøen med dress", (noe jeg selvsagt ikke skal gjøre mer). Deretter finner jeg frem linken som linker til albumet og linker til denne fra hjemmesiden min. Da jeg i går skulle gå inn og endre mappenavn, gikk det altså ikke. Jeg har jo strengt tatt endret alle navnene før, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke skal få lov nå?

Men når du sier at jeg bare kan endre adressen etterpå; er det virkelig bare så enkelt? Å ta bort dumme tegn og sette inn riktig bokstav? Er det meningen at ting skal være så enkelt som det da? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Nå er innlegget for sent å redigere, men vil bare legge til en ting til: har et annet innlegg (som også er for sent å redigere) i bildeforumet, valpebilde-tråden. Har lagt inn link til noen album med sånne bokstaver, hvor bildene ikke vises. Prøvde å redigere linkene til bildene da jeg fikk tips om å endre bokstavene til æøå etter at linken var lagt inn, og det viste seg at linkene var jo korrekte! Bildene hadde rett navn..?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...