Jump to content
Hundesonen.no

Kompaktkamera


Ingvild

Recommended Posts

Kompaktkameraet mitt sa adjø i helgen, så nå er jeg på utkikk etter et nytt som:

- har rask autofokus

- ikke har så mye utløserforsinkelse

- er lite og lett

- tåler litt knall, fall og nedbør

- helst har mulighet for både auto-innstillinger og manuelle innstillinger

- ikke koster mer enn 2-3000

- lang batterilevetid

Fins det et slikt kamera, tro?

Link to comment
Share on other sites

så lenge du har knappen halvveis nede og fokusert på noe i lik avstand, så er fujifilm f450 ganske kjapp.

jeg har f400 , og det har knaset i bakken 4 gang (steingulv 2) med ingen andre skader enn noen plastdingser som har knekt av, så jeg måtte dytte inn noe under batteridekselet og teipe det sammen.

Koster 2500 ish nå. Ikke like god bildekvalitet som nikon kameraet mitt med 3 mpx, men det kan jo ha mer med mpx enn kameraet selv. Det tåler iallefall en støyt, så jeg er fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

I henhold til produkttesten på akam.no syns jeg fuji-kameraet virket litt treigt, og da særlig under dårlige lysforhold? Jeg må ha et kamera som er raskt og som jeg kan dra opp og ned fra veska for å ta snapshots av situasjoner som dukker opp. God batterilevetid er også viktig, det glemte jeg å si.

Det forrige kompaktkameraet mitt var et i Canon Powershot-serien, og jeg er ikke spesielt fornøyd med det egentlig - det var treigt, hadde lang utløserforsinkelse ved bruk av blits og hadde ikke så bra bildekvalitet som man faktisk bør kunne forvente av et kompaktkamera. Disse tre tingene har jeg lagt merke til med de andre Canon powershot-kameraene jeg har vært borti også, så jeg er derfor litt skeptisk til å kjøpe Canon PS. Dessuten kunne jeg tenke meg et kamera som er enda mindre enn A570...

Link to comment
Share on other sites

Om ikke vanntett er et stort punkt så anbefaler jeg deg å se nærmere på de forskjellige Canon Powershot (IS) kameraene som er på markedet, har alltid vært ganske raske kamera med meget god bildekvalitet...

Er vanntett et stort punkt så er vel Olympus sine µ kamera nesten eneste alternativ...

Link to comment
Share on other sites

Vi har akkurat kjøpt et Powershot G9. Har ikke fått testa det så mye, men tok noen bilder på utstilling i helga og det blei bra resultat. Må sette meg inn i litt mer funksjoner før jeg kan uttale meg helt, men det får ihvertfall bra score på tester som er gjort.

Link to comment
Share on other sites

Om ikke vanntett er et stort punkt så anbefaler jeg deg å se nærmere på de forskjellige Canon Powershot (IS) kameraene som er på markedet, har alltid vært ganske raske kamera med meget god bildekvalitet...

Er vanntett et stort punkt så er vel Olympus sine µ kamera nesten eneste alternativ...

Vanntett er ikke kjempeviktig, det er mer det at jeg ikke har lyst til at kameraet skal "dø" om det kommer litt regn, hundesikkel eller øl på det liksom...

Vi har akkurat kjøpt et Powershot G9. Har ikke fått testa det så mye, men tok noen bilder på utstilling i helga og det blei bra resultat. Må sette meg inn i litt mer funksjoner før jeg kan uttale meg helt, men det får ihvertfall bra score på tester som er gjort.

Aaalt for stort! :D Jeg har tilgang på speilrefleks nå og skal kjøpe eget til våren, så jeg trenger ikke et "liksomspeilrefleks", men vil derimot sette veldig pris på å ha et bittelite kamera som jeg virkelig kan ta med overalt.

Jeg har lest litt rundt nå og står vel igjen med Canon Ixus 860 IS, Ricoh Caplio R6 og Pentax Optio W60. Er det noen som tilfeldigvis har erfaringer med et eller flere av disse kameraene?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...