Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundepark


Linda Kristin

Recommended Posts

I Usa finnes det inngjerede hundeparker, altså parker hvor man kan ta med hunden sin og ha den løs for trening, sosialisering o.l.

Kan ikke se at dette finnes i Norge. Mulig jeg tar feil.

Så jeg spør dere:

* Hvorfor finner man ikke dette i Norge?

og

* Hvorfor bør vi ha/bør vi ikke ha disse??

Mvh Linda

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det fins vel byer som har egne turområder for hund -uten båndtvang?

Jeg irriterte meg over det i går. Gikk tur med to hunder og hadde lyst til å slippe de.. Skulle hatt et inngjerdet område. Det trenger ikke å være så stort. En liten fotballbane feks.. slik at hundene får løpe og herje med hverandre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker ishockey banen jeg, dvs, får jo bare gjort det på sommer'n når det er grus der og ingen bruker den. Og det er vel ikke helt lov, men han gjør ikke fra seg der, så noen stor krise er det nok ikke.

Men jeg er enig, jeg savner også et sted man kan ha bikkja fri, hvor alle som oppholder seg der vil ha bikkjene sammen, uansett hva slags rase det er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes vel rundtomkring. Ved Semsvannet i Asker, og et par steder i Oslo såvidt jeg forstår. Problemet er at folk slipper alt mulig rart og plukker ikke opp etter seg, så det blir ofte en mindre koselig opplevelse...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her oppe har de et treningsområde et stykke utenfor byen med skog, mark, elver og det meste som brukes av fuglehund-folk og brukshundtrening om høsten. Det området er fritatt for båndtvang året rundt.

Nå skal det sies at jeg har hundene mine løse hver dag så å si.. Men på vei og sti hvor det ferdes folk og andre hunder er de i bånd. Men jeg slipper dem i parker, på fotballbaner og ikke minst i skog og mark!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det helårs-båndtvang.

Noen steder er det ikke en gang lov å ha med seg hund på sommer-halvåret.

Nå er det tom. forbudt å bade hunden i de fleste vann. (det eneste som er igjen er tjern og vann man ikke har lyst til å bade i selv.)

Jeg savner veldig en plass jeg kan slippe hunden.

Er så heldig at vi har stor hage, synes virkelig synd på andre hundeeiere som ikke kan slippe hunden andre steder enn hundeklubbens område. (hvor det er trening og kurs nesten hver dag.)

(men nå har de fleste joggere og tur-gåere gått i vinterdvale, så det finnes steder hvor man mest sannsynlig ikke vil treffe folk, å da kan man late som om man tror det er lov å slippe hunden. :rolleyes: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her oppe har de et treningsområde et stykke utenfor byen med skog, mark, elver og det meste som brukes av fuglehund-folk og brukshundtrening om høsten. Det området er fritatt for båndtvang året rundt.

Jeg mener at jeg har lest at det er båndtvang der i vinterhalvåret pga rein som går der. Har sett rein der før.

Uansett, kan ikke hver enkelt hundeklubb finne områder hvor det kan inngjerdes på dugnad feks. Og ha områder til trening/forsvarlig løsslipp. Det er sikkert ikke enkelt i mange områder og byer.. Så skjønner godt fustrasjonen på de som bor i by og savner omårder.

Har også hørt om de bøndene som leier ut et jorde til hundefolk. Tror mye kan gjøres egentlig hvis man undersøker litt. Ihvertfall prøver å se. I storbyene kanskje det finnes tomme lagerområder hvor man kan ha hundetreninger innenfor et område, innomhus. Leie osv. Jeg vet ikke, har ikke sjekket så mye selv. Vi er heldige her nord som har mye friområder/fri natur rundt oss, så jeg er glad jeg slipper den problemstillinger. (tror ikke jeg ville hatt hund hvis jeg ikke hadde hatt så god muligheter)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Oslo er det flere helårs friområder for hund. Alle er ikke like gode, men muligheten er i alle fall der. Så joda, dette finnes i Norge også... Dog er det vel ikke så mange inngjerdede områder, men det burde vel strengt tatt ikke være nødvendig? Man skal jo ha kontroll på hunden sin uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder hundeparker henger vi langt etter Sverige, som igjen ligger langt bak Danmark.

I Danmark har de hundeskoger over alt, noen med gjerde rundt.

Felles for de fleste friområder der står det klart om hunder skal luftes med eller kan luftes uten bånd, noe som er veldig praktisk.

Den uka vi var i Stockholm i forbindelse med WDS var vi 1-2 ganger daglig i en inngjerda hundepark ikke langt fra LIseberg.

Flott sted, og aldri andre hunder.

I Danmark gikk vi på http://www.hundeskovene.dk/ for å finne egnede steder å lufte hundene.

Veldig enkelt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje det ikke finnes store nok ledige områder. Her jeg bor er det mye skog, men bønder har dyr der, eller så eier kommunen det som ikke eies av bøndene, og kommunen bruker det til å sette opp poster til orientering (som aldri blir brukt) Jeg lengter etter å se hunder som løper fritt og leker. Det er dette jeg ønsker for min valp. Greit nok at jeg har en hage, men der vandrer det ikke så mange andre hunder. Jeg vet om et jorde som ikke blir brukt så ofte, i hvert fall ikke nå når gresset ikke får så mye næring at det vokser. Kunne gjerne tenkt meg å spørre om tillatelse og invitere hundeklubben her på hundetreff der hunder (som kan være løse) får lov til å være hunder :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg veit at det faktisk har vært jobbet med dette i Sarpsborg. Hvor langt de har kommet eller hva det blir til har jeg ikke satt meg inn i helt, siden jeg ikke bor der noe mer, men man får jo se om det dukker opp noe....

At Norge ligger langt etter andre land på dette her, er jo ikke akkurat så overraskende.... Svenske hundeklubber får vel statsstøtte? Noe vi nok bare kan drømme om i Norge...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...